Кирил Ефремов: Не съм на възраст, че да отказвам роли

Изиграх Къртицата, като се забавлявах, споделя актьорът пред Dnes.bg
18 юни 2013 22:20, Петя Славова
9
Кирил Ефремов: Не съм на възраст, че да отказвам роли
Снимка: TV7

До съвсем скоро Кирил Ефремов се бе превъплътил в ролята на Къртицата. Малко след излизане от шоуто актьорът вече е готов да влезе в нов образ, като участва в пиесата „Златният телец”. Може да го видим от септември месец в Сатиричен театър „Алеко Константинов”. Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, адаптацията е на Юрий Дачев, а сред актьорите са още Калин Сърменов и Калин Врачански. Ето какво сподели актьорът непосредствено след излизането от предаването, където издържа три месеца.

Трудна ли е ролята на Къртицата?

Това не е роля. Роля е да научиш текста и да решиш по какъв начин да го кажеш. Като Къртица трябва да приготвиш стратегията си от 30 минути до 3 дни. Настроението и поведението ти също може да се промени 4-5 пъти на ден. Това не е пиеса, а съвкупност от качества, които един човек трябва да притежава и да може да използва в определени моменти. Трябва да си изградиш и тип поведение.

Какъв тип поведение си избра ти?

Моето беше свързано с едно нещо – да се забавлявам. Исках да изиграя Къртицата, като се забавлявам. Дадох старт на всички и никога не съм пренебрегнал някого. Не съм излъгал никого за нищо. Това беше моят коз.

Започваш да се занимаваш с телевизия, преди да влезеш в НАТФИЗ, още с предаването "Ку-ку". Как се промени телевизията до днес?

Снимах едно предаване в Ку-ку, след което започнах да работя с Влади Въргала „Коктейлите на Влади” . По-нататък нещата са ясни и мога да кажа, че телевизията доста се е променила. Станала е по-цветна. Тогава снимаш, гледаш и монтираш. Няма да забравя как гледах, когато Теди Москов монтираше пред мен „Улицата”. Аз бях на 15-16 години. Нищо не разбирах. Имаше един Цеци, монтажист – сигурно още работи в БНТ. По онова време правихме новогодишната програма на тогавашната Ефир 2. Общо взето работата по онова време протичаше ясно - човек прави нещата и си тръгва. В днешно време телевизиите са доста по-комерсиални. Гледат малко да те очернят, да те направят такъв, че да има хората за какво да говорят после. Визията също се е променила. Днес има страшно много канали, докато тогава телевизията беше само една.

Играеш в театъра, киното, сериалите. Актьорът в България може ли да си подбира ролите или да ги отказва?

Някои актьори могат да си го позволят. Мисля, че аз също мога да откажа роля, но все още съм на такава възраст и едва ли ще се случи. Нямам право. С това се храня, с това живея – не само финансово, а и емоционално. Ще помня хубавите моменти от Къртицата, особено на финала, когато моите колеги дойдоха да ме поздравят. Това означава, че съм си свършил работата добре. Че съм изиграл нещата, както съм искал – с кеф, с добро чувство. Стремях се никой да не бъде ощетен и засегнат от този "изверг", за когото се говори от три месеца. Какви ли не неща чувах за него. Имаше закани, че ако го хванат... Направи се и рап парче, в което се възпяваше, че Къртицата ще я разчекнат, че ще извадят душата й. Наистина останах доволен от предаването

Ако ти можеше да избираш, кого би направил Къртица?

Не знам. Видях много слабости в тези хора, които ако си Къртица, на 100 процента ще се проявят и ще стане страшно. Икебанката е леко перде, но пък е чувствителен. Издава се. Любо например е агресивен. Аз му казах, че това няма да му донесе добри неща. Къртицата трябва да е умен, интелигентен, да може да се концентрира, да се въздържа, хем да е там, хем да не е. Аз успях да направя това.

Промени ли те предаването?

Само за добро. Но Къртицата промени и семейството ми. Ние се разделихме за три месеца. Това никога не сме го правели. Въпреки че съм имал представления, винаги сме имали възможност да сме заедно. Приятелите също бяха далеч. Това ме промени. Казах на близките си, че влизат заедно с мен в Къртицата.

Това ли бе най-трудното – раздялата с близките?

Не, най-трудното беше, когато се контузих. Останах сам, аз така или иначе бях сам, но тогава усетих, че нямаш възможност с кого да се консултираш. Всичко се случва за няколко часа и вземаш решенията много бързо. Направиха ми много инжекции. Тези десет дни бяха ад. Това го видяха и част от играчите. Опитваха се да ме окуражат. Стана ми мъчно, като разбрах, че се говори, че едва ли не съм симулирал. Не съм човек, който би си правил майтап със здравето. Особено заради някаква игра. Това е безмислен ход. Трябва да си много тъп, за да прибегнеш до такива мерки. Естествено съм саботирал мисии, защото това бе задачата ми. Но и с кеф съм печелил мисии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еее голям зор па да си давате парите на вятъра
4
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Това ли е демокрацията и конкуренцията в една страна членка на ЕС? Нормално ли да се толерира една подобна монополистична практика от страна на Комисията по хазарта? Колко ви плати Божков? Не се налапаха с пари олигарските ***, но дано им заседне!
3
1
 
4
 
! Отговори
amsterdama преди 10 години
До АнонименКои сайтове са блокирани ? bet365 не е , през VIVACOM . Кой ти е доставчика ?
2
11
 
7
 
! Отговори
Нервен на системата преди 10 години
ГЕРБ,АТАКА,БСП, *** и Турците да се махат вече. Терминал 1 и 2 Ви чака... МАРШ. Пуснете сайтовете за залагане и стига сте се чудили от къде да лапате на хората и фирмите парите - *** !!!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме си сайтовете, ей!!!