Хичкок вдъхнови и театъра

"Прозорец към задния двор" ще се играе на Бродуей
Обновена: 25 окт 2012 15:12 | 25 окт 2012 15:00, Петя Славова
0
Хичкок вдъхнови и театъра
Хичкок. Снимка: Reuters

Киното на Хичкок лесно вдъхновява. Този път негова криминална история ще ни припомни Бродуей. Там се подготвя постановка от известния филм на режисьора "Прозорец към задния двор", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Продуцентът Чарли Лайънс, режисьорът Джей Ръсел и актьорът Тим Гвинея, съобщиха, че след продължила две години битка най-накрая са получили правото да пренесат на театрална сцена разказа "Трябва да е било убийство" от Корнъл Улрич.

По него през 1954 г. Алфред Хичкок създава един от най-емблематичните си филми. Правата върху разказа от 1971 г. са притежание на литературния агент Шелдън Абенд, който за пръв път разрешава по "Трябва да е било убийство" да се създаде театрална постановка.

Все още не се знае кога "Прозорец към задния двор" ще може да се види на сцената. Дори не е обявен кастинг за артисти, пише БТА.

Във филма на Алфред Хичкок играят Джеймс Стюърт и Грейс Кели. Историята ни запознава с фотографът Л.Б. Джефрис (Стюърт), който след преживян индицент, скучае със счупен крак в дома си. Героят е затворен  в нюйоркския си апартамент в Гринуич Вилидж. В отегчението на бавно нижещите се дни и нощи той наблюдава от прозореца на дневната живота на съседите, обитаващи апартаментите към вътрешния двор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари