bTV призна: Сгрешихме!

Телевизията излезе с позиция за отразяването на протестите
27 юни 2012 20:00,
441
bTV призна: Сгрешихме!
Телевизията призна, че е допуснала грешки при отразяването на протестите. Снимка: Булфото

Допуснахме грешки в отразяването на протестите, се казва в официално изявление на bTV, публикувано на сайта на медията.

От Съюза за електронни медии поискаха телевизията да излезе с позиция относно отразяването на протестите против Закона за горите. В последните седмици се разгоря масово обществено недоволство заради начина на отразяване на демонстрациите на еколозите.

Още по темата

От телевизията подчертават, че не е имало умисъл в действията им, но разбират недоволството у обществото.

”Извиняваме се на зрителите, които са се почувствали подведени и засегнати”, се казва в изявлението.
Екипът на медията обясняват, че грешките са анализирани и има наложени санкции. ”Телевизията ще вземе всички необходими мерки те да не се повторят”, пишат от bTV.

В изявлението се казва още, че грешките при отразяването са били употребени от определени икономически, политически и медийни кръгове.

”Категорично възразяваме на спекулациите за преднамерена и умишлена тенденциозност от страна на bTV”, казват от телевизията.

Медията отхвърля и твърденията, че генералният й директор Вики Политова е в конфликт на интереси, защото притежава акции в Първа инвестиционна банка. ПИБ има бизнес интереси в ски курортите.

”bTV е част от публична компания, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса, в тази връзка, целият ръководен екип е обект на периодични тримесечни одити.”

Един от аспектите на тези проверки е потенциален конфликт на интереси и нито веднъж в историята на bTV не е установено нарушение, се казва още в съобщението.

”Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред милионите си зрители. Поемаме предизвикателството, че ако много грешки са простени на други, то и най-малката неточност не може да бъде простена на bTV заради огромното й влияние в обществото”, заявяват от телевизията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
1
 
4
 
! Отговори
фатма гюл преди 11 години
мерхаба орман гавази
302
1
 
3
 
! Отговори
перчепа преди 11 години
това извинявай не върши работа нито на мен нито на вас нито на всички които протестират.. . . всъщност БТВ защо мамка му трябва да се стига до извинения
301
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доносника от босфорската телевизия, слухтящ в коментарите, що не идеш да се гръмнеш. *** се оплачи на Гергето, че хората не се водят от половинчатото ви извинение. А както гледам, скоро и рекламите ще ви пресъхнат и ще трябва да пускате кепенците.Май е време да се сезира европейската комисия за свободата на словото и да ви вкарат в съда.
300
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намразих ги откакто спряха Господарите и поле пуснаха платения си канал през интернет точно на полуфиналите на шампионска лига. Алчни дупедавци
299
1
 
2
 
! Отговори
Би-Секс-ТВ преди 11 години
Премест! Не ме интере никви тиливизии!
298
3
 
32
 
! Отговори
мак преди 11 години
Бтв е отблъскваща особено с любовта си към турските сериали и просташко трифоново шоу.
297
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, сега бТВ като се извиниха по кого да плюеме?
296
2
 
7
 
! Отговори
taman mu преди 11 години
Bosfor tv ne se izvinqvai ami ni pusni turski serial bez prevod
295
0
 
32
 
! Отговори
haha преди 11 години
Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред милионите си зрители"..........................грешка.преди години,когато нямаше конкуренция ви гледахме милиони.сега сте жалка кабеларака и от много време сме ви забравили.
294
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше една емисия, в която половин час ни занимаваха с някъв техен репортер изял шамар. Кво ми дреме за тъпия ви репортер. Малко бой е ял.
293
2
 
31
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Дори не могат да се извинят като хората, с и едно извинявай нищо не променя! Някой трябва да си отиде...
292
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А миналия ден Ани ЦоЦолова като показваше снимки на задигналия милиона Г. Енев, измежду неговите снимки имаше снимка и на друг, напълно различен човек! Просто толкова арогантна и нагла е станала, че стига да има сензация, БТВ първа да покаже материали, сваля от интернет каквото й попадне, без да погледне това въпросния човек ли е или не! Безобразие!
291
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е на Гергов и компания да им се стесни комунистическия рай.
290
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо не мога да разбера защо бтв се занимава с новини. Да си пускат там турските сериали и толкоз. И рекламния блок ще трябва да сменят, да рекламират предимно неща за пенсионери: Артростоп +, Корега, Космодиск, доктор Ливайн и т.н.
289
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кога е протестът пред бтв
288
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе то телевизиите умират като медиа изобщо, пък бТВ вадят самочувствие до небето.
287
0
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Първа Инвестиционна ТВ брани до последно интересите на "инвеститора"! Ние БЪЛГАРИТЕ не търпим подобно поведение. Аз лично след последния случай също я изтрих. Чашата преля. За съжаление медиите живеят и от "инвеститорите", а не само от рекламите и тази недо*латена група може да просъществува още дълго и без реклами, но не и без зрители. В последния случай не си струва да "инвестираш" в промиване на мозъци.
286
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха. Какво огромно влияние на bosforTV в обществото? Тия се самохвалят дори и в извиненията си.
285
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тяхното извинение - като оная ситуация: "П*ъднах! Може ли?"Само че те не са п*ъднали, ами са се оакали и то яко!Не само с отразяването на протестите срещу Закона за горите, и за много дрнуги неща, от няколко години насам - десетисна! ;)Сами са си виновни - оядоха се, взеха се на сериозно! Мислят си, че зрителите са им собственост!Сори, баковите! Изгорехте! ;) И комшийските баби вече не ви гледат - писна им от "таланти", "гласове", Шефкет, Мюмюн и Ферхундето...А "новините" ви са гола вода!
284
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, половиния телевизор! Що не пуснете на сайта си, на заглавната страница извинението, бре леваци, или извинението ви е половинчато, като самата ви телевизия?