Разбити илюзии в турската сага "Край или начало"

Диема Фемили - категоричният домакин на хитови сериали
Спонсорирано съдържание | Обновена: 12 сеп 2013 12:50 | 12 сеп 2013 12:08, Петя Славова
7
Разбити илюзии в турската сага "Край или начало"
Снимка: Диема Фемили

Поредна турска драма ще ни въвлече в любовни и житейски перипетии на една дълга история от разбити илюзии, недоверие и страх.

"Край или начало" е една от най-увлекателните и модерни турски семейни саги, превърнала се в истински рекордьор в Европа и САЩ. Сериалът дебютира в ефира на Диема Фемили този петък, 13 септември, точно в 20.00 часа.

За първи път в Турция “Край или начало” бе излъчен изминалата година, като за отрицателно време той се превърна в абсолютен хит. За по-малко от шест месеца поредицата бе продадена в повече от 30 държави, като особен интерес предизвика в Северна Европа

Сериалът е първият турски проект, купен от Швеция, като още с първия епизод чупи всички рекорди по гледаемост. Шведските медии дори го определиха като най-добрия чуждестранен сериал за 2012 година, бил по рейтинг дори американските телевизионни поредици. През 2014 година международният поход на „Край или начало” ще продължи и извън Стария континент – адаптация на модерната сага предстои да се излъчи и в САЩ.

Сагата събира на екран цяло съзвездие от популярни и любими на зрителите турски актьори. Мистерията около главния герой – Селим, се завърта още в първия епизод. В неговата роля зрителите ще видят Игит Йозшенер, познат от „Мелодия на сърцето” и „Езел” и известен още като турския Джъд Лоу. Част от актьорския състав са и имена като Нехир Ердоган, Еркан Джан, Беррак Тюзюнатач, Енгин Алтан Дюзатан и други. Известността на актьорите в даден момент дори се превръща в пречка за снимачния процес, тъй като често спорели чия роля все пак е по-главна.

Турските медии оприличават сценария на поредицата на судоко. Зрителят е въвлечен в подреждането на мозайката от събития, като понякога дори един пропуснат епизод може да го обърка. Историята започва в близкото бъдеще. Айлин (Нехир Ердоган) е изтезавана и държана като заложница в Иран. Отвеждат я на терасата на порутена къща, където се среща с мистериозен англичанин, който се обръща към нея с думите „Кажи довиждане, Айлин. Нека новият ти живот започне”.

Зрителите обаче бързо ще разберат, че миналото е било благосклонно към Айлин – успяла жена с любящ съпруг и красив син, чийто живот една сутрин главоломно се преобръща. „Край или начало” е завладяващ трилър за разбити сърца и приятелства, за обратите на съдбата и изпитанията на човешките характери.

Режисьор на поредицата е Улуч Байрактар /"Езел"/, сценарист – Беркун Оя, а музикалното оформление е на композитора Тойгар Ъшъклъ, автор на музиката в много турски сериали, сред които "Листопад", "Забраненият плод", "Мелодията на сърцето", "Езел", "Двама завинаги".


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Спрете вече тези турски сериали Те са супер скучни Защо не пуснете Спасители на плажа по ДиемаВечно повтаряте Хавай 5 0 Вечно го вьртите по Диема по Фокс по Нова твИ довечера пак започва сезон 4 всяка вечер без съботите и неделите от 21 до 22 часа по Диема аман вече Щом можете да повтаряте Хавай 5 0 вземете пуснете Спасители на плажа
6
2
 
13
 
! Отговори
киноман преди 10 години
има достатъчно филмови канали за всякакви вкусове, затова ако не ви харесват турски или латино сериали гледайте тях. За всеки филмов канал има зрители
5
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете мазните турски сериали!Гледат ги само жените на средна и над средна възраст, от по-ниските слоеве на обществото.Разберете, че ДРАЗНЯТ!!!
4
15
 
6
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Няма нищо по досадно и банално от турски сериал. Сериалите принципно са за безмозъчни хора и това че са гледани потвърждава думите на Айнщайн " Има две безкрайни неща-Вселената и човешката глупост, като за вселената не съм съвсем сигурен"
3
2
 
13
 
! Отговори
Snuran преди 10 години
До Не на турските помииКое точно ви промива мозъка и какво наричате помия? Осъзнайте се малко. Огледайте се да видите дали ние сме извадили нещо стойностно, което да се хареса поне тук, нека не говорим извън граница. Но най-примитивно е да се плюе по тези, които са преди нас, нали?>
2
23
 
14
 
! Отговори
Не на турските помии преди 10 години
Няма ли да ги забранят тези помии, как може толкова *** хора да има да ги гледат...ТВ не са виновни, има кой да ги гледа, има рекламодатели,а те....прибират далаверката,но лошото е,че всички ТВ само това пускат,а свестен филми да има е от 22ч., няма едно свястно предаване, всичко е чалга и промиване на мозъци,а всеки ден все нови ТВ изникват и все 24 ч, по-добре да има 2 ,но да са стойностни,а не 1001,но на всякаде турски/хърватски *** сериали....побъркаха народа с това промиване на акъла..
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az pak she si pusna Telewionia pazar po diema femili v 12.Taman she se posmeem na mag Ani haha i za kraòla.Nqma da revem q s tezi turski sapuni q.