Детските градини правят децата по-умни

По математика, например, показват с 27% по-добри резултати от тези, които не са били в детска градина
3 сеп 2008 11:17,
21
Детските градини правят децата по-умни
Снимка: Dnes.bg

Детските градини осигуряват дългосрочен ефект върху развитието на децата, откриха изследователи от лондонски университет, цитирани от Ройтерс.

Изследването, публикувано в „Science“, показва, че децата на 10 годишна възраст, които са започнали обучението си още с детските градини, показват с 27% по-високи резултати в математиката и се справят по-добре с другите предмети от връстниците си, започнали обучението си в по-късна възраст.

Общодостъпни детски градини има във Великобритания, Франция и скандинавските страни, а Китай инвестира, за да направи предучилищното обучение по-широкодостъпно.

Тази институция отсъства в САЩ, поради което авторите на изследването предупреждават, че „Америка ще загуби в дългосрочен план, ако не въведе предучилищно обучение“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
14
 
! Отговори
gogo преди 15 години
moeto dete ne hodi na det.grad. i znae pove4e stihove i pesni ot kade hodat.u4itelkite samo se pitat 4as po 4as koga she polu4at zaplata.a lelkite -koga she e gotova mandjata da se napluskat.pak i za 200 lv mese4no kak da vi gledat ka4estveno de4icata.
19
0
 
14
 
! Отговори
Данчо 63г. преди 15 години
Видяхте ли снимката?Това ще е резултата.Да си спомня някой,кои създадоха американските пионерчета-бой скаути,съветските пионерята,хитлерюген,нашите чавдарчета-пионерчета-комсомолци?Спомнете си филма "Стената"-сцената по лентата къч месомелачката-еднотипни безлики и безоки физиономии.СЪЩИТЕ започват наново.Трябва формиране по калъп на "сива" маса-лесно се управлява и за "пушечно месо" най вече.За това пробутват тези иследвания-тънко и от далеко.Не си възпитавайте децата в къщи и чакайте на стари години да Ви подритват.Сега ако не ми повярвате,ще се убедите на свой гръб.Примери много.
18
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Ne zavisi ot choveka,zavisi ot gradinata i uchitelkite.Sinyt mi ne iskashe da stypi v edna gradina,kato go premestih v drugata hodeshe s kef .vqrno e ,4e nau4avat ne samo stih4eta i pesni4ki,no i glupostite,no istinata e,4e v gradinata decata se socializirat po-lesno i po-rano.
17
0
 
14
 
! Отговори
__________ преди 15 години
Аз също не съм ходила на детска градина и със сигурност мога да кажа, че имам най-високите успехи в моя клас. Предполагам, че тези, които са ходили, са малко по-отворени и общителни, въпреки че и с това нямам проблеми. Все пак това си е до самия човек.
16
0
 
14
 
! Отговори
Emo преди 15 години
Уверявам се, че по-просто и елементарно *** от нормалния българин няма! Гледаш коментарите и какво да видиш - всеки смята неговия начин за по-успешен и едва ли не така трябва да се направи в целия свят. "Аз не съм ходил/а на градина и виШте *** колко съм умен/а!","Аз съм едно дете и това е най-добрия вариант, няма нужда от 2 или повече деца..." Номер 10 пък....просто без коментар! Нормално е децата ходили на детска градина да получат предимство защото като пораснат ще имат нужда да се справят само с хора от техния ранг и ако разчитат на мама и тати да им обръщат внимание и да ги съветват няма да се интегрират успешно в обществото. Децата в детската градина комуникират с индивиди от свой вид, един вид репетиция за реалните случки, които ще им се случват в по-късни етапи на живота - училище, казарма(вече няма, но след 15 години не се знае), работа. Области, в които ще успяват и ще се провалят деца ходили и не ходили на детска градина!!!! Факта е *** - което дете ходи на градина получава предимство с няколко крачки напред. Те хората са го изследвали и доказали, ама псевдо форумни мислители винаги се борят с единичните си примери от вероятно жалките си животи!
15
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Покрай мен пък е обратното. Много хора, които са ходили на градина са изключително ***. Аз не съм и винаги съм се справяла с всичко много лесно. Според мен проучването показва такива резултати защото не е правено в България. Тук в детската трябва само да папкаш и да спинкаш, за да си добро дете и да не създаваш проблеми на отчаяните от живота лелички. Най-иннтелектуалната дейност, доколкото съм чувала е да се завираш в тоалетните да гледаш чуждите дупета...при тези условия, освен масово затъпяване няма какво друго да създават тези детски градини.
14
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
И аз съм ходил на детска градина и в училище съм бил сред най-добрите ученици , но има и доста такива които също са ходили на градина , но да кажем че не си личи много много.Така де , ако детето има заложби може да ги развива там , но ако няма си е същата работа дали ще е там или не
13
0
 
