България ще внася руски петрол до 2024 г

Ще изнасяме до трети държави при определени условия
12 яну 2023 18:09, Росен Стойчев
81
България ще внася руски петрол до 2024 г
Снимка: БГНЕС/EPA

До края на 2024 година България може да внася руски суров петрол и преработени продукти, обясни заместник–министърът на финансите Людмила Петкова, цитирана от БНР.

Промените трябва да влязат в сила от 5 февруари. Според тях – ако петролът е с произход друга страна – например Казахстан, но транзитно е преминал през територията на Русия, няма проблем да бъде внесен в България.

Още по темата
От "Продължаваме промяната" настояват "Лукойл" да бъде задължен да изготви план за преминаване към работа с неруски петрол до края на дерогацията.

Бюджетната комисия отхвърли текстовете, но окончателното решение ще бъде взето утре в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: вноспетролкоментар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
8
 
! Отговори
НАКРАТКО..... преди 1 година
Ще внасяме петрол КАКЪВТО НИ РАЗРЕШАТ и за който сме питали с необходимото почитание Господарите ни и те са ни разрешили в своята безкрайна доброта ....... Ахахахахаха . ВСИЧКО на тая Територия наречена в миналото България става с разрешение . Тооолкова сме ниско наведени. Преди молехме за позволение руснаците .... сега чакаме разрешение от Брюксел или Вашингтон .... РАЗЛИКА НЯМА Ако кажат " Няма да дишате" .... и до там с прекрасния , смел и умен български народ... АМИН.
63
1
 
4
 
! Отговори
Неук преди 1 година
За тези, които смята, че може през Босфора да идва нефт ще споделя. Няма. Забранено е поради съображение за сигурност и екология - при това отдавна. От там танкерите минават само празни. А каква ще е цената никой няма да пита за стандарта ни. И аз в Швеция и в Норвегия съм карал скъп, без да съм работил в тези държави с висок стандарт ( особено втората ). Постоянно гледам цената в Германия. там уж в цената на горивото е включен данък пътища. Не видях някъде да го пише, но ако е истина горко ни.
62
2
 
4
 
! Отговори
До Неук преди 1 година
искаш да кажеш, че чената на бензина ще се изравни с тази на Гърция! Това така, но аз знам, че ние никога не сме плащали евтин бензин! Тука средната заплата е 400-450 евро а бензина ни до скоро гонеше над 3 лв. Така, че ние никога не сме можели да си позволим толкова бензин колкото един грък е можел да си позволи! независимо дали сме внасяли петрол от рашистан или от таджикистан!!!
61
2
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Ще внасяме руски петрол от американски фирми разбира се на двойно по-висока цена, горивата ще са с европейски цени и всички ще са доволни щото народа ще плаща сметката. Ще сме приятели хем с руснаците, хем с американците.
60
1
 
8
 
! Отговори
Неук преди 1 година
Имам въпрос. След като Руската федерация няма да изнася петрол за неприятелски държави от 01.02.2023, какъв точно петрол ще ползва рафинерията - ние сме официално обявени за неприятели. Руснаците няма да ни го продават - ясно казано и повторено няколко пъти на държавно ниво. Какъв ще е , е въпросът и защо никой не говори, че след 20 дена оставаме без петрол за преработка и бензинът ще е по-скъп от Гърция, за да може да ни го доставят, а не да го продават у тях. За справка там е около 2 евро
59
1
 
10
 
! Отговори
Чичо леля преди 1 година
Ей п.е.да.л ,американски петрол няма но има американски посредници които ти вдигат цената с 30% които те си ги слагат в джоба чисти пари без да правят нищо т.ъ п.а.к.о., те са световен хегемон, те са сатанисти, това означава че те са готови във всеки един момент да умрат и да унищожат целия свят НО да не пуснат никой да заеме тяхното място, ТЕ първи хвърлиха атомни бомби по хора , ТЕ направиха чернобил за да унищожат СССР, ТЕ убиха милиони хора за тяхната демокрация
58
13
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До БългаринаНикому нищо не дължа, още по-малко - обяснения. Аз съм свободен човек и само АЗ решавам къде да живея, къде да работя и за кого да работя. Ето това не си разбрал. Кажи ми ти с какво си допринесъл за България, след като си останал там. Аз поне пари съм внасял за близките си.И пак повтарям - къде живея и работя решавам АЗ, а не партийният секретар или някой маллоуммник на държавна служба. Ето това е едно от хубавите неща на този Нов Световен Ред наложен от Америка след ВСВ.
57
9
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До Анонимен-59Не си мисли, че през Турция купуваш непременно Руски петрол и газ. Турция има ЧЕТИРИ терминала за регазификация и там акостират танкери от САЩ, Алжир, Катар. Турция има тръби от Русия, Азербайджан, Иран. Скоро и от Израел ще има. Няма такова нещо като надценки. Надценки може да има в Хоремага. Това е СВЕТОВЕН ПАЗАР и цените се определят от търсене и предлагане, а не от приятелски чувства. Петрол можеш да доставиш от Либия или Ирак на цени по-добри от Руските, а и по качествен!
56
1
 
