Два протеста край Димитровград: За и против "Марица 3"

Активисти искат чист въздух, работници в ТЕЦ-а защитават работни места
22 окт 2023 15:20, Нели Христова
63
Два протеста край Димитровград: За и против "Марица 3"
Снимка: БГНЕС

За бъдещето на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград спорят днес два протеста, които вече започнаха и които се очаква да се срещнат на входа на енергийното дружество по обяд.

В града има засилено полицейско присъствие от различни подразделения на МВР, предава БТА.

Гражданската платформа "Дишай Димитровград" събра свои членове и симпатизанти на централния площад "България" под мотото "Търпението свърши".

Проблемът с мръсния въздух на Димитровград , който идва от ТЕЦ "Марица 3" продължава от две и половина години. Контролните органи нехаят", каза Веселин Вълев. Природозащитниците се отправиха на шествие от центъра на града до топлоцентралата.

Активистите смятат да връчат ултимативно писмо на ръководството на теца и да заявят, че търпението им спрямо системното замърсяване се е изчерпало и централата трябва да бъде затворена. Най-малките участници в шествието също ще изпратят своите послания с искане за чист въздух и щастлив живот под формата на рисунки, които бяха окачени на сцената на площада.

Служители на теца и членове на техните семейства също излязоха пред портала на енергийното дружество. Около 300 служители и техните семейства ще бъдат пряко засегнати, ако работата на дружеството бъде ограничена, предупреди ръководството в декларация до медиите.

Целта на днешното ни събиране е да покажем, че не сме лоши и страшни и че пушекът не означава замърсяване, показва работеща икономика и производство на така необходимата ни електроенергия, каза членът на Управителния съвет на централата Юлиян Семерджиев.

Тук сме, за да защитим работните си места, каза Мария Стоянова, която е работи в производството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
А бре глупако! преди 6 месеца
До 18: Нали си наясно, че следващия за утилизация си ти, защото такива джендъросани като теб са безполезни и подлежат на евтаназия. За да се покрият критериите за зелената сделка, трябва да се избие 70 % от наличното към момента население на земята и твойте господари точно това целят и подтикват Путин да го направи, защото само той го може това!
17
5
 
3
 
! Отговори
А бре глупако! преди 6 месеца
До Анонимен 16: Къде си тръгнал с твойте фалшиви панели който работят само 4 часа в денонощието и при това само когато ги види слънцето и имат само 2 % КПД, да се сравняваш с елекроцентрала която произвежда хиляди гигавати ел. енергия денонощно и не се страхува от магли.
16
2
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 6 месеца
Ти от неграмотните бачкери из тецовете ли си? Очеизвадно да. Колкото беден, толкова и пpocт и нагъл. Заминавате си.
15
4
 
1
 
! Отговори
само питам преди 6 месеца
До Анонимен 16: Ти от ВЕИ мафията ли си?
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Естествено, че против това средновековно творение, за което работят хиляди неграмотни бачкери на моя издръжка, генерирайки мощност наполовина на фотоволтаиците на покрива ми... МОМЕНТАЛНО закриване!!!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Без Марица 3, Димитровград ще опустее, ще стърчат само блоковете. Не само Марица 3, всичко да сринат. *Добрите* комунисти някога са го строили с кръв и пот и оставени кости от работническата класа безплатно, доброволци, сега внуците им ще унищожат построеното с един замах, така трябва, нищо комунистическо да не остане.
12
5
 
4
 
! Отговори
Споко народе преди 6 месеца
Ще има ВОЙНА! Кървава гражданска ВОЙНА на нормалните хора срещу джендъросаните индивиди на ВЕИ мафията! Скоро тези протести ще станат кървави!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само кметът няма нищо общо със случващото се, както изглежда..
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 10: С едно зареждане само 250 км. Но тук работата е дебела, защото искат да ви направят роби на ВЕИ мафията!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проучването на Cofused показва, че у нас има 2 828 246 автомобила. За един електромобил трябват около 86 kWh. При зарядна станция осигуряваща 22 kW трифазен ток, ще отнеме около 4 часа.За едно зареждане на всички тези автомобили ще трябва 243 229 156 kWh ток за денонощие. Максимално страната ни може да произведе до 100 000 000 kWh за денонощие! Въпроса е откъде ще се вземат останалите 143 229 156 kWh за да се заредят само всички налични електромобили? А за домовете, училища и индустрията?
8
4
 
2
 
! Отговори
ПОГЛЕДНИ СЕБЕ СИ преди 6 месеца
Замърсяването е комплексен пробмем - трябва да започнем от собственото си замърсяване с отровни мисли, чувства, желания, емоции и поведение; след това с начина си на живот и отношението си към околнате срефда; да погледнем и собствените си автомобили и какъв "преглед" минаваме; да погледнем свръхконсулацията си и колко излишни предмети купуваме и изхвърляме, да видим колко храна и колко опаковки изхвърляме... и най-накрая да стигнем и до ТЕЦ, който ни принася и благо.
7
3
 
6
 
! Отговори
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ преди 6 месеца
Старата схема - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Реално около 45% от ел.енергията у нас се произвежда от ТЕЦ. Това е и единственият ни независим източник на енергия - и въглищата са си наши. Въпроса не е в затваренто не ТЕЦ или не. Ако има зилно замърсяване - има и технология за намаляване на замърсяването (подмяна на сероочистките). Но подхода: "ДА ГО ЛИКВИДАРЕМЕ, ЩОМ НЕ НИ ХАРЕСВА" не е нито правилен, нито коректен.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВЕИ мафията пак се активира! Явно са решили да ви остави без ток!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълни измислици са това със замърсяването, защото замърсяването от автомобилите странно не им пречи.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Платените протестери на Промяната към фашизъм са ясни. Скъперниците платили на само 20-тина протестуиращи.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пушилката пуши! Белият ми дроб запуши, но парата от въглищята нямат спиране от комунята!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пушекът не означавал замърсяване на въздуха! Ахааааааахаха
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да сме наясно! Сменете снимката! Това е снимка на ТЕЦ "Марица изток 3 Контур глобал" и няма нищо общо с оная гробница в Димитровград. Затваряй!