Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
20
 
! Отговори
ББ преди 3 години
е като те върнат от Спешната,когато нямаш връзки и пари...двойната ще е виновна разбира се...баща ми е на 86 г. преживял двойната ама сега не мога да си пратя децата на училище...ограбихте ме...животите ни са ви почивки по екзотични...апартаменти...офшорни с хартийки...а ни умираме...безработен и без здравно...а плаща косвени данъци,какво да направи...освен да умре..г-н мИнистре,раздавате данъците им за стадиони купувайки си власт за да крадете не да работите за просперитета на Родината ни...
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно от каква смърт ще умре г-н здравният министър?Някой има ли идея/
158
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме че не всички са другарката Нинова която като кихна и веднага се появи ВИП стая във ВМА за нея. Повечето хора ги лекуват по телефона, даже може би това е българския модел за борбата с ковид - безконтактното лечение!
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно ли функционират Covid отделенията в Силистра? Има ли поне три входа, съответно изхода:един за постъпване на приетите болни, един за издравелите и един само за влизане и излизане на персонала. Допуска ли се кръстосване на потоците на постъпващи и изписани(оздравели?) И още един въпрос възможно ли е да се осигурява на тежко болни непрекъснато интензивно наблюдение и грижи от медицинския персонал по,, съвременни изисквания,, колкото се може лекарите и сестрите в България да са по-малко
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много умрели, но на кой ли му пука.даже не ги броят.
155
2
 
26
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Другарю измислен министър,на един измислен "кабинет" който държаха изкуствено на власт.Разни притурки от "патриоти"" воля" и други срам за България! Престанете да облъчвате българина и масово го " подканяте" да се "ваксинира" с един бълвоч измислен за 20 дни! Разбираме ви прекрасно че потрошихте масово едни пари за този бълвоч който се оказа И ОПАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО НИ! Еврокампанията на ЕС и на ГЕРБЕРСКОТО ви правителство,удариха на камък в БГ! И престанете да пишете всеки починал българин отКОВИД!
154
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
Абе откога гърците имат ЕГН-та, че министърът го бил търсил студентчето по ЕГН в ел системата за ваксинациите?Тия оправдания са толкова недостоверни, че повече няма накъде.
153
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като отидеш с пневмония не те взимат щото само ковид взимат и си умираш докато обикаляш по болниците
152
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Защо няма информация никъде за причината ваксинираните да са толкова червендалести?
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много съмнително е посещението на Ангелов в силистренската болница, много. И ЗАЩО? Тревогата не е за свободните легла. А, откъде ще намерят персонал да се грижи и лекува болните. Който е работил там е видял, преживял и запомнил безумията и няма да се върне.А, да се намерят медицински работници от други градове е също невъзможно.
150
0
 
15
 
! Отговори
#150 Добри преди 3 години
Забравих да кажа на Ботокса,че трябва да мобилизира и Нигяр Джафер и Хасан Адемов!! Нали са " доктори?? Още повече ,че от Силистра са значителна част от " електората" на ДПС!!!
149
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък като потърсят помощ и ги отпращат или оставят да умрат пред вратата.
148
0
 
35
 
! Отговори
Късно?? преди 3 години
Тоя на кой свят живее? Тук в болница те взимат рано само с връзки.
147
0
 
4
 
! Отговори
До#155 преди 3 години
Посланието и съветът от # 157 се отнасят за тиквата под # 155!!!
146
5
 
12
 
! Отговори
155 мм преди 3 години
Ако изкараш ковида - ще ти просветне ЯКО, ЧЕ НЕ Е НИКАКЪВ ГРИП!!!!------Очевидно съм го изкарал, защото не ме лови. А и честно казано, никак не вярвам в него.
145
6
 
9
 
! Отговори
До # 156 преди 3 години
За да се предпазиш от " ковида" направи следното: Стой вкъщи, сложи маска,нахлузи скафандър и шлем и се мушни под юргана за да душиш пръднята на жена си ама се оказа,че и тя е заразна!! А кой ще ви храни бе тикво?? Чекмеджето ли?? Ха ха ха ха!!
144
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От опитГадното е, че вече и лабораторните изследвания са електронни ,с вкарани ЕГН и могат да се манипулират резултатите електронно и да ви лъжат ако поискат или ако сте набелязани да ви смачкат!
143
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз за момента ши бам праз лук с домати от бурканите в мазето или червен кромид с пресни домати или таратор с чесън. Като стисна 2-3 скилидки с пресата и става чудо. Между другото от ковид съм боледувал далеч преди да го обявят официално за извънземен вирус. Тогава се казваше просто грип.
142
2
 
9
 
! Отговори
От опит преди 3 години
Не правете ПСР тестове и бързи. Правете пълна кръвна картина, С реактивен протеин , СУЕ. Това дава информация дали имяш инфекция. Ако покаже, че имаш, и кашляш с температура на 7 ден. Тичаш на ренген , правиш снимка на дроба, ако има находка, пневмония пиеш кортекостероид по лекарско предписание. След 3 дена пак чичо доктор да те преслуша. Тогава се решава да се влиза ли в болница. На 13 ден пак снимка и кръвни изследвания. Ако нещата се оправят значи няма да има цитокинова буря. Не е сложно.
141
2
 
13
 
! Отговори
Добри Джуров преди 3 години
Ало, Ботокса!! Обади се на твоя ортак " генерал" Муфтаджийски да разкрие военнополеви инфекциозни болници и да командирова там Лъчо Мозъка,Дариткова,а Корнелия - като санитарка!! Ясно??