Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple

Компанията не спазила указанията да признае, че Samsung не копира iPad
Обновена: 2 ное 2012 13:47 | 2 ное 2012 13:45, Бойчо Попов
258
Британски съдия остава безмълвен пред "наглостта" на Apple
Двата таблета в директно сравнение. Снимка: Ройтерс

Британски апелативен съд в Лондон нареди на Apple в срок от 48 часа да премахне от сайта си становище за правата си за дизайн в патентния си спор с корейския Samsung. На 18-и октомври Apple бе призован да публикува съобщение, в което да поясни, че Samsung не е нарушил правата по дизайна на iPad. Малко по-късно корейците се оплакват, че съобщението на калифорнийската компания не съответства на съдебното изискване, предава Bloomberg.

Apple е добавил четири абзаца, сред които и част от по-ранно съдебно решение, в което се казва, че продуктите на Samsung не са „достатъчно готини“, за да се сбъркат с копия на Apple. Освен това в съобщението в сайта има и откъси от решение от подобен процес в Германия, който според британския съд обаче няма никаква връзка с делото на Острова.

„Аз съм безмълвен за това, че компания като Apple може да постъпи така“, заявява в четвъртък съдията Сър Робин Джейкъб. „Това е ясно нарушаване на съдебното решение“.

Чрез тази публикация „се създава усещането, че британският съд не е отсъдил в съответствие с решения на други съдилища“, казва Хенри Кар, адвокат на Samsung, цитиран от BBC.

Молбата на Apple да получи 14 дни време, за да предприеме промените, бе категорично отхвърлена от съда. 

„Директорът на Apple би могъл вместо това да ми изпрати декларация, в която да опише точно техническите проблеми, заради които такава промяна не би могла да се случи в сайта на компанията“, заявява съдията. „Това е Apple. Не е допустимо те да публикуват подобно нещо в сайта си“, добавя още той.

Съдът нямал намерение да унижи американската компания, а да премахне „търговската несигурност“, свързана с продукти на корейския конкурент. „Потребителят може да си помисли – по-добре да не купувам Samsung – може би продуктът ще е нелегален и мога да извърша престъпление“, казва още Сър Робин.

През юли британски съд постанови американският технологичен концерн да публикува съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, в което изрично да пише, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad. Заповедта означава, че Apple трябва да прави „реклама“ на Samsung, каза тогава адвокатът на базираната в Купертино компания Ричард Хейкън. „Нито една компания не би искала да споменава името на конкурента си в своя сайт“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
19
 
! Отговори
Тревоман преди 11 години
Епъл феновете, говорете, за да Ви видим!И особено този под мен - ниско IT, мъглява ясна преценка и отчайващ расизъм.Имам и двата модела. Този на "нагли крадци, жълтурести при това" ми е повече на сърце, защото е по интуитивен.Край.
234
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл са култ. Могат да правят каквото пожелаят, особено, когато става дума за нагли крадци, жълтурести при това. Съдията да си гледа работата. Ние Епъл феновете сме над всичко, простосмъртните да си ползват Андроид!!!
233
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Което не бе по малко гнусно и безмълвно за съдията и за целия свят който буквално се присмя на епъл.
232
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извинението на Епъл всъщност не е изисквано от съда да съдържа думата "извинявайте", и Епъл си го написаха, спазвайки дословно присъдата, като допълниха, че никъде другаде в Европа подобно решение няма. А и няма как да се извинят и да кажат, че Самсък не са ги окрали отвсякъде при положение, че това е очевидно.
231
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 234Милиарда не виси в момента, тъй като не е изискуем. Докато извинението на Епъл, макар и с половин уста си е факт.
230
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл с всяка следваща крачка сами си го на'укват :).Служителя на Епъл който можеше да на'уква почина останаха такива дето да ги и да се самона'укват :)
229
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Англия да, ама милиарда си остава да виси на Самунг, нали? А Епъл в извинението си подчерта, че подобно решение няма никъде другаде в Европа, с което го на*ука на съдията, който се ядоса, че били обидили съдебната институция, хах.
228
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Осъдиха ги, а епъл публикува на сайта си, че корейците не крадат :)))
227
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А корейците ги осъдийх за над 1 млрд. долара. Наистина се вижда кой краде!!!
226
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То се вижда кой от кого краде. На едните си плащат 21 милиона за да не ги съдят за явна очеизвадна кражба, другите ги осъждят за 368 милиона за друга явна очеизвадна кражба, другите пък ги забраниха в мексико и там ги съдят за солидна сума.Епъл сами се натресоха между шамарите.
225
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андроид главочите да спрат да ни заливат с помията си! Никой не ви е спрял да си купувате боклучавите изкопирани продукти. Никой не се вълнува от мнението ви, което също е изкопирано.
224
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Епъл тиквочите да не забравят да прочетат и съседната новина. Прочетете и коментарите някой са много реални и кореспондиращи с фактологичната обстановка.
223
1
 
22
 
! Отговори
mindo преди 11 години
До 226 ами това за стабилността и оптимизацията също се изтърка, за телефон от чипс също, за пластмасите също, за пазарен дял също, за патентни кражби също и т.н. и т.н. За купуването си прав. Както и за цената. Всеки си продава продукта на максималната цена, на която се купува. Епъл потдържат и имиджа на продукта, потдържайки цената висока. Въпрос на ценова политика. И на избор също. На мен не ми е нужен фирмения имидж на епъл и си купувам добър хардуер. На други фирми.
222
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти по добре от мен си го описал дори :).Продукт който се представя катом нереално добър а е една обикновенна китайска сапунерка, продукт който кара сумати хора да изпитват фиктивни "ценности" като това, че били богаташи, вип, специално общество, а са си обикновенни зомбирани овце. Страшно много се купува, но акциите НЕ растат, а капитализацията и пазарния дял падат. Неща характерни в даден момент за балоните. Та надувайте, няма да пречим :)
221
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва с балона не се ли изтърка малко вече? Има хора, които харесват страшно много Епъл, аз съм един от тях. Има хора, които са фенове на Андроид и не харесват Епъл. Всеки купува каквото му харесва, за какви балони става дума? Балон има, когато се обявяват нереални продукти с цел трупане на печалби въз основа на фиктивни "ценности". В случая има продукти, които се купуват страшно много и съответно акциите растат. Нищо по-логично.
220
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айсифон феновете надуват балона и по опашките и по форумите, но бална рано или късно се пука.
219
1
 
17
 
! Отговори
до 223 преди 11 години
Някой *** изтрил коментара, на който той отговаря, въпреки че в него нямаше нищо обидно. Вероятно е сметнал, че не е по темата на статията. :-)
218
1
 
19
 
! Отговори
до 222 преди 11 години
Не е зле да уточняваш към кого се обръщаш.
217
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Говорих за ОСХ, която работи на Мак, а Мак не работи с мобилната iOS на iPhone. Не е зле да правиш разлика. Причината Уиндоус да е по-разпространен е, че той е по-практичен за ползване в корпоративна среда и голяма част от софтуера с научна, математическа, счетоводна и т.н. насоченост е за Уиндоус. За аудио, видеоообработка и дизайн по-добра система от Мак и Линукс няма. Най-малкото интерфейса създава усещане за креативност и лекота, а не студен техничарски лист с икони.
216
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Като гледам на Епъл нещата по продажби им се развиват доста по-добре от на всички останали"Очевидно не ги гледаш, а говориш наизуст или по-скоро както ти се иска да е. Ако наистина ги "гледаше", с един copy-paste щеше да си отговорил, но уви ...Следващия път си помисли като даваш подобно мнение, дали няма да станеш смешен.