Легендарният Лари Кинг: Аз съм евреин. Аз съм суперевреин!

Най-големият страх на ортодоксалните евреи в САЩ - асимилацията
Обновена: 7 фев 2014 08:13 | 6 фев 2014 21:14, Елка Василева
215
Легендарният Лари Кинг: Аз съм евреин. Аз съм суперевреин!
Лари Кинг. Снимка: Reuters

Авторитетният американски телевизионен и радио водещ Лари Кинг нарича себе си „суперевреин“. Той даде интервю за първия международен еврейски телевизионен канал Jewish News One (JN1), в което разказва за живота си, споделя мисли за евреите в Америка и проблемите пред Израел, съобщи Mignews.com.

Лари Кинг, чието рождено име е Лорънс Зайгър, е роден в Бруклин в семейството на ортодоксални евреи, имигрирали от Европа. Затова той е израснал с еврейските ценности.

„Ако говорим за влиянието на еврейската култура върху мен, аз съм празнувал Бар Мицва. Не мога да кажа, че това беше нещо грандиозно, но обредът се проведе в синагогата, спомня си водещият. - Макар че сега не бих нарекъл себе си особено религиозен човек. При това аз съм най-истински евреин: обичам еврейската кухня, еврейската култура, еврейския хумор. Харесва ми да бъда евреин. Импонира ми, че евреите придават огромно значение на образованието и семейството. Споделям тези ценности. Те са неотменна част от моята личност. Затова може да се каже, че аз съм суперевреин“.

Лари Кинг споделя, че не е бил много ученолюбив в колежа, но това не му е попречило да постигне успех. Според него в медийния бизнес му е помогнало неговото еврейско наследство.

„Мисля, че това, че съм евреин, се е отразило на моите навици в комуникацията. Евреите умеят много добре да говорят. Те също така великолепно се шегуват, отбеляза  прочутият водещ. - Струва ми се, че това е заложено в ДНК на всеки евреин – да си експресивен и да говориш много. Рядко ще срещнеш срамежлив евреин. Аз не познавам нито един скромен евреин“.

Както е известно, мнозина са евреите, дали началото на киноиндустрията в Лос Анджелис – това, което днес се нарича Холивуд. Лари Кинг обяснява това с факта, че в началото на 20 век за евреите е било трудно да се реализират в други отрасли.

„След пристигането си в САЩ евреите са се заселвали предимно в Ню Йорк. Те обаче не можели да учат за юристи или да започнат работа в банка или петролна компания. Затова е трябвало да се реализират в друга сфера. Точно евреи от Ню Йорк са изобретили системата Vitaphone, с която се синхронизират кадрите с музикалния съпровод. Киното се е появило благодарение на изобретенията на евреи. А Холивуд, може да се каже, е изобретен от Самюъл Голдуин и Луис Майер“, цитира исторически факти Лари Кинг.

Той е убеден, че в днешни дни в банковата сфера и може би в петролния бизнес работят много евреи. „Но в онези години евреите са спомогнали за разцвета на американското кино – това, което днес наричаме Холивуд. Днес там се снима различно кино, но еврейската култура продължава да е много важна“, каза водещият.

Говорейки за бъдещето на евреите в Америка, Кинг отбеляза, че проблеми има, но те са решими. „Най-големият страх на съвременните ортодоксални евреи в САЩ е асимилацията, особено когато става дума за т.нар. смесени бракове. Те се боят, че няма да успеят да съхранят еврейското си самосъзнание“, смята той.

Лари Кинг се жени за мормонка. „Тъй като аз нямам никакви религиозни убеждения, съпругата ми настоя да възпитаваме двамата ни синове в духа на мормонството и мормонските ценности“. Според него „между евреите и мормоните има много общи неща. Главното, което ги обединява, е огромното значение, което придават на семейните ценности, макар че имат различни религиозни ритуали. Синовете ми например ходят на училище и църква за мормони, но си остават евреи: те обичат еврейската кухня и почитат еврейската култура. Затова ние никъде не изчезваме“, сподели още той.

Лари Кинг много обича Обетованата земя. Близкоизточният конфликт го вълнува. Това, което Кинг знае със сигурност, е, че няма да приеме насилието в каквото и да е форма.

