600 опита за нелегално преминаване на границата за денонощие

Калин Стоянов: Търсим начини да уплътним границата, какво остава за магистралата
6 юли 2023 18:00, Анисия Иванова
18
600 опита за нелегално преминаване на границата за денонощие
Снимка: БГНЕС

Много трудно бихме могли да изискваме гранична полиция на магистралата. Ние търсим начини да уплътним ситуацията на самата граница, а какво остава за магистралата.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на изслушването му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

“Гранична полиция нямаме възможност да използваме по магистралата при този натиск, които имаме на границата”, добави Стоянов.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира, че е съгласен, че няма как да извадят хора от Гранична полиция.

По отношение на опити за навлизане на мигранти в страната, вътрешният министър съобщи: “За предното денонощие има 600 опита за нелегално преминаване на границата”, обяви той и уточни, че групите са все по-големи.

Стоянов посочи, че от действията, които са предприели вече има резултат. “Предстои да уплътним още повече границата”, уточни вътрешният министър. Той посочи, че в момента има около 600 опита, а преди предприетите действия са били около 1000. “В рамките на една седмица има намаление от 29% на случаите и 37% в броя на лицата направили опит да минат границата”, отбеляза Стоянов. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Слепок преди 10 месеца
Защо не се отстрелват? Напълно законно е! И световните терористи САЩ отстрелват нелегалните мексикански емигранти по границата. Границата е неприкосновена и е крайно време мамуните да го усетят. Ми да бяха пробвали по Бай Тошово време бе. Сега е *** от разпадащия се ЕС благодарение на световните терористи САЩ.
14
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
На граничарите да се раздадат оръжия със заглушители и безкраен брой муниции. В закон да се запише, че е забранено да се търси отговорност от граничари опазили границата, без значение на цената на колко нашественически жертви, и че ще му се изплатят по 10000 лева за всеки убит престъпник, нападнал България чрез нахлуване на територията ни.
13
0
 
4
 
! Отговори
Чапо преди 10 месеца
Стрелба
12
0
 
5
 
! Отговори
Друг паралел преди 10 месеца
Нахлувайки в Европа, гладните хуни, печенеги и тем подобни не само грабят, но и рушат. Старини от римско време оцеляват преди всичко в големите градове, а от разкошните римски вили днес откриваме само руини. Бунтуващите се без основание не само в Париж, но и в други градове от европейски цивилизационен тип, не само грабят, но най-вече рушат. През последните няколко дена хрантутените с парите на данъкоплатците малограмотни keлeмeтa ощетиха френската държава и парижката община с над един милиард!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До През будистката - 600 са установените. Колко ли са тези, дето никой граничар не ги е усетил, че минават? Или се е направил, че не ги вижда.
10
0
 
5
 
! Отговори
през будистката преди 10 месеца
оградка 600 опита на пилци да прехвърчат нелегално преминаване на границата за денонощие
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При 600 опита то се оказва, че това не е граница, а магистрала.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слагайте мини и се оправдавайте, че са останали от комунизма.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само опити, а явно и повечето са влезнали. Но ще има като не се стреля и няма пет реда мини .
6
0
 
5
 
! Отговори
пожелание преди 10 месеца
Мините не ги давайте на зеленски , а ги закопавайте на границата !!
5
0
 
8
 
! Отговори
Исторически паралел преди 10 месеца
Преди около 1 800 години в Евразия настъпва засушаване, а после и малък ледников период. И тълпи от хунски, германски, славянски племена, също и прабългари, кумани и печенеги нахлуват в Европа. Гладни са, също както и днешните пришълци. Римската империя (както Европа днес) НЕ УСПЯВА да асимилира (т.е. ДА ИНТЕГРИРА) милионите нашественици. Те се настаняват на големи групи в провинциите (както ромите у нас днес по селата) или около големите градове (както гетата в Париж). И Римската империя рухва.
4
0
 
10
 
! Отговори
Великото преселение преди 10 месеца
600 опита за нелегално преминаване на границата ни само за едно денонощие??? Това не са просто опити на отделни хора да преминат на прибежки през граничната бразда! Това е все едно да тръгне манифестация. Дали е имало такива тълпи да преминават през държавните граници преди много повече от хиляда години, когато се е състояло така нареченото Велико преселение на народите и сума ти етноси от Азия са се изтресли в Европа, съсипали са Римската империя и са се настанили тук? Включително и ние.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Говорете с производители на храна за животни. Честно да ви кажа, даже уличните котки се мръщат на консервите с 4% месо. Време е с месо от мигранти - поне 15-20% месо в тях. Остатъка, за органи и кръвни продукти, костено брашно пак за животни, а ако не, просто ги оставяте труповете на дивите животни, хем че има нужда в зоопарковете или компост. Ефективните неща са винаги прости.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няколко смели момчета с пушките и да гърмат! Найш ликак ше паднат барзо
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
искат да видят месията - Зельо