Жега в началото на седмицата, след 4 юли - дъжд

Максималните температури в понеделник до 37 градуса
0
Жега в началото на седмицата, след 4 юли - дъжд
Снимка: Pixabay

Очакват ни минимални температури в страната от 17 до 21 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се развива купеста облачност. Максималните температури в населените места ще варират от 31 до 37 градуса, по Черноморското ни крайбрежие 27 - 28, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Повече облаци ще има над планините. Възможни са превалявания в Западна Стара планина. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорост 30 км/час.

Над Черноморието преди обед ще има разкъсани облаци и превалявания, а следобед ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 км/час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 27 - 28 градуса. Морската вода ще достигне 23 градуса по северното крайбрежие и 25 градуса по южното. Вълнението на север се очаква да бъде слабо, а височината на вълните до 1,5 метра, на юг вълнението ще бъде по-силно при височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините ще има значителна разкъсана облачност в следобедните часове. Вятърът по високите части ще бъде умерен от север - до 30 км/час. Максималните температури на над 2500 метра височина ще са около 12 до 13 градуса , а на 1500 метра  до плюс 21 - 23.


 


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари