Севда надделя над Евгени в кухнята, грабна 100 хил. лв.

Тя е първата вегетарианка в света с приза на MasterChef
30

Снимка: bTV

Севда Димитрова е новият MasterChef на България. 39-годишната бургазлийка грабна титлата и голямата награда от 100 хил. лв., след като на финала показа повече въображение от Евгени.

Тя впечатли журито не само със сензационни вкусове, но и със смелостта да превъзмогне себе си. След повече от 23 години вегетарианство, фотографката опита за първи път месни продукти, за да докаже, че притежава всички качества на професионален готвач. Тя вкуси от предястието с рак, а само преди няколко седмици със сълзи превъзмогна първия си досег с живото морско животно.

Първото ястие, което тя презентира, беше отворени равиоли с дайкон и салата със син рак.При предястията пък Евгени заложи на октопод с миди сен жак и пюре от грах. Журито му направи забележка за леко жилавия октопод, докато при Севда бе останала черупка. И двете чинии обаче бяха определени от журито като достойни за финал.

За втората част от менюто за 100 000 лева Евгени сготви агнешко коремче с артишок, гел от ябълка и винен сос. Ястието му бе определено от шеф Михалчев като музика. Севда отговори на високо вдигнатата летва с патешки гърди с аспержи, пюре от целина и сос с вишни, а шеф Токев определи приготвеното от нея като съвършенство.

Финалната част на тристепенното меню - десертът, трябваше да наклони везните към един от двамата участници.

Севда първа поднесе чинията си с деконструиран чийзкейк с четири сирена и ягодово кули. Тя призна, че това е първият и авторски десерт. Шеф Ангелов го определи като смел, интересен и рисков, но пък я похвали, че е надскочила себе си с приготвянето му. Шеф Токев я похвали, че не е само топ готвач, но и топ сладкар.

Евгени заложи на нещо класическо - шоколадово брауни с мус от бял шоколад и и гел от маракуя. Скучен десерт, който не изгляжда скучен, а перфектен, заяви шеф Михалчев. Шеф Ангелов пък категоризира десерта му като шедьовър.

Победителят спокойно може да затвори вратите на домашната кухня, защото тези на професионалната са широко отворени, заяви шеф Ангелов. След тези встъпителни думи той връчи статуетката на MasterChef на Севда, която грабна и голямата награда от 100 000 лева. 

Севда стана и първата вегетарианка в света, спечелила кулинарната титла MasterChef.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: MasterChefСевда Димитрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
12
 
! Отговори
ШЕФ АНГЕЛОВ преди 7 години
ОЩЕ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА СЕ БЯХМЕ РАЗБРАЛИ СЕВДА ДА СПЕЧЕЛИ
28
2
 
15
 
! Отговори
фереяеяе преди 7 години
Проверете малко в интернет, вижте в другите страни - шоуто е НАГЛАСЕНО. Сценарий, всичко е препланувано, екина работа, какво било .. айде стига. СЦЕНАРИЙ Е (интересно е, не отричам, но не е истинско състезание)
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е кофти, щом няма утешителна награда. Не съм гледал предаването, но от написаното разбирам че момъкът също е готвил добре, накрая взел едно нищо от предаването. Да си оправят регламента.
26
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Севда е кулинарен артист, ползва въображението си и без да пробва храната си, многократно наказа хора с голямо самочувствие и его. Евгени разчиташе на техника, а Севда на емоция и въображение, естествено че ще бъде победител!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Преди теб има 22 коментара, знаеш ли колко са 98% от 22? 21,56, което означава, че има точно 0.44 позитивни коментара. След като единствения позитивен коментар не може да си докара сметката до цяло число, по-голямо от нула, считай и ти колко си позитивен.
24
16
 
24
 
! Отговори
Христина преди 7 години
Заради едно предаване и едни пари не виждам кое му е похвалното да си вегетарианец и да опиташ от месо, защото ако беше наистина такава нямаше да се откаже от принципите си, заради пари, за мен тя е безпринципна. Това е като да си християнин ама за да спечелиш шоуто да станеш будист, да ходиш с бурка и за шоуто да я свалиш, да си гей ама заради шоуто да спиш с жена, тя показа пълна глупост. Всичко беше едно шоу и според мен Евгени заслужаваше наградата, а не такива безпринципни хора.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Много бъркаш, това не