Бойко Синапов: Министър Вътев не може да се справи със ситуацията

Днес ще присъстваме масово в София, заяви той
Обновена: 13 фев 2024 11:17 | 13 фев 2024 11:06, Анисия Иванова
18

Земеделското недоволство продължава. Тракторите излязоха от нивите и вече са на път към жълтите павета в София.

"Подписахме споразумение с организациите, с които преговаряхме. Добавихме една допълнителна точка", обяви снощи премиерът Николай Денков.

"Няма как да сме съгласни с меморандума, защото не сме участвали в преговорите с министър Вътев. Имахме желание. Нашите представители бяха най-нагло помолени да напуснат срещата. Няма как да сме съгласни с точки, за които те са се разбрали. По-голяма част от браншовиците бяха изолирани", коментира председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов пред Bulgaria ON AIR.

За асоциацията подписаният меморандум е хвърляне на прах в очите на бранша.

"Последната среща с 26 браншови организации беше миналия понеделник, когато бяхме на протест пред Министерството на земеделието. Тогава казахме всички промени, които се натрупаха докато той (бел. ред. - Кирил Вътев) е министър. Тези, които в момента подписват този фалшив меморандум, писаха декларация против Вътев, че не желаят да встъпи като министър", обясни Синапов в ефира на "България сутрин".

Събеседникът е категоричен, че министър Вътев е разцепил целия бранш.

"Показа, че не може да се справи със ситуацията. Не ни е канил на срещите. Така наречената украинска помощ трябваше да се заложи преди Нова година. В момента заблуждават земеделските производители. Дали сме 42 предложения по стратегическия план, едно не беше съобразено с нашите искания", подчерта още Синапов.

"Органите на реда притесняваха нашите хората, които искат да влязат с техника. Далеч сме от мисълта да правим ексцесии, но виждате какво става в Европа. Днес ще присъстваме масово тук. Протестите ще продължат, докато министър Вътев бъде изтеглен", настоя председателят на "Обединени български животновъди".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Протестира и милионерът Зоров, натрупал милиони чрез производство на кашкавал, в който няма вложен и грам мляко!
16
0
 
3
 
! Отговори
МУТРОС преди 2 месеца
Т.нар.земеделци са истински мутри.Само искат от д-вата,защото не могат да се конкурират с останалите.Много е лесно така-държавата да дава,за да богатеем още повече.Като не можеш да се справяш-фалираш.В цял свят е така.Но мутрите искат да цицат вечно от държавата,т.е.от всички нас.
15
0
 
4
 
! Отговори
Помнещ преди 2 месеца
През 2013 г. когато заради сметките за ток народът беше по улиците и искаше оставката на дон Буци тоя индивид Бойко Синапов носеше плакат - Бойко Борисов, баща на свиневъдите! И от тогава досега България е най-голямата свинеферма на света!
14
0
 
2
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
Скоро гледах интервю побТВ с един производител на пилешко месо. Добре охранена мутра, която се оплака, че не му стигат субсидиите. После каза, че имали най-ниските цени в ЕС. Когато го попитаха дали изнася в чужбина категорично заяви, че не изнасят защото не са конкуретно- споосбни в цените! Абсолютен мошеник! После показаха цените на пилешкото в ЕС и се оказа, че цените в България са почти двойно по-високи!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борчето Вътю му дреме само за тандемския салам ... За бога братя не купувайте Т !
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 9Кои танкове? Тея дето са предадени на Украйна ли ?)) На Украйна танкове не сме давали, но виж на сръбско-руската колония РС Македония, подарихме, цели 100 парчета, които тя по късно продаде в Африка.
11
0
 
9
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 2 месеца
ТОЗИ ЗАЕДНО С ВЪРБАНОВ РЕСП. ББ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ПРОВАЛЯТ СПРАВЕДЛИВО СУБСИДИРАНЕ.ПРОСТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВЗИМАТ НЕЗАСЛУЖЕНО.КАКТО ДО СЕГА.
10
4
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Фермерите в момента стачкуват в Германия, Холандия, Чехия, Унгария, Словакия, Румътия, Белгия, Франция итн!Зелената сделка, бюрокрацията и дъмпинга от Екрайна и Русия на европейския пазар ги довършва!!
9
5
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Кои танкове? Тея дето са предадени на Украйна ли ? ??
8
1
 
11
 
! Отговори
НЕ БОЙКО преди 2 месеца
грешиш! Не Министърът не може да се справи, а ти не можеш без държавна хранилка. Удари ви конкуренцията и ревнахте. Във всеки бизнес остават кадърните - другите на борсата. Който може, го прави, който не може търси виновни, ама ние не искаме да ви плащат от нашите данъци.
7
0
 
10
 
! Отговори
Човек преди 2 месеца
Не бяха ли точно Бойко Синапов и Митко Зоров дето бяха свикнали да решават проблемите си "на земеделието" чрез лични срещи с министрите?
6
3
 
7
 
! Отговори
Пешо Танкиста преди 2 месеца
Положението със зърнарите ще се оправи когато срещу тракорите излязат танковете, да видим тогава кой кого.
5
3
 
10
 
! Отговори
Е,никой преди 2 месеца
Не може да се справи.Тези 432 млн ,които искате не са малко.Да ги вземе от болните,бедните и децата?За да си карате Майбасите и S класите?
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя гербаджийски мошеник от снимката свикна на държавна ясла и сега реве.
3
3
 
2
 
! Отговори
за изборите преди 2 месеца
кебабчета и песни . Сега за всяко 3-4 нещо няма пари . Значи много се краде . Всеки земевладелец се пари и каша духа 2 пъти в годината , а уж всичко договорено , данъци платени, европрограмите сработили, напояване осигурено . Лъжи . Сам произвежда - семена, химическа тор, водоснабдява, сади, бере , продава . И на големи печалби . хахаха
2
3
 
7
 
! Отговори
Crusader преди 2 месеца
Тези т.нар животновъди искат само едно- да получават субсидии и помощи без реално да работят....
1
0
 
4
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Хот дог с горчица:)))