Motorola спечели дело срещу Apple в Германия

Забраниха на Apple да продава телефони, които нарушават патенти на Motorola
Обновена: 5 ное 2011 15:27 | 5 ное 2011 15:27,
86
Motorola спечели дело срещу Apple в Германия
Снимка: Reuters

Подразделението на Motorola за производство на мобилни телефонни апарати, което е пред изкупуване от Google, спечели дело за патент срещу компанията Apple, предаде ДПА.

Съд в германския град Манхайм забрани на Apple да продава телефони в Германия, които нарушават два патента на Motorola. В съдебното решение не се посочва за кои устройства на Apple става дума, но вероятно то обхваща по-голямата част от продукцията на Apple.

До днес не са огласени мотивите за решението на манхаймския съд. Патентният спор се отнася до предаването на комуникационни сигнали и синхронизирането на данни между групи получатели, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: appleMotorolaпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега, някакви смръдливи селянчета от една мизерна държава, непозната на никой по света набързо направиха анализ, в две изречения какво всъщност е Apple- една от най-големите компании в света, която може да купи и продаде България 10пъти, но ние сме толкова жалки, че изобщо даже няма смисъл да го правят дори.Колко не правели нищо, как само крадяли и как всичко било маркетинг.
22
2
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 18: Не, просто не се информирам от днес.бг, а от сериозни медии за разлика от теб. Освен това четох решението на съда. ;)Хайде сега марш oбратно в ъгълчето ти и по-тихо. Дразниш с тъпотията си ;)
21
2
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Ти си болен човек, с психически проблеми.Не трябва да виждаш каквато и да е позиция, от която хора да бъдат повлиявани от теб и действията ти.Жалки хора, жалки коментари, жалка държава.Не е важно какво ще отнесеш след себе си в гроба, а как си живял и каква следа си оставил след себе си.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде плюйте пак по Apple, плебеи! :)
19
4
 
6
 
! Отговори
ДРЪНДЬО преди 12 години
То ябълката си е една голяма кражба хи хи хи
18
3
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Ти *** ли си, или се правиш на разбрач? Забраняват като цяло продажбата на телефони или устройства на Apple. Ако ще и баба ти да ги продава! Делото е за патент, не за продажба от определена компания!
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Епъл се купува само от снобари и гъзари. А си е най обикновен телефон в някой отношения доста по зле от други в негови клас. Но това си е Епъл все пак, друго си е да се изташкариш с епъл пред мацките нали така снобарчета *** ...
16
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айфона е много стилен, красив , фешън и технологичен.. ще си купя един за да се различавам от стадото с хЪтЪцЪ ***....
15
5
 
15
 
! Отговори
така така преди 12 години
какви нововъдения какви 5 лева, те в епъл не знаят значението на тази дума. за 10 години имат 5 нови устройства на кръст и същевременно правят милиярди - какво ви говори това? всичко е маркетинг и реклама, това е. хората са намерили пазарната ниша и си я използват успешно да правят пари. защо им е да пускат по 10 модела на година като htc и samsung като могат да сложат 2 нови (много силно казано) функции и да ви пуснат телефончето за 2 хиляди в България :D
14
13
 
23
 
! Отговори
N.B. преди 12 години
Отвратителни коментари - само плюете! А вие какво сте създали през живота си? Едно нищо, ами затова в България сме само разбирачи...
13
2
 
31
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Преодоляването на остарелите закони за патенти и авторско право ще е едно от най-трудните, но и най-важните стъпки в развитието ни като технологично общество.Не може да патентоваш отключване на телефона с пръст върху екрана, или правоъгълен пад с екран, както се опитва епъл. Да не говорим че всичко което те са пуснали на пазара вече го е имало под по-малко красива опаковка.Крайно време е да забравят за патентите и да започне надпревара кой най-бързо пуска нововъведения, а не лежи на патенти.
12
9
 
18
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До 9Нищо няма да си взема в гроба, но поне няма да живея като алчен ***.
11
18
 
26
 
! Отговори
Galaxy Note преди 12 години
Новият iPhone яко се дъни - проблеми с батерията, най-широко рекламираната му функция е безполезна, ако нямаш нет, сега и забраната в Германия. След цялата патентна арогантност, която бяха разиграли срещу Samsung, тези новини са като балсам. Крадеца вика дръжте крадеца, добре, че органите в белите държави са достатъчо компетентни. Нещата тепърва започват да вървят назад за Apple и като цяло удачен момент избра Стив Джобс да умре.
10
10
 
9
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Само че немският съд е забранил на Apple Inc (компанията майка) да продава телефони в Германия, не на Apple GmbH (немското подразделение), т.е. iPhone ще продължи да се продава свободно в Германия. (:
9
34
 
16
 
! Отговори
Do 6 преди 12 години
*** ти да не би да си вземеш нещо в гроба бе? И тука всички които плюят Стив Джобс и ябалката са пълни клошари и бедни душици които такива ще си останат за цял живот. Само със злоба не става бастуни!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6, то никой мъртвец не си взема парите в гроба XD не само Джобс
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те Apple, нямат 5 модела телефони :) ...Ясно е кои телефони са забранили хахахахахаха
6
17
 
51
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
На 12 Октомври е починал Dennis Ritchie и никой нищо не е споменал по медийте или сайтовете за технология поне. Без този човек е нямало да има нито уиндоус, нито apple, нито нищо.Но разбира се, като умря Стив Джобс, него го направиха легенда, да не кажа Господ на компютрите и големия създател на компютрите.Ето за това ще ги мразя тия Apple и ще се радвам всеки път, когато някой им го набива отзад.А Стив Джобс и стотинка не можа да си вземе в гроба, за това му плюя на милиардите.
5
1
 
23
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
яяяя, виж ти бе:) не само ябълката имала патенти:) я да се сетим кой купи моторола:)
4
13
 
11
 
! Отговори
Веско преди 12 години
Нема такива *** като вас :)Топ клошинги :)