В Близкия изток гневни на турските сериали

Филмите били виновни за увеличаване на престъпленията и разводите
Обновена: 13 юли 2012 13:16 | 13 юли 2012 13:06, Елка Василева
77
В Близкия изток гневни на турските сериали
Къванч Татлъту. Снимка: архив, Reuters

Турските сериали са виновни за увеличаването на престъпленията и разводите в Близкия изток, твърди телевизия „Ал Арабия“, визирайки специално сериалите "Перла" и "Долината на вълците".

Според телевизионния канал турските сериали тласкат арабската младеж към насилие, пише в. "Хюриет". Арабските жени пък очаквали съпрузите им да бъдат също толкова "романтични и стилни" като героите от любимите сериали, а когато очакванията им не се покрият с действителността, те предприемали стъпки за развод, твърди „Ал Арабия“.

За очакванията на жените от Близкия изток най-голям пример бил турският актьор Къванч Татлъту и по-специално образът на героя му в сериала "Перла".

31-годишен мъж от Йемен убил петима души, вдъхновен от Полат, екранния герой на актьора Неджати Шашмаз от сериала "Долината на вълците". Култовата поредица разказва преживяванията на турския агент под прикритие Полат Алемдар, който стана известен като "турския Джеймс Бонд". Друг споменат случай е на жена от Йемен, поискала развод от мъжа си, защото не бил "шик" като героите от турските сериали и не носел дънки, твърди „Ал Арабия“.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
21
 
! Отговори
Корана и циците преди 11 години
Добре де, проповядват скромност и патриархалност, но като видят хубава бяла жена, *** налитат като мухи на мед! Това ли е ислямския им морал? Не е ли това цинизъм?
37
4
 
16
 
! Отговори
Selfmade преди 11 години
Не искам и не ми е интересна усилената пропаганда на мюсюлманска култура...А иначе като отидат в Близкия Изтор, жените ни трябва да се увиват с парцали...Писна ми от тоя радикализъм и фанатичност!
36
6
 
8
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 11 години
Ха--ха! Щом тия чалгаджийски бози вълнуват получовеците, смятайте какво е интелектуалното им ниво и може да се прогнозира общото развитие на държавите им, особено след като бъдат натирени от ЕС носачите на кашони и миячите и след като свърши петрола!
35
6
 
5
 
! Отговори
Ваню преди 11 години
Брейй, като гледам на почти всеки кометар е цъкнат по един минус...а си мислех,че турците в тоя сайт са повече. Хайде де...не се спотайвайте, не е като да сте малцинство...
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турските сериали изпълняват добра роля в Близкия изток, ще разчупят малко вкаменените им от исляма мозъци. Така че новината е добра. Що се отнася до нас турските сериали са ни интересни като битност, една патриархалност която я е имало и в България само допреди 50-тина години.
33
5
 
11
 
! Отговори
$ преди 11 години
Ако ги спрат у нас, резултатът ще бъде същият, ако наркоман спре хероина.Тежка абсиненция.
32
9
 
17
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Целокупното гражданство в Истанбул /видно от филмите им/, изглеждат по-окаяни в облеклото ,отколкото моите съселяни. Вярно, стараят се актьорите по евромейски , но средата им дава отражение.
31
9
 
23
 
! Отговори
Spacer преди 11 години
Тъжно ми е да гледам как бабите и дядовците ми са се вторачили всяка вечер в екрана все едно са под хипноза. Разбирам, че за тях това е вид разнообразие, но те го приемат за нещо повече от филм, та даже се и вкарват в него. Друг е въпросът, че ако съм оставил канала на бтв и съм в друго помещение около 20.00, апартаментът ми се изпълва с маанета и нечленоразделни виенета...Еми, неприятно е.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е Днес.бг ни облажи с хубава тема че да разгорещи страстите на заклетите си коментатори.Утре ще 4акаме за макитата 4е до липсваха литературните им фантазии.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tia seriali nikoi ne gi vijda v bliskia iztok. te sa za BG, rumynia i pr.
28
12
 
20
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Всяка турска сапунка,не излиза от семейният клан и събитията около...него.Не се разглеждат никакви проблеми касаещи държавата или...институциите;те по...правило са...непогрешими.Реклама и само...реклама са тези сериали за турската държава.Всичко е изпипано с...учебна цел,за изостаналите анадолски...провинции и с целза повдигане духът на средният турчин;да не се съмнява в силата на държавата.
27
16
 
23
 
! Отговори
Генерал Луков преди 11 години
Братя Българи.... Този път завземането на Майка България НЯМА да бъде чрез силова военна намеса... защото това е "изтъркан метод" и НЯМА ДА СЕ ХАРЕСА на "господарите" от НАТО :( !!! Този път започналото вече завземане на плът от нашата Майка България ще е по ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПЪТИЩА... За да станем накрая абсолютно зависими от Турция! :( Турски сериали по всички телевизии... Турски новини по Националната Телевизия!... Вкарване на турски финанси из цяла България!!! Хотели,имоти...Докога?
26
6
 
7
 
! Отговори
TRITTihn преди 11 години
GefГngnisse Deutschland : 70% TГrken, Libanesen, Syrer, Kurden, Iraner..... 30% Deutsche 10 Millionen TГrken, Libanesen, Syrer, Kurden, Iraner..... 70 Millionen Deutsche Fragen??
25
9
 
14
 
! Отговори
Гьотферен преди 11 години
Джеймс Бонд секрет бабаит ханъм секиш
24
6
 
20
 
! Отговори
33 преди 11 години
В Арабския свят думата "развод" съществува ли изобщо? Аз си мисля,че развод = смърт на жената :)
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не подценявайте телевизията ей! Някога заради "Далас" свалиха Чеушеску или поне така се говори. Въпреки, че въпросът с турските бози е малко по-различен. Едва ли заради тях арабките са осъзнали, че са хора и имат права. *** знае ли човек?
22
5
 
6
 
! Отговори
уточнение от BTV преди 11 години
Колеги от телевизията, сигурни сме че имате в предвид ""казармен "развод"", т.е. жените под строй се събират и преброяват, като прегрешилите се извеждат пред строя и се "порицават", пее се химна на господаря и след това следва "развеждане " до останалите роднини и те да ги... Тези мъже,които са дали "семеен развод" на половинките си участват в "казармен развод" пред строя, където ги ...Поздрави
21
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В близкия изток не са им виновни турските сериали за това че жените им започват да се събуждат!Виновно е отношението на мъжете към жените. Третират ги като животни, пък после се чудят защо ги напускат...При всичките недостатъци на нашия политически строй и религия, поне към жените си се отнасяме с повече уважение (или поне тази част от нас, която има повече от 2 мозъчни клетки).
20
14
 
26
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Не само близкият изток, то и близкият запад също им е дошло до гуша от турското порно.
19
27
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОС ВЕЛИКИ преди 11 години
ТОЯ КАЛВАЧ ТАТЛАТАК Е НАИ-ВЕРОЯТНО ЕЛЛИНАС-ГРЕКОС-РУМ ИОНАН...ИЛИ Е СЕРБИН-СЛАВЯНИН....НО НЕ НЕ ТУРКОС САС СИГУРНОСТ..ИС ТАН ПОЛИ = КЪМ ГРАДА=В ГРАДА==Е КОНСТАНТИНОС ПОЛИС==СТОЛИЦА НА ГРЪЦКИЯТ НАРОД