Камен Донев: В България се дават пари за култура, но не стигат за тези, които крадат

Той предложи Съюзът на артистите да награди Атанасов за "моноспектакъл"
10 апр 2022 11:35, Петя Славова
65
 Камен Донев: В България се дават пари за култура, но не стигат за тези, които крадат
Снимка: БГНЕС


Клипът на културния министър Атанас Атанасов взриви социалните мрежи. Много актьори и публични личности коментираха поздрава му, свързан с неговия рожден ден. От ведомството още не са коментирали ситуацията.

Сред актьорите, които коментираха случая бе Филип Аврамов, който качи видео в социалните мрежи. В него той каза:
"Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Наско Атанасов, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее".

Според неговия колега Камен Донев, България има нужда от много сериозна здрава ръка. "Не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава.", коментира актьорът и режисьор пред bTV.

Още по темата

Според Донев, клипът на Атанас Атанасов е доказателство докъде може да стигнем. "Бих предложил Съюзът на артистите да му даде награда за най-кратък моноспектакъл, даже бих предложил от неговия кабинет да има лайвстрийм и парите, които се събират, да бъдат давани за неуспешни спектакли. Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца", каза той.

Извън рамките на иронията, продължи режисьорът, той (Атанасов – бел. ред.) не е виновен, че е такъв, виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат. Освен това, има едни хора около него, защото едва ли това е първата изцепка на това момче, продължи Донев. Според него в България големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка.! допълни Донев.

Относно финансирането на сектор култура, Донев е категоричен: Въобще не ме интересува какво мислят моите колеги, в България за много неща се дават пари, те не са малко, въпросът е, че те не стигат за тези, които ги крадат.

В България трябва да има не една специализирана прокуратура, трябва да има пет и да се види много сериозно – къде какво изтича и как се краде, каза още актьорът и режисьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Диего преди 2 години
Като не се дават за култура заповядай да копаш на нивата, за копачи се дават
56
0
 
3
 
! Отговори
Иван333 преди 2 години
Смехоран ти си смешен - ако смяташ че Донев не е направил достатъчно, нещо си се объркал. И да чалгата е фактор в упадъка на държавата, упадъчна музика си е била винаги и винаги ще бъде. Плюя на такива като тебе
55
0
 
4
 
! Отговори
МИ555 преди 2 години
ХАЛТУРАТА ВИНАГИ КРАДЕ ОТ КУЛТУРАТА!!! ВИНАГИ ХАЛТУРАДЖИИТЕ СА ПО- БОГАТИ ОТ ОТ ОСТАНАЛИТЕ. ТАКА Е БИЛО ВЪВ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И НАЙ- МНОГО ПО ВРЕМЕ НА СОЦА. А КАМЕН ДОНЕВ ОТ КОИ Е??? ХММ?
54
0
 
1
 
! Отговори
Въпросът е преди 2 години
...и че специализираните прокурори ке бъдат също наши и ваши!!! 1500%!
53
9
 
4
 
! Отговори
Смехоран преди 2 години
Ей тоя всеки път като го извикат по телевизията почва да говори депресирано и да се жалва от зрителите и от обществото, колко било едва ли не недостойно за неговата велика културна дейност, ама за толкова години не е намерил правилния път към хората, за да събуди интерес към изкуството си. Прехвален актьор, дето народа му е виновен, че слуша чалга. Слуша чалга заради такива като тебе, Донев. Ако правехте нещо интересно, щеше да гледа вас, а не Галена и Криско.
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инжинер Донев от къде взехте толкова пари за спортното червено AUDI за 300К лв. което карате?? Явно има бая пара в културата..
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този Камен Донев?
50
9
 
3
 
! Отговори
Теодоро преди 2 години
Марш!!! Посредствен актьор.
49
2
 
6
 
! Отговори
Хамон Бонбонев преди 2 години
Парите за клатура никога не стигат, НИКОГАААА.!.
48
11
 
9
 
! Отговори
Конска Паця преди 2 години
Ако зависи от мен, на Камен Донев няма да му се дава и един лев. Прехвален актьор (като повечето). Ама ако ги питаш за една негова пиеса или филм, болшинството от хора нема да се сетят. Демек не правят нищо, ама искат грантове. То така става...
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя малко чешит си пада! Сложен характер е май! А къде беше при 12 годишното управление на мутрата? Пасуваше си както и всички останали уви! Е сега е лесно да се говори!-:((
46
5
 
7
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧАПАЕВ преди 2 години
СИГУРЕН СЪМ , ЧЕ КАМЕН ДОНЕВ Е ГЛАСУВАЛ ЗА "ПРОМЯНАТА", ЗАЩО СЕГА РиВЕ?
45
3
 
7
 
! Отговори
Цдь преди 2 години
Мислех че с шуребаджанащината на селяците от Герб ударихме дъното, ето че продължаваме да копаем. И Марианската падина не ще бъде достатъчно дълбока за Бай ***
44
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Източен вятър 44 Камен Донев пише нещо, което прави неговото изказване много нечовешко - предлага министърът да скочи през прозореца. И този човек има претенции да е човек на някакво високо ниво!?!?!?!
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43 Опитва се да свърши нещо, от което ще имат полза точно ревящите възможно най-бързо, гербав :) Никакъв проблем не е клипчето. Просто се чудите вече какво да ги плюете. Не сме забравили веждито как пиян удари полицай. Това беше културно, нали :)
42
1
 
17
 
! Отговори
Източен вятър преди 2 години
На вниманието на тези, които коментират тук: Прочетете внимателно цялата статия преди да коментирате. Камен Донев не говори само за културата и средствата за нея. Системата ни е опорочена и за това си има причини."България има нужда от много сериозна здрава ръка. "Не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава."
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39......Който не успява да си свърши работата в работно време, стои и след изтичането му. Но това не е повод за хвалба. Да си беше свършил работата в работното време и да върви на купон, все пак рожденик е, млад човек - това е нормалното, а не да се прави на интересен с някакви клипчета, които дават възможност за двусмислени тълкувания.
40
0
 
15
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Топ интервю въпреки супер ограничените и глупаво зададени въпроси от щерката на Дикофф! Много точно каза всичко и иронизира, и нея и още много некадърници!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли филма сега на това правителство да ви държи бедни гладни и нещастни.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ми те така утре може на някоя поляна да доидат един милион и да си направят дървени къщи и да не плащат нищоа ния да плащаме или и едните и другите ще плащат или никои няма да плаща,да не говориме че европа им дава пари къде отиват тези пари някои знае ли как се разпределят.