6
 
! Отговори
Българина преди 1 година
До кюмюрчето(ЮАР): А ти "българино", какво помогна на нашата Родина, като 32 години се шляеш по света??? Богати сме, богати сме на ценности и за това има България! А ти си седи в в ЮАр-чето, печели си парички и не казвай, че си българин!!!
55
8
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Аман от тоя Руски петрол - на Запад хората карат коли в много по-масови мащаби от поне 3 поколения насам и за Руски петрол не са и чували. Петрол има почти навсякъде по света - Арабия, Африка, Лат. Америка, а САЩ и досега са най-големи в петрол и газ. Със или без Русия е абсолютно нерелевантно - те нямат значение за Световния пазар. Световният пазар, логистиката, корабоплаването и пр. са свободни и това е система, която работи благодарение на Англосаксите. Колхозниците са без значение за света.
54
9
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
България ще има просперитет, когато изгони и последното Руско влияние, когато станем част от Шенген и Евро, тогава ще бъда горд да казвам, че съм Българин. Дотогава сме едни Руски слуги и нищо повече. Държава управлявана от Тъппатси, да не говорим за Резидента (Крим бил Руски - а бе аланкоолу, откога Крим е Руски? Че там Руснаците за пръв път стават мнозинство, след като Сталин депортира т.нар. Кримски Татари!). От 1917 досега, Русия управляват престъпни режими, дето никой реално не е избирал!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това ще си играем на семейство Флинстоун.Ще си правим дупки на пода на колите и с крака ще караме...Другият петрол е скъп и ще стане още по-скъп като е в ограничено количество.
52
7
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
И е крайно време, каквито още четиридесет и няколко Руски дипломата има в София, да се изгонят и оставят само 12 - толкова са в Бг посолството в Москва. Дори това е много. Всъщност една консулска служба и двама-трима дипломати са достатъчни. И Митрофанова - вън с шутове, като персона нон-грата, заради надменното и държание като Генерал-Губернатор. И шут на цялата русофилия от високи държавни постове и бордове на компании! Нека поне бъдем малко-от-малко като една Хърватия.
51
8
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
И свикнете с мисълта, че Русия никога нищо не ДАВА. А налага пълно подчинение на някакви цели, техни си, които нито ни интересуват, нито имаме изгода от тях. Петролът има ЦЕНА. Газът има ЦЕНА. Тия цени са на международните борси. Нормалният човек си КУПУВА, а не чака ПОДАЯНИЯ и не плаща политическа цена за тях. Българинът трябва да живее както живее нормалният Западен човек - има пазари, има цени и престанете с лъжите, че Руските неща били евтини. Не са евтини и не са качествени. Можем без Русия
50
9
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Що се отнася до България, откакто съм по света, от 32 години насам, винаги ме е срам, да обяснявам защо България е толкова изостанала страна, а е в Европа. Винаги обяснявам, че причина за нашата изостаналост са едни 45 години под Руски похлупак, плюс едни 30 години под властта на ДС-агенти и партии, както и мутро-милиционерска олигархия на къса каишка от Москва. Затова сме на дъното. Адмирации за Хърватска - имат Шенген, сега и Евро и са нормални хора от първа категория в Европа.
49
1
 
7
 
! Отговори
Арендатора преди 1 година
Някой запита ли се защо само на нас ни разрешиха да внасяне руски петрол? И то само до 2024? В момента всеки ден от България излизат около 100000 литра гориво(30-40 цистерни) към Румъния, но не към запад, а на североизток. Ха , познайте къде отива? Нямали сме право да изнасяне за други държави?! Това значи, че украйна вече не е държава!!!
48
11
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
И хайде да поспрем малко с глупави пристрастия - Русия нападна суверенна държава с международно признати граници. Мнозинството от Украинците, независимо от етноса искат Европа и Запада и категорично не желаят Русский Мир, понеже са му яли попарата при болшевиките, Голодомора, Сталинския терор и пр. Всяко семейство в бившия СССР има близки убити или осакатени от години в ГУЛаг. Цяла Източна Европа е категорично против Русия и не искат хората да имат нищо общо с престъпните им режими.
47
12
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Половината свят нито е чувал, нито знае къде се намира Русия. Русия не е уникален производител на суровини и въглеводороди. Щатите произвеждат повече. Светът е пълен с петрол, газ и руди всякакви. За по-малко от година, Западът пренасочи потоците и логистиката на всички тия неща. Русия загуби Европейския пазар, което е поне половината им годишен доход. Продажби на петрол от Русия за Индия и Китай са проблем - танкерите трябва да имат Лойд застраховка. Светът може без Русия без никакъв проблем!
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен доВМЗ СОПОТ преди 1 година
Черните чували в момента са крайно необходими на Укронацистите разходи се из Телеграм каналите и виж за какво става въпрос. Ние ще даваме рубли.
45
8
 
2
 
! Отговори
ВМЗ СОПОТ. преди 1 година
РАША ДА НИ ДАВА ПЕТРОЛ НИЕ ЩЕ И ДАВАМЕ ЧЕРНИ ЧУВАЛИ.