Кукли из София

Седмото издание на "Панаир на куклите" до 22 септември
Обновена: 19 сеп 2012 11:16 | 19 сеп 2012 11:16, Петя Славова
0

По ръба на небето. Снимка: Панаир на куклите
Светът на куклите освежава от няколко дни столичното пространство. От 16 до 22 септември София се превръща в меката на кукленото изкуство.

Седмото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ събира всеки ден малки и големи зрители в различни краища на града. Границите се разпростират между Южен парк, пилоните на НДК, парка Заимов, , при подлеза на метростанция Софийски университет, градинката пред Кристал, на сцената Art Space на НДК, градинката пред Народен театър „Ив. Вазов“ и пл. Света Неделя.

Програмата на фестивала е изпъстрена с повече от 30 спектакли на родни театри и трупи от цял свят сред които Англия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Чехия, Гърция, Словения и Хърватска, които ще се играят на сцените на Младежки театър „Николай Бинев“, театър Българска армия, театър София и Столичен Куклен Театър.

Още по темата

И тази година, спектаклите са разделени в няколко категории: представления за деца, семеен театър, представления за възрастни, както и улични спектакли с акробатични, музикални и много атрактивни номера.

Нов акцент в тазгодишното издание е проекта „Младите в театъра“ – това е реверанс към всички млади творци, на които „Панаир на куклите” дава възможност да покажат своите представления пред фестивалната публика. Това са спектаклите „На ръба“ на театър АТОМ, „Деволюция“ и „Лебедово езеро“ на театър Ателие 313.

На 19 септември от 17:00 ч. в УКТ "НАТФИЗ "Кр. Сарафов" ще изнесе лекция известният полски драматург, театрален критик, историк и изкуствовед проф. Хенрик Юрковски.

В рамките на фестивала Столичен Куклен Театър, като домакин, ще се представи с три нови заглавия: премиерата на „СВЯТ/О“ с автор и режисьор, изключително нашумелия и с множество световни нагаради - Дуда Пайва от Холандия, „Къде отиваш конче“ от Рада Москова, с режисьор Емилия Цанкова и „Приказка за скитника-крал“ по приказки на Карел Чапек, с режисьор Катя Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари