Сърменов: Важно е е да се преглъща егото, особено в политиката

Направихме глупости през последните години, нужно е да се съберем, заяви той
7 окт 2022 10:36, Петя Славова
7

"Една задръстена звезда" е новата постановка в репертоара на Сатиричния театър "Алеко Константинов", а премиерата е на 9 октомври.

Работата по представлението е стартирала още преди 3 години, но COVID-19 я е забавил. "Действието се развива в днешно време в един краен квартал на столицата. През една абсурдна история се пречупват абсолютно всички емоции, които ни вълнуват", разказа директорът на театъра Калин Сърменов в студиото на "България сутрин".

Той коментира и изпочупването на буквите на театъра, което се случва вече за трети път, но все още няма резултат от полицията.

Още по темата

По думите му, обществото ни живее в свят на абсолютно безхаберие към нещата, които има. "Иска ми се случаите като вандализма над буквите на "Сатирата" да бъдат коментирани, за да се превърнат в пример, че обществото трябва да пази това, което има. През последните 5 години направихме всичко възможно театърът да бъде на едно много високо европейско ниво. Вместо това да се уважава, ние живеем в племенни времена", заяви Сърменов.

По думите му единствено политиците си мислят, че ходовете им за сформиране на кабинет са много сложни - "те са прозрачни".

"Ако искаш да управляваш някого, първо трябва да смъкнеш неговата взискателност, начина му на анализ, да съкратиш кръгозора му. Това обаче е бумеранг", поясни той.

В студиото на Bulgaria ON AIR Сърменов успя да обвърже политическата обстановка в страната с новата пиеса за егоизма, подготвена от Сатиричния театър - "Една задръстена звезда".

Директорът на "Сатирата" бе категоричен, че е изключително важно хората да преглъщат своето его, особено в политиката.

"Направихме достатъчно глупости през последните 2 години, необходимо е да се съберем. Трябва интелигентност, която обаче е недостижима звезда за някои хора в политиката", обобщи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Тоя е втори подред след Ристо МуФтаджиев, на опашката за почистване с език на седалището на банкянския им началник. Като артист, пълна 0.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...знаем те, чий портрет стои на бюрото ти, му..трафо..не, за его ще ми говориш...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Активираха всички Герберасти на хранилката.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърменов, този ненормалник, защо го показвате?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - Когато са извън политиката хората, поне не вреди. лошото е, че и политиците ни са същата хубост, както си описал разбирачите.
2
0
 
3
 
! Отговори
Сиви плъхове преди 1 година
В долапа на живота.!.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куцо, кьораво, сакато се изказва за политика, здравеопазване и война. Ненормален свят. Всеки разбира от всичко.