„Стигнал съм до извода, че между евреите и палестинците има много връзки. Аз съм против борбата и насилието. За мен е непоносима мисълта, че те постоянно враждуват помежду си. Имам много топло отношение към Израел, но по никакъв начин не подкрепям военните действия. Мразя, когато едни хора убиват други хора. Струва ми се, че това е най-нелепият начин за разрешаване на конфликти. Няма никакъв смисъл във войните. Едни хора убиват други хора, всички тези терористи камикадзета или хора, възпитани да мразят – не мога да приема това. Веднъж Бил Клинтън ми каза, че ситуацията в Близкия изток е практически неразрешима, та тук е замесен религиозният фактор, при това става дума за земя. Борбата се води за територии. Всичко това е потискащо“, признава Лари Кинг.

През цялата си дълга и успешна кариера Лари Кинг нито веднъж не е бил жертва на антисемитизма. И е благодарен за това на съдбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лари Кинг си пада доста по двойните стандарти.Пръв приятел с Бил Махер (виж religulous), да не говорим за Джордж Карлин (RIP).Мрази войната, а в същото време се обичат с Клинтън и чак се хвали че бил в "zipper club-а" с него (разбирай с операзия на сърцето). Double standard от всякъде.Спор няма - предаването му е наистина добро, ама поне да не лицемерничеше толкова.Ама тва лицемерие е присъщо на всички американци - гледат те мило и ти се усмихват, а в същото време ти подслушват телефона.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наскоро в Англия решиха да забранят комедията "Венецианският търговец" на Великия Шекспир - тяхната национална гордост, защото в комедията е представен Класически Търговец Евреин - Гадняр Шекспир бил създал лош образ на ЕВРЕЙСТВОТО-как смее !??
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Это только крупные главари сионистов. которые уничтожали русских людей (из интернета):Эйхманис,Коган,Берман,Плинер...Начальник управлений ОГПУ-НКВД в краях и областях:Редекс,Заковский,Блат,Фридберг,Раппопорт,Райский,Абрампольский,Карлсон,Файвилович,Шкляр,Заликман и т.д.А руководил всей карательной системой СССР в 30-х годах (до сентября 1936 года) Генрих Ягода (настоящая фамилия Иагода Енон Гершонович), родственник Свердлова
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сообщение о возвращении памятника Дзержинского на Лубянку привело в движение все кишащее жидовское болото!!! Станкевичи, ципки и прочие двойные граждане завопили о репрессиях против русского народа!!!!Это кто вопит! Внучки тех жидовских троек, которые расстреливали русских людей! Эти тупоумные станкевичи думают, что мы не знаем истории!!! Глубоко заблуждаются! А вопят они потому, что с возвращением Феликса возвратится и ПРАВДА О ПРЕСТУПЛЕНИЯХ СИОНИСТОВ ВВ РОССИИ!!!!
161
2
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ СИ АЗ преди 10 години
ЕВРЕИТЕ по върховете на ЕС дупе дават да купят БЪЛГАРИЯ , НО първо да я циганизират ,да стане полу-арабска ,та да не бие на очи ,кога *** МАЗНИ МАСУРЕ СЪС ЧЕРНИ ШАПКИ ОБИКАЛЯТ И КУПУВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА ,така ,както са обикаляли еврейските търговци през Турско робство-свободно и необезпокоавани-даже са шпионирали в полза на султана !
160
0
 
16
 
! Отговори
edna преди 10 години
Супер гнусен и долен тип.
159
7
 
3
 
! Отговори
гошо преди 10 години
Направо нямам думи за коментарите.Махнете цялата статия ,че ме е срам от вас.
158
3
 
9
 
! Отговори
ПочтиУмерен преди 10 години
до 197! Абе ти кьорав ли си бе? Не четеш ли, че и комунизма където властва в Китай, С. Корея и т.н. съм го сложил в това число..... кой е *** бе? Пълен лузър си, човече....*** ***, отивай да окупираш некой университет веднага!
157
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.нар. западни ценности водят единствено до морален упадък, деградация и регрес на държавата и семейството!-------------------------------------196 Ти да не пишеш от някой китайски кантон , те там в Китай страшно много уважават семесйтвото е месят се на хората в живота , да не били раждали повече от едно дете , но това какво е за теб , разбира се в Китай, С.Корея , Русия ах тази Русия се грижат ежесекундно за инвалидите си , абе изобщо най-справедливте страни , нямам думи , УМЕРЕН *** СИ
156
2
 
