"Роден край" гурме ще мъчи готвачите в MasterChef

Битката на 16-те най-добри зад печката от утре
13 мар 2016 13:43, Александър Попов
10
"Роден край" гурме ще мъчи готвачите в MasterChef
Снимка: bTV

Утре вечер започва същинската битка в кулинарната надпревара в MasterChef за 16-те най-добри хоби готвачи във втория сезон. Само един от тях ще се превърне от любител в мастър и ще вземе голямата награда от 100 000 лева.

А това ще стане възможно, ако успее да се справи брилянтно с трите кръга на изпитания всяка седмица до финала. В първия ден участниците трябва да впечатлят журито със съобразителност и креативност. Във втория - деня на битките, най-добрите ще се борят за символа на имунитет, а най-зле представилите се отиват на стрес тест. В третия ден поне един от хоби готвачите ще напуска състезанието.

Участниците ще трябва да измислят, приготвят и презентират ястие с всички или някои съставки, а строгото и справедливо жури ще опита само трите най-добри чинии.

Голямата изненада на Виктор, Петър и Андре е, че кутията на всеки участник съдържа десетте му любими продукта и точно 60 минути, за да ги превърне в истински гурме шедьовър.

Дали обаче няма да се подведат и да приготвят домашна кухня или ще създадат цялостно впечатление на артисти с ножа и черпака, зрителите на bTV ще видят в понеделник от 21:30 часа по bTV.

Победителят в кутията на MasterChef ще има възможността да избере основния продукт, с който всички ще готвят в теста за креативност.

Под надслов "Роден край" Виктор, Петър и Андре ще предложат тракийски фазан, ориз и ябълки, рило-родопски картофи, горски гъби и сърна или дунавски булгур, заек и грозде.

В мисията да запазят и обогатят кулинарните традиции, готвачите ще се изправят пред стреса на изтичащото време, високите изисквания на експертното жури и собствената си амбиция за победа.

Помагат ли ядливите бижута, уважават ли хоби-готвачите хранителните продукти достатъчно, ще предпочете ли вегетарианката Севда да приготви безместни ястия и кой ще хвърли първата ръкавица за кулинарен двубой в кухнята на MasterChef предстои да видим утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: MasterChef
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви шефове са тия ***-готвачи, само като го видях онзи надут пуяк как чистеше шарана откъм главата и ми стана лошо...
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най глупавото предаване! Как може да се дават такива простотии. А оня Манчев е такъв противняк, че нямам думи.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гурме е храна, която не се вари, а се редуцира, сосовете не се сгъстяват, а се монтират, картофите не се варят, а се сотират, месото не се пече, а се загрява, а в чинията ти може да има едновременно и плодове и риба и месо. А, забравих-задължително се ползва фенел, кориандър, рибай, патешки гърди, аспержи и трюфели. Е, не всеки може да си позволи хайвер от белуга албинос...но не съжалявайте-и тя се превръща в ....
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Селянине баш това е гурме, само че трябва да е 2 лъжици и на безбожна цена
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до2, ако мислиш, че ти се разбра нещо
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и голям фен да съм на шоуто,за мен всичко е предварително нагласено.Не може от кол и въже събрани участници с най-различни професии да правят такива Гурме гозби.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V test. Na man4ev kaktus na solunska bran4 sa 26 lv s voda samo nischto ne struva bolama4i ujasna lo6a hrana
1
4
 
6
 
! Отговори
666 преди 8 години
На тези простотиИте им продължават АМАН.