Започнаха проверки за нелегални превози, вече има един задържан

Проверени са общо 4 микробуса
20 юни 2021 16:30, Нели Христова
10
Започнаха проверки за нелегални превози, вече има един задържан
Снимка: БГНЕС

Стартираха разпоредените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров специализирани проверки за нерегламентиран превоз на пътници в районите на летищата и граничните пунктове, съобщиха от Министерството на транспорта.

Служители на ИА "Автомобилна администрация" и ГД "Гранична полиция" проведоха съвместни проверки за нерегламентиран превоз на пътници на ГКПП "Калотина".

Проверени са общо 4 микробуса, превозващи пътници. При проверката на един от микробусите 8+1 места е установено, че се извършва нерегламентиран превоз на 8 пътника за държава от Западна Европа.

Пред служители на Гранична полиция пътниците са потвърдили, че са заплатили за пътуването. Превозното средство е спряно от движение, като са свалени регистрационните табели и е отнето свидетелството за управление на водача.

Предстои да бъде уведомена съответната прокуратура, тъй като има данни за извършено престъпление по чл. 234г от НК.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 1 месец
До Анонимен: М-даа, ама това вакс-лагерите след като окончателно яхнат България след изборите. Сега само тренират.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не ги узаконите бе прасета. За колко ви купиха големите фирми.Услугата от врата до врата е перфектна само си добавете липсващото.Сега кьм самолетите ще се насочат.
7
2
 
8
 
! Отговори
... преди 1 месец
Зщото регламтиранте плащат един милион такси, разрешителни, засртаховки и пр. Логично е при тех разходът за единица превозен да е по- висока. Бай... купил бус, кара хора, които при проверка обясняват, че са приятели, братовчеди и Бай... го прави за услуга. Една стотинка не влиза в държавата от това.
6
2
 
13
 
! Отговори
Тъъъпи милиционери преди 1 месец
Нещо не разбирам какво нарушение за ЗДВП е извършено за да бъдат сваляни номера на превозното средство и отнемано свидетелството за управление на водача?Логичното наказание би трябвало да бъде парична глоба за извършване на нерегламентирана дейност.На мястото на водача (или собственика на МПС-то) веднага бих съдил МВР за гореспоменатите действия.
5
0
 
7
 
! Отговори
тези има да преди 1 месец
Да ходят по съдилища сума ти години , а този хем за акцията беше разгласено отишъл точно при тях , тоест те не са го хванали ,а той сам отишъл да се предаде и това при цялата дандания се отчита за успех.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е сега пътничетата ше си одат пеша или ше си платят на некой друг да ги закара. Ше им излезе ного евтинжос. Колко ли Умни требе да са биле че така готино да си го отмаат отзадека. Кажим им сеяндури и повече не ги обиждай.
3
12
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 месец
Кумонисгите дойдоха на власт.
2
16
 
12
 
! Отговори
Истина преди 1 месец
Концлагерите вече отварят врати за обикновенните българи някой трябва да работи без пари за да живеят Радевци Рашковци и т.н.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започва се. Издирват неваксинирани да ги вкарват в лагери.