Певицата и неуспял кандидат за президент Луна на съд за имотна измама

Тя твърди, че се грижила за възрастен мъж и е наследила панелка
88
Певицата и неуспял кандидат за президент Луна на съд за имотна измама
Снимка: БГНЕС

Пред Районния съд в Шумен се изправи певицата Луна Йорданова. Наследници на починал възрастен мъж твърдят, че кандидатката за президент на изборите през 2021 г. е придобила с измама техен имот. Апартаментът е на ул. "Септемврийско въстание".

Йорданова настоява, че 10 години е стопанисвя 45-квадратния панелен дом. Адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние и бе категоричен, че Луна не е живяла в него. Призовани са съседи, които да потвърдят думите му.

Няма връзка между Луна Йорданова и починалия през 2011 г. собственик. "Доколкото ми е известно г-жа Йорданова има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители", обясни адвокат Тотев пред БНР.

В документите по делото певицата твърди, че се е грижила за възрастния собственик на апартамента преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. "Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило", допълни Пламен Тотев.

"Извършени са нарушения при призоваването на свидетели. Не е спазен едномесечният срок за уведомяването на Луна Йорданова, а това нарушава правото ѝ на защита. Налице са пречки за старта на делото", каза по време на днешното заседание адвокатът на певицата Ивайло Тошев. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана.

Подадена е жалба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари следващата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: лунасъдизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 5 месеца
Била известна познавала адвокати мошеници така продаде имота на сестра и болния и мъж от там открадна 180.000.лв и няма 5 месеца захвана втората измама за гр.Шумен със починалия дядо ..................
57
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Юри преди 5 месеца
Влизаше със маска в апартамента от новата измама мизерия мисли че ще мине без проблеми както измами сестра си и раково болния и мъж като ги заплашваше че ще им прати хора да ги очистят и психо тормоз и изнудва да и припишат дяловете им и ги изхвърли на улицата с цялото имущество
56
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 5 месеца
Оправна измамница кандидат президент за Сливенския затвор
55
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Данчо преди 5 месеца
Нагла алчна дърта измамница
54
0
 
1
 
! Отговори
Баи гошо преди 5 месеца
Вадят и документ от психодиспансер за делото на 22.януари чее умствено и *** да протакат делото или ще измислят други причини......
53
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец Африка преди 5 месеца
Дьрта измамница и крадла
52
0
 
1
 
! Отговори
Мая преди 5 месеца
Няма нарушение при дело за измама трябва да си получи заслуженото затвор за двете измами за бедната и сестра и болния мьж и новата измама с починалия господин
51
0
 
2
 
! Отговори
Ю....и преди 5 месеца
Голяма измамница сьс жълта книжка
50
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Така измами и сестра си и раково болния и мьж сьс психически тормоз и заплахи за живота им и им открадна парите за да не си хванат адвокат да ги защитава а тя нае адвокат в нейна полза и ги изхвърли на улицата сьс цялото имущество ул.Васил Левски 52 гр.Шумен и после примина към другата измама
49
0
 
1
 
! Отговори
Комшиите на починали преди 5 месеца
Измамница и крадла
48
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
На тая определено и хлопа дъската . Надмина изкукалия Йоло Денев в кандидат-президентските си кандидатури.
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Луна, ако беша станала президентка, щеше да е по - адекватна от Радев и Йотова взети заедно.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега всеки който загуби някога е губил избори ще бъде лепван етикет "неуспял" ли?
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Толкова е просто! Ако нотариалният акт е на името на починалия дядо, то законни наследници са неговите най- близки роднини, независимо че след смъртта на дядото някой друг е плащал данъка на имота, но Не е плащал наем на законните наследници. Тъй че вкяка такава като Луна е Абсолютна Крадла! БЕЗ извинение!
44
1
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 5 месеца
"Извършени са нарушения при призоваването на свидетели. Не е спазен едномесечният срок" --- това българският "професионализъм" няма равен в Света бе!!
43
0
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 5 месеца
До Съседката - Ти и някаква Виктория (може да сте едно и също лице) пишете тук за някакъв Максим Каракаш. Що за индивид е този? И къде точно се подвизава жена му на държавна софра?
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 44 - Ти пък откъде знаеш как точно го е обслужвала? Нуждите на един мъж са най-различни, дори и в по-напреднала възраст. Може да е обслужвала само някои негови специфични нужди. А и къде пише, че човекът е бил на памперси? Може да е бил някой бодър дядо, който да е издъхнал като Иван Вазов. Ако не знаеш как точно се е случила *** на патриарха на българската литература, попитай някой филолог. Дядо Вазов достойно е доказал един вид способности на балканския мъж!
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някак си не мога да си я представя тая кифла да сменя памперси на стар човек и да го обслужва.
40
7
 
17
 
! Отговори
Красива Жена преди 5 месеца
Трябва да стане президент - вече даже има няколко присъди. ГОТОВА Е.
39
11
 
13
 
! Отговори
Данъчен преди 5 месеца
Зависи кой плаща данъка на имота. Който плаща данъка на имота, той е собственик по нотариален акт. Давности не важат.