Повредиха буквите от козирката на Сатирата

"Човекът го знаем", обясни директорът на театъра Калин Сърменов
7 окт 2022 09:20, Петя Славова
7
Повредиха буквите от козирката на Сатирата
Снимка: БГНЕС

Изпочупиха буквите от козирката на Сатиричния театър. За неприятния инцидент сигнализира директорът на театъра Калин Сърменов във Facebook.

"Вчера към обяд се случи това. Имахме репетиция и една колежка дойде доста развълнувана. Спряла е пред средството, с което е извършено това – камион", обясни пред Нова тв Сърменов и допълни, че вече са задействани адвокати и застрахователи.

По думите му, още не са прегледани камерите за видеонаблюдение, но това ще стане днес. "Надявам се с общите усилия на адвокатите и застрахователите да постигнем резултат", каза още директорът на театъра.

"Човекът го знаем", обясни той. Мъжът първоначално отричал, след това съжалявал. Но възстановяването на надписа ще струва над 10 000 лева, а подобно посегателство се случва за трети път.

Сигнали в полицията били подавани, но без резултат. "Плаши ме как като общество се отнасяме към нещата около нас. Искаме ли да е хубаво, чисто, защо се руши", попита Сърменов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва е за Зеления украински заяк .
5
1
 
3
 
! Отговори
GROB преди 1 година
За 30 години унищожиха каквото имаше като възпитание и културно поведение. И продължават с маймунизацията, като рушат всички културни институции, вкл. библиотеки, театри, читалища, училища. Накрая ще има останали само зомбирани, които ще ги пускат за допромиване на мозъците в кината.
4
0
 
3
 
! Отговори
Странна работа преди 1 година
Значи случвало се за трети път. Виновен е камион. Този камион очевидно без да иска по някакъв начин закача буквите и ги чупи. Не е ли по-близко до акъла вместо да се жалваме във фейсбук как се руши, просто да вземем конкретни мерки това да не се случва. Ако се сложи препятствие и камионът да не може да минава оттам, няма да чупи надписа.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато многократно повреждат буквите и барелефите по паметника на Съветската армия, хиляди хора-евроатлантици, медии, телевизии се радват, възхищават и аплодират. Накрая се оказва, че са били надалновидни, защото ненаказаният вандализъм е заразен и се връща като бумеранг.
2
1
 
7
 
! Отговори
много шум за нищо преди 1 година
Първоначалната информация от вчера насочваше мнението, че някакви хора са повредили буквите, а сега май ще се окаже, че е било действия на некадърен шофьор. Щом е така, значи се действа по линия гражданската на автомобила и ще има кой да плаща щетите. Има явно и много подробности, които ще има, но все пак не е било каквото се раздухваше за вандализъм.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оскърбително за интелекта е да се твърди , че две буквички от ламаринка и пластмаса ще струват 10 000 лв. Доколкото видях, повредени са две букви в средата. Директоре, посмали малко? И 2000 лв да кажеш, за 1000 лв ще оправят букветата и пак ще останат 1000 за усвояване.