14
 
! Отговори
един нормален човек преди 15 години
Сигурно и ти само си ял и *** и ти е останал незабравим спомен от това време,а може и сега да си така.Заради като тебе децата ни изпростяват все повече.Моете дете е на 3г и за много неща си говорим като възрастни и иска всичко да разбере и да си обясни.Жалко за децата,които имат такива *** като номер 10 за родители.Направо ги съжалявам милите.
12
0
 
14
 
! Отговори
Staska преди 15 години
Mislia 4e gradinata triabva da se poseshtava samo otvreme na vreme za raznoobrazie za da ne mu pisva na deteto da sedi samo pri baba i diado.Ina4e sam protiv za6toto decata postojanno sa bolni i ne nau4avat ni6to polezno.
11
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Аз също не съм ходила на градина и не мисля че децата са по-умни стават по -умни ако родителите се занимават с тях и детето има нужда от внимание на обичащи го хора а не от градина
10
0
 
14
 
! Отговори
Името преди 15 години
Децата на тая възраст са като домашните любимци. Способни са само да ядът да *** и да спят + някои базови команди от сорта на "глас" и "дай ***". Дали ще седят без да знаят къде се намират и какво се случва с баба си пред телевизора или ще седят без да знаят къде се намират и какво се случва заобиколени от маса други олигофренчета и няква истерична овца е абсолютно все тая. Въпрос е на избор и на възможности, но ако бабата не е няква проста селска , мисля че бабата е по-добрият избор който я има.
9
0
 
14
 
! Отговори
неходил на дет. град преди 15 години
В детските градини преждевременно се "поумнява" най-първо откъм псувни, обиди и ръкопашни схватки. Обичайната за малчуганите опортюнистична агресия се мултиплицира и обикновено сутрин водиш на градина невинно ангелче, вечер го прибираш от там изпечено луциферче.
8
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
А заплатите на учителите са най ниски за страната!Пълен срам! Направете детските градини частни и да видим родителите как ще ревнат!
7
0
 
14
 
! Отговори
joro преди 15 години
според мен не е така :) аз не съм ходил на градина, а бях един от най-добрите математици в русе. всичко си зависи от човека :)
6
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, че не съм ходила :). И така и иначе се справям чудесно с математиката. Повече от това здраве му кажи :).
5
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Номер две. Добре чи си ходила на градина, сега си само ***, иначе щеше да си проста.
4
0
 
14
 
! Отговори
майка преди 15 години
И аз не знам колко умни стават, ама дъщеря ми категорично отказва да "поумнява" точно по тоя начин. Всяка сутрин е адски рев, докато я заведа в детската градина. Вярно, че имат някакви занимания, учат ги на стихчета, песнички и рисуване, ама е вярно и това, което номер 2 казва, че учителките са твърде нервни и само им крещят. Ама като нямам избор - щем не щем, ходим на градина.
3
0
 
14
 
! Отговори
hristo ninov преди 15 години
Добре, че не съм ходил на детска градина.Сега нямаше да има по-умен от мен.
2
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
Това с математиката не ми се вярва да е точно така! Аз ходех на градина, ама точно по математика показвах такива завидни знания... леле мале! Представям си какво щеше да е ак не бях ходила на градина! :-) Та не ми се вярва да сам станала много по-умна затова, че всеки божи ден висиях в една стая с още 20 *** хлапета, докато някаква напълно истерясала учителка си дереше гърлото. Незнам сега как е, защото все още нямам деца, ама преди 20 и няколко години детските градини бяха пълен козмар. Истински зверилник! Та хич не ми се вярва да съм научила нещо точно там.
1
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
ето защо управляващите правят всичко възможно да пречат на децата ни да ходчт на градина