МОН: Не се предвижда промяна в графика на ваканциите

Учениците се връщат по график в класните стаи след 11 април
30 мар 2021 17:30, Анисия Иванова
7
МОН: Не се предвижда промяна в графика на ваканциите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

МОН не предвижда промяна в графика на ваканциите, съобщиха за БНР от просветното министерство.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас ще бъде от 3 до 11 април включително.

За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април включително.

Още по темата

В дните до началото на ваканцията, всички класове ще продължат учебните дни неприсъствено, в електронна среда. За целта предстои да бъдат издадени заповеди съответно на МЗ и МОН.

След ваканцията в класните стаи присъствено ще се обучават отделни класове по определен график.

Вчера от синдикат "Образование" предложиха дните 1 и 2 април да бъдат част от априлската ваканция и предложиха , ако МОН не вземе решение за начало на пролетната ваканция от 1 април, то кметовете на общините да вземат това решение в интерес на ученици и учители.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също каза, че ако заповедта за мерките спре да действа на 31 март, ще предложи двата дни, които остават до ваканцията на учениците - 1 и 2 април, да бъдат включени към нея.

 


7
Още от Страната
Helpbook: Кал, прах, мръсотия се разнасят във въздуха, който дишаме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
АнонименПитанка преди 3 седмици
Колко народ измря и продължава всеки ден, колко хора стоят без работа затворени, за да уйдисат на кефа на неграм.отните и мър.зеливи мами кафеджийки, които се дразнят от собствените деца вкъщи. Ако можеше направо на седмично училище да ги пратят! За 10 дена присъствено да се вър.галят по чиновете, никой нищо не научи, но нека да им тежи на съвестта, която естествено нямат! Ако сега пак ги пуснат да се помотаят из училище за 10 дена, вече ще ни провалят и лятото!
6
0
 
2
 
! Отговори
Загубиха преди 3 седмици
Много от симпатизантите си господата от водещата партия. А изборите са скоро. Родители, учители и ученици чакаха по-добро отношение от властта. Жалко.
5
0
 
11
 
! Отговори
Реално преди 3 седмици
Дават само 5 учебни дни Монстърите гадни. Събота и неделя са неучебни не благодарение на, а въпреки МОН! Нямат милост към децата, тия... (как да го наречем по-меко) - злобари.
4
1
 
13
 
! Отговори
67809 преди 3 седмици
Скапаното МОН да каже защо в часовете по история за 6 клас се преподава.че никога не е имало турско робство в България? А кръвният данък.а милионите жертви.а 2 милиона помохамеданчени българи.а кланетата в Батак.Стара Загора.пазарите за роби в Кипър и къде ли не в империята.а безчинствата на турци и кърдгалии...нищо не се казва за тези неща.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ваканцията не е от 3ти, а от 5ти! 3ти е събота! Не може да броите че давате нещо, което не давате!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си ставал и ти даскал, да се улежиш.
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако даскалята попълнят клетвена декларация, че ще фръгат листя за бай чекмеджан, ще има ваканцийка четвъртък и петък, ако не кафенце от четири лева и на тръстиката. Че се олежаха.

Спонсорирани публикации