16
 
! Отговори
ПочтиУмерен преди 10 години
колкото и да се опитва човек да не изпада в крайности, стане ли дума за плодовете от делата на световното еврейство - отзивите са все едни и същи, сещате се какви.Още по-противното, е че т.нар. евреи се правят на съвсем ударени, незнаещи за какво иде реч...сигурно за това ги ненавиждам още повече!Т.нар. западни ценности водят единствено до морален упадък, деградация и регрес на държавата и семейството!P.S. комунизмът същи го слагам в това число развил се е точно на запад, точно от евреин!!
155
5
 
27
 
! Отговори
НИКОЛА НИКОЛОВ преди 10 години
Луциферианството, масонството, ционизмът, болшевизмът и глобализацията са глави на едно и също чудовище световното еврейство!- Никола Николов, публицист
154
1
 
23
 
! Отговори
АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ преди 10 години
"В тези железници се срещаш с безподобно отвратителни жидовски фигури, които, щом те подушат, че си българин, считат за непременна обязност да ти изкажат своето съчувствие към нашата политика, да похвалят гения на нашия народ и неговите водители, да пуснат някои псувни по адреса на нашите врагове и да ти поласкаят националното самолюбие чрез едно сравнение със сърбите... Ицик Цвиблман или Мойше Келенкопф да ти изказва братско съчувствие!... Да го цапнеш по разлигавената доброжелателска мутра!"Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"
153
3
 
25
 
! Отговори
НАПОЛЕОН БОНАПАРТ преди 10 години
Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления!император Наполеон Бонапарт, (из негова реч в Сената през 1806 г.)
152
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
190 ти май в Израел не си ходил да видиш "дегенератите"? Повечето евреи изобщо ама изобщо не ги интересува чуждата икономика, нито нещо чуждо. Факт е, че има и много "интернационални" евреи, които ръководят бизнеси. Повечето евреи в Израел обаче не се различават по желанията и мечтите си от средна класа българи. Ако отидеш при някое семейство в някой израелски град и им кажеш "зад всяко зло на Земята стои евреин" ония ще те гледат оцъклено и няма да разберат за кво говориш.
151
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заемка от рус. мошенник, производна на мошна торбичка. Ст.-бълг. мошьна πήρα чантичка (Мар., Зогр.) се е специализирало в друго значение: диал. мошна суха бобова шушулка (Драмско, Гоцеделчевско). Праслав. *mоšьnа е от от балто-слав. *maks(i)na, срв. лит. makštis ж.р., makšna ***, ножница, makas торбичка, латв. maks торбичка, ст.-в.-нем. mago, нем. Magen корем, към ИЕ *mok-.;189 би ли дал примери от другите езици
150
7
 
17
 
! Отговори
Амели преди 10 години
В следствие на кръвосмесителните бракове, разрешени от религията" (Талмуда), еврейският народ се е изродил и представлява сбор от *** (генетически увредени хора). Те биват три вида: полово извратени, с психически заболявания и с вродени дефекти. Най-злокачествените *** са тези, при които трите вида увреждания се съчетават.
149
5
 
20
 
! Отговори
Адолф преди 10 години
В редица европейски езици думата мошеник (измамник, далавераджия, лъжец, който извлича облаги, крадец) е производна от популярното еврейско име Моше.
148
0
 
3
 
! Отговори
прав преди 10 години
......ние пък сме си СУПЕРБЪЛГАРИ......и никого не сме предавали, дори и 1 евреин.....българската нация е най-великата ......ми запомнетего един път за винаги.........е имаме малко проблеми, но е временно....и тн......
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA TE EVA V GADNIQT *** SKORO 6TE IDE6 PRI IEXOVA TYI KAT TE GLEDAM DA VIDIM KOLKO SI SUPER TAM
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
185 И зад всяко добро не забравяй християнино. Всеки път когато посещаваш църква и заплаваш свещичка се сещай какво съм ти написал