Спасителят, ударил французин: Ритна ме, виновен съм, не искам да се оправдавам

Удари ме в лицето, контузи ми окото, заяви пострадалият французин
Обновена: 30 юли 2023 21:03 | 30 юли 2023 20:52, Красимир Ангелов
118

Задържаха и повдигнаха обвинение на спасител в Поморие. Това стана, след като френски гражданин се оплака, че е нападнат и пребит заради спор за чадър.

До ръкопашния бой се е стигнало след спор за чадър в свободната зона на плажа в Поморие. Французинът, който е женен за българка, разпъва хавлията под чадър. Оказало се, че мястото вече е заето.

"Беше легнал под моя чадър. При което два или три пъти го подканих да се премести. Той отказа, държеше се агресивно. Махаше, псуваше на английски, при което при тритият път ме подритна по крака, при което аз загубих самоконтрол и се саморазправих с него, за което съм виновен и ще си понеса последствията", коментира старши-спасителят от плажа в Поморие Христо Кюлбасанов.

Французинът разказва, че веднага след забележката той и семейството му са се отместили встрани от чадъра, но въпреки това спасителят го нападнал.

"Спасителят на плажа беше много агресивен. Удари ме в лицето, контузи ми окото. Още ме боли главата. По никакъв начин не съм го предизвикал. Бях легнал по гръб, а той започна да ме удря", обясни пострадалият французин Джуди.

"Случаят се разигра толкова бързо, толкова светкавично, че не можахме да реагираме. Единственото нещо, което аз успях да направя, е да се изправя и да кажа - ти нормален ли си. Не можах даже да застана на средата на ударите", каза и съпругата на пострадалия Людмила.

Спасителят е задържан, съобщиха на извънреден брифинг на прокуратурата и МВР. Образувано е досъдебно производство.

"На същия е повдигнато обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Това престъпление е престъпление от общ характер. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години", обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

От МВР заявиха, че случката, която е от 24 юли, се разбира едва сега, защото показанията на свидетелите са били много противоречиви.

"В момента се изяснява детайлно, за да можем да сглобим картината. Кой е започнал конфликта, кой е проявил вербална агресия, кой е проявил физическа такава", коментира директорът на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Понякога чужденците се държат адски предизвикателно и си мислят че всичко им е позволено. Явно като не разбират от дума, два шамара ще свършат повече работа. И да не ми говорят колко нецивилизовано се държим българите, а да си погледнат тяхната държава в която палят магазини, къщи, коли.., защото са победили на футбол някоя африканска държава или пък не им харесва пенсионната реформа. Айде да не ми се правят на много цивилизовани.
58
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
До Все пак/ НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ МЪ ! СПАСИТЕЛИТЕ СИ ИМАТ КУЛИ ОТ КОИТО НАБЛЮДАВАТ. НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ КОЙ ДА БЪДЕ ПАСИВНИЯ И КОЙ АКТИВНИЯ И ЗА ТОВА СА СЕ СБИЛИ!
57
15
 
12
 
! Отговори
Франсе преди 9 месеца
Три годинки братче да са научиш да не си изпускаш повече нервите. Див балканец
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашият го е набил,оня се е борил за всеки сант ,безплатно слънце под чуждия чадър,,.Имах едни съседи,от ,,великия ЕС,,.Редовно идваха,когато имам други български гости,да се наплюскат на аванта.Че и тоя ,фРрренски актьор,,.А нашият да го затворят ,че е първосигнален и не им знае номерата на ...,,Богатите еврогей,пейци,,.
55
8
 
7
 
! Отговори
Все пак преди 9 месеца
Добре, че не е имало давещ се. Французинът няма право да отвлича вниманието на спасителя и да му заема мястото, откъдето наблюдава за давещи се.
54
7
 
17
 
! Отговори
аман от циркове преди 9 месеца
По Нова или бТВ ги бяха събрали двамата да си кажат гледната точка и по някое време французина демонстративно тръгна да се крие встрани от жена си, и като го пита репортерката какво прави, французина влезе в театъра - страх ме е от него ( от спасителя), защото е агресивен. Показват ги на живо и беше ясно, че спасителя след като каза, че съжалява за изпуснатите нерви, няма начин да направи същото в ефир. Разбра се, че французина е дразнил и преди спасителите. Цирк дьо Франс.
53
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Французинът не разбира, а чалгарката до него също не е разбрала родния си език. Направили се на баровци и тежкари. Хванала един *** френски, бездомник и бедняк, и се прави на Мария Антоанета. Чак като дойде боя и стригането, тогава вече разбират и почват да се оплакват.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Французите ги бием на Парк де принс и където ги срещнем.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чалга държава - чалга инциденти на всяка крачка.
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
това изобщо не го вярвам, франзуците не избухват така, не и по такъв начин, винаги искат да изглеждат изискани, този ще е егати изключението, ако действително е така, но аз съм работил, учил, живял с всякакви французи, от всякакви класи, с всякакво потекло, дори когато много ги изнервиш, рядко псуват, могат да ти скъсат нервите с това, че се правят на неразбиращи, но не са агресивни като българите
49
14
 
12
 
! Отговори
боби преди 9 месеца
До Анонимен 56 Ако дойде някакъв такъв нахален навлек , и се навре под чадъра ти на плажа , и на всяка твоя подкана да го напусне ти отговаря с ноо , найн , или както е на неговия език , не ,.... ти какво би направил ? Сигурно би го допуснал да се търколи между тебе и жена ти ?
48
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самозащита е било като французина е започнал първи,а по медиите взеха веднага да припадат по французина и да правят пропаганди какви били българите.От Просто Продай Държавата България са дали задача на медиите пак да смачкат българските граждани,за да са paя покорна.
47
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Французина утре ще си замине за Франция, ама тоя псевдо спасител ще бие някой от вас, че сте седнали на неговото място на пейката в Морската градина.
46
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Френския герой първо се прави на мъж, а после полиция, полиция
45
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лигльото си го е получил ... браво баце
44
13
 
37
 
! Отговори
До 52 преди 9 месеца
И за кое браво по-точно ? Че е постъпил като царвул ? Французина е бил със семейството си.. това предполага жена и деца. Както и да е.. льольовци. Няма да коментирам защото вече всички са такива. Големите мъже на по 30 години пуснал една брада, татуирал се. Жена няма, деца няма, живее при майка си. И не му остава друго освен да се надруса и да избива агресия.. между другото такива през комунизма много бързо ги оправяха.
43
9
 
17
 
! Отговори
Г преди 9 месеца
Ковид, инфлация , наркотици.. народа взе да изтрещява. Не забравяйте християнските ценности! Може да звучи глупаво и тривиално, но точно вярата дава сила и посока, за да държим правия път. Виждам го, чувам го.. съседи, деца, поведение на хората. Всеки върви със забит поглед или гледа агресивно, сякаш някой друг му е виновен. Най-голямата жертва са децата !!
42
9
 
18
 
! Отговори
Мария преди 9 месеца
Комплексар те това е тоя хубостник Лошото е ,че такива като него са много
41
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спасителя не е трябвало да агресира.А горкия французин сигурно е много беден,щом се настанява под чужд чадър в свободната зона.Да си беше платил за чадър,да няма спорове.
40
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щял да поеме отговорност, заяви гордо спасителят на плажа!! Че каква отговорност се носи в България, бе спасителю, ти ли не знаеш това! Голямо мъжество ще е в държава с истински закони и носене на отговорност да заявиш това фалшиво мъжество.