"Шерлок" с четвърти и пети сезон на сериала

Бенедикт Къмбърбач е в главната роля
10 яну 2014 15:42, Петя Славова
0
"Шерлок"  с четвърти и пети сезон на сериала
Снимка: Reuters

Сценаристът и продуцент на "Шерлок" Стивън Мофат обяви официално, че ще има четвърти сезон на сериала, обмисля се и пети. Вече са измислени няколко серии с интересни обрати, които ще бъдат включени в четвъртия сезон, съобщи за в. "Гардиън" Мофат.

Продуцентът информира още, че не се предвижда игрален филм "Шерлок", пише БТА. В третата, заключителна серия на този сезон ще се появи нов главен враг на Шерлок - коварният "крал на изнудвачите" Чарлз Август Магнусен. Ролята се изпълнява от Ларс Микелсен. През следващия, четвърти сезон ще се състои основната битка между двамата гении.

Първата серия от третия сезон на сериала "Шерлок" бе излъчена на 1 януари 2014 година в 21.00 часа по Би Би Си 1.

Серията се казва "The Empty Hearse", а главната роля в нея отново се изпълнява от Бенедикт Къмбърбач. През новия, трети сезон зрителите ще видят три епизода от популярния сериал, като времетраенето на всеки от тях е по 90 минути.

Телевизионната поредица, която е излъчена за пръв път по британската телевизия през 2010 година, е по сюжети на книгите на сър Артър Конан Дойл. В новия сериал обаче Шерлок Холмс използва смартфон, а неговият приятел и неизменен придружител д-р Уотсън пише в блога си, вместо да си води записки.

Технологичните новости и ритъмът на съвременния живот обаче не затъмняват главните черти на прочутия частен детектив - проницателния му дедуктивен ум и авантюризма му. В поредицата освен младия Бенедикт Къмбърбач, който изпълнява ролята на Шерлок Холмс, играе и Мартин Фрийман, пресъздаващ образа на д-р Уотсън.

Излъчваният по Би Би Си 1 сериал събира многомилионна аудитория пред малкия екран. Показват го в над 180 страни, сред които и България. Поредицата е отличена с редица награди. През 2011 г. получава БАФТА като най-добър драматичен сериал, а през май 2012 година също с БАФТА са наградени сценаристът Стивън Мофат и изпълнителят на ролята на главния злодей Мориарти, актьорът Андрю Скот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари