Apple вече работи над нов iPhone

Концернът започва да вади нова джаджа на всеки шест месеца
Обновена: 13 ное 2012 12:20 | 13 ное 2012 12:20, Бойчо Попов
180
Apple вече работи над нов iPhone
Снимка: Ройтерс

По-рано от очакванията калифорнийският технологичен концерн Apple може да представи нов iPhone.

Както пише специализираното издание Digitimes, позовавайки се на китайското икономическо списание Commerical Times, Apple ще стартира тестовото производство на назования iPhone 5S модел още през декември по първоначален план от 50 000 до 100 000 единици.

Според материала Apple е "ускорил" процеса по сертифициране на компоненти и материали за новото устройство. Поради това производството се очаква да стартира с пълна сила през първото тримесечие на 2013 г.

Digitimes и Commercial Times не споменават никакви данни за iPhone 5S, но вероятно устройството ще разполага с нов процесор. Актуалният iPhone 5 работи с процесор Apple A6, докато в iPad 4 има подобрена версия с името A6X.

Както пише още Digitimes, малко след новия iPhone Apple би могъл да представи и нов iPad, като тук може и да става дума за iPad mini с ретина дисплея. По този начин Apple би съкратил значително жизнения цикъл на своите продукти, защото досега производителят актуализира продуктите си веднъж на година. При iPad Apple вече премина към полугодишно представяне на нови варианти. Очевидно тази стратегия сега се пренася и по отношение на iPhone.

Американският фенски блог Macrumors обаче пише, че информацията на Commercial Times трябва да се приема с предпазливост. И преди списанието е излизало с невярна информация. Ако обаче в действителност Apple работи над iPhone 5S, скоро ще се появят подробности, пише още Macrumors.

Още новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакай да ви светна щото виждам, че невежеството е присъщо на българина. Епъл правят дизайна на процесора според нуждите си, ARM измислят архитектурата и как да изглеждат инструкциите за този тип процесори, СамШит получават всичко това и образно казано лепят транзисторите на една микро платка. Това е целия принос на SamShit. Като всички жълтури те работят евтино на ишлеме. Епъл могат да си поръчат какъвто си искат процесор на по-добри американски производители (Интел, АМД или Куалком) само, че ще им излезе по-скъпо. Жълтурите обслужват клиените толкова евтино, че дори 20% увеличение пак си е далавера. Азиатците са си евтин абслужващ персонал това е. Накрая Епъл пак ще направи два пъти по-голяма печалба от SamShit.
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тризначките от Биг Брадър са с айфон! А бе ученото си е учено! :)
105
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си труден, а гаден за четене. Не си приписвай излюзорна академичност. Тоя Ейсъс Педифон незнам за кой път вече припадаш по него. Супер смешна джаджа, а за дизайна по-добре да си беше замълчал.
104
4
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За 1000$ ще си купя телефон 3,5 пъти по мощен, с по - добър дизайн и докстанция дето го прави таблет - АСУС падфон2. Сравнете камерата и качеството на дисплея и процесора и рама и каквото се сетите. Аз няма да казвам, че ще ме обвинят че хейтвам и вече съм труден за четене ;)
103
4
 
