Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник

Очертава се национален локдаун
Обновена: 16 мар 2021 20:57 | 16 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
550

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
6
 
4
 
! Отговори
До 424 преди 3 години
Какви 65г я отвори и виж мнозинството са 80+ дай децата и младите да стоят затворени да спасим старците. Ай че ми дотегна вече тая простотия по голямата част от хората ще го преживеят тоя вирус. В крайна сметка раждаш се ,живееш,умираш вечни няма.
401
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 419 Как се прави локдаун . Трябва да питаме китайците . Поглеждаме как беше в Ухан Първо - спиране на всякакви транспортни връзки за и от града - самолети , влакове , автобуси - всичко е спряно КПП на изходите и не пропуска никой по каквато и да е причина .Затвориха всичко с изключение на хранителни магазини . Производствата спряха .Един човек от семейство имаше право на няколко дни за час да излезе и да пазарува Доброволци обикаляха по домовете да издирват болни .
400
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ай,честито,дами и господа,Хапнахте и пийнахте в гнуснитее кръчми и кафененца,нали.Как не ви беше гнусс да поднесете към усните си тези чаши и други прибори?Ммм?"....Ами не, никак даже не ме беше гнус. Защото с тези устни се смея, говоря, общувам с приятели. А ти си ги стигнал нервозно, докато истерично тракаш по клавиатурата, сврян "на сигурно". Ай, със здраве, дами и господа ковид-паникьори.
399
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализмът се срина. Срина се през 2008 година. Болшинството от хората не разбраха, както и днес не разбират, че им сменят финансовата, социалната и икономическата система чрез "ковид мерките". Ковид мерките нямат нищо общо с ковид вируса.
398
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на тези които са искали да владеят света - Александър Македонски, Наполеон, Хитлер и много други е, че са искали да правят от човеците човек, или даже cвръx-човек както Хитлер. Това днешните елити са го озъзнали и няма да повторят тази грешка. Ако искаш да владеш света трябва от човека да направиш cкот, както стана ясно от капитализма (от латински capita, capito - глава дoбитък, cкот) където оскотялата стока на пазара на труда най-лестно се управлява. За това е и цялата "пандемия" и онлайн обучението и ваксинирането с отрови.
397
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 415 кои са малцината и кои са многото Добре , да правят референдум и хората да си кажат - " Възрастни над 65 години , хора с хронични заболявания независимо от възрастта , няма да бъдат лекувани в болнични заведения " Колкото и да се пише в нета , никой не иска той или близките му да бъдат връщани от болница Ако все пак мине това предложение , отваряме всичко , знаем кой ще може да се лекува , кой - не Проблемът е , ако дойде щам , който да коси младите и здравите , тогава какво следва
396
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
GPT-3 може да генерира output във формата на плоски журналистически статии и дори филмови сериали със сюжет и развитие, но проблемът е, че те дори не са на нивото на турски и бразилски сериал създадени от човек. За това след голямото зануляване когато всичко ще се контролира от изкуствен интелейт, нивото на хората трябва да бъде свалено до нивото на изкуствения интелект, хората трябва да бъдат механизирани и да се превърнат в cкотове-биороботи.
395
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как е възможно изобщо някой да се изказва против мерките???? Ситуацията е критична, а мерките досега бяха скандално леки ."---........----........----Ситуацията е критична в медийните истерии и целенасоченото облъчване днеска и нощеска.Съответно - е критична в главите на по-лабилните и неспособните на логично мислене. А мерките досега НЕ бяха скандално леки. Те бяха скандално нелепи, неадекватни, излишни и неправилни.И резултатът, всъщност, е на лице.
394
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 405Ако си траете и за това затваряне, следващите мерки ще са КПП-та, излизане с SMS, забрана за посещение на парковете.Всичко друго е наложено,само това остана. За съжаление, трябва да се съглася. Едно е сигурно, така както са я подкарали, неминуемо ще срещнат народната любов.
393
14
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Ай,честито,дами и господа,Хапнахте и пийнахте в гнуснитее кръчми и кафененца,нали.Как не ви беше гнусс да поднесете към усните си тези чаши и други прибори?Ммм?
392
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 413Кажи какво друго могат да наложат тогава.
391
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 412 Ако ми посочиш , кое вероизповедание използва маската като религиозен символ , да се съглася с теб Иначе няма как
390
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Нидерландия полицията пуска кучета срещу неспазващите мерки, и кучето като го свали на земята и почва бой с палките, може да се види видеото. Да ги видим после как ще се събират да протестират срещу мерките, така е на запад се действа а само в България не се спазват мерките и влатта нехае!
389
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Малоумнииииииииии! Живея в Италия. За да изляза от къщи трябва да си пиша "сертификат" къде отивам! Работят само хранителни магазини и аптеки!!"...........И? Това, че ти живееш така, трябва да е някакъв светъл пример и задължение и ние да сме съгласни да живеем така? Хм.И дали малоумнииииииите в този случай не са някъде другаде? Където доброволно са се набутали в "играта" да пишат "сертификат" при всяко излизане?... А?
388
1
 
7
 
! Отговори
До Шок преди 3 години
"Как е възможно изобщо някой да се изказва против мерките???? Ситуацията е критична, а мерките досега бяха скандално леки . Единствено това е скандално . Няма държава в която такова нещо да се допуска ..Дори от морална гледна точка е ужасно ""Не е скандално а си е чисто лицемерие ... за да спасите малцина обричате много повече.
387
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подигравка с хората е всичко това. Вирус е ясно че има, а още по-ясно е че политиците и здравната система са меко казано импотентни, безидейни, хаотични и тотално сковани от собствената си необятна глупост и мисловна нищета. Аз лично на 4-ти април ще гласувам за COVID-19, с надеждата да успее да затрие поне няколко от тези грешки на антропологичната еволюция
386
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 405 В момента какви са ограниченията - затворени нощни заведения , дискотеки носене на маски на закрито .На открито , където има струпване - това почти не се спазва дистанция , в големите магазини масово не се спазва там разните театри , кина - с намален капацитет Има доста път да извървим , докато стигнем до излизане с СМС или КПП , или да се затварят производства Борисов поне за едно не лъготи - в Българя досега не са налагани строги ограничения
385
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"фереджето е религиозен символСлага се , след като човек се отрекъл от вярата сиМаската е медицинско предпазно средствоДвете неща са несравними"=========Аха...да...вЕрвай сиДвете неща са АБСОЛЮТНО едно и също нещо.И са нужни не повече от две гънки в мозъка, човек да го схване.
384
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 407 въпросът е , че нещата никога не са били под контрол Борисов си лъжеше , за да оправдае отварянето на заведенията
383
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Кунчев обяви: - Слушайте внимателно, няма да повтарям. И така - всеки божи ден...