23
 
! Отговори
Astarot преди 11 години
Според запознати, новата версия на iPhone ще има цели 4 нови икони, ще бъде с 0.3 см по-голям дисплей и ще зарежда най-полезния си апликейшън - Angry Birds със цели 0.2 секунди по-бързо от предишната версия.Революция!
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закъсали са го явно в прогнилата ябълка. Преди барем пускаха новата версия когато се скапеше батерията на старата - не че можеш да я смениш разбира се, но пък имаш все пак чувството, че е време да смениш телефона. Следващата стъпка е със закон да карат клиентите си да си подменят през половин година джаджата!
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте се кланяли на компания ,по-богата от държавичката ни... и те, както и всички останали произвеждат изцяло в Китай.. американците и европейците е крайно време да се осъзнаят и да спрат да надуват китайският балон, и в същото време да закриват работни места...
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците " произвеждат " само юристи и адвокати , а хората в Азия произвеждат...произвеждат....произвеждат.
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това му се вика "milking the franchise" :)
98
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По това, че контролира света. Не казвам, че са читави, но е факт, че с тях се съобразяват всички. А определения като *** не са присъщи за зрели хора!!!
97
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Водещя нация в света по какво ? По брой безмислени войни?, по надут балон дефицит?, по акъл ? по история? по ядене на хамбургери и надебеляване :)?, по продажба или производство на техника?, по иновации ?!?!? Смешни сте такива зомбирани ябълкови тиквочи :)
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците защото са толкова ***, затова са водещата нация в света. Личи си, че си фен на Андроид, връзваш се на всеки мит, който ти се тиражира по медиите. Пък после Епъл феновете били зомбита, хах!
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега се започва с пропагандата, месеци ще се пише ,че се разработва новия айсифон, който щял да бъде нещо невероятно, ще излязат 1000 статии и накрая ще се окаже ,че буквичката "С" е единственната разлика и освен това като хванеш "невероятния" телефон в ръка му се губи обхвата... самсунг бълват нови модели през ден ,и винаги когато излезе нов айфон, се пуска галакси С,който го затапва.. , нищо пишете си, да има кво да четат зомбитата
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От догодина на всеки 6 месеца, по догодина на 4, а по догодина на 2 и така след 20 години епъл ще стигнат самсунг които правят по 20 модела на година и за тях това не е нищо новинарско сезанционно или непостижимо.Ей това ся ябълката, накупили маса медии да пишат какви ли не *** новини от което да се зомбират хората с вакум между ушите какъвто е типичния американец и малодателЕЕ.
93
6
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ X:Защо не се заемеш с този бизнес, изглежда няма да имаш конкуренция в България и маса пари ще направиш, да не говорим колко купувачи ще те благославят:Спестявам ти време с първоначална информация:- Amazon в САЩ продава отключен iPhone 5 32GB на цена $1018 (за ДДС в Европа и БГ си чувал, нали)- Apple го продава за САЩ на цена $749 (спомни си за ДДС-то)- Amazon в Германия го продава между ?889 и ?1069 ( с германското ДДС)- Apple го продава за Германия на цена ?789 (с германското ДДС)
92
16
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ оффф:Има известни прилики между Apple и Samsung/HTC/Motorola, има и известни разлики!Приликите са ясни:- всяка фирма иска да получи за samrtphones поне толкова, колкото получава Apple за iPhone- затова новите моедели на Samsung/HTC/и т.н. се предлагат на цени, подобни на цените на последния модел iPhoneРазликите са също очебийни:- след няколко седмици, Samsung/HTC/и т.н. биват принудени да свалят цените под тези на iPhone за им се продават smartphones- Apple не сваля цените :-)
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще продават стар телефон в нова опаковка и с нов надпис!
90
2
 
6
 
! Отговори
оффф преди 11 години
а коя компания не вади нови модели на 6 месеца ? самсунг докато изкара галакси ноут през лятото,вече излезе втория.И самсунг и HTC и Моторола изкарват нови модели през 6 месеца,просто при тях далеч по-малко се обръща внимание. И каква е тая глупост с цените - незнам как е в БГ ама в САЩ цените на топ моделите на всички марки (One X,S3,iPhone 5 16gb)са еднакви - $600,с договор - $200.Какво реват всички че iPhona е по-скъп не ми е ясно.Аман от дървени философи...
89
0
 
3
 
! Отговори
До до 109 преди 11 години
Как пък, чаках точно така да ми отговориш моме..Я кажи си сега, след като са само приказки и твоите приятелки са ти разправяли.. Вие еднакви критерии ли имате? Като 1та получо оргазъм, всичките ли го получавате в същия момент и после оценявате по 10-тобалната система? Как твърдиш, че твоя любовник е по-добър от някого, с който не си правила секс? Ей опасна работа си евала ! :)
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, горната "информация", както и тази, че започвало производство и на следващи iPad и Apple TV, е част от саботажните усилия на конкурентите на Apple и подкупените от тях медии за намаляване на продажбите на Apple за Коледното тримесечие:- потенциалните клиенти ще отлагат покупките си за след най-силния сезон в годината- споменаването на произволни hardware-ни измишльотини също объркват потенциалните купувачиЛично не отдавам голямо значение на горните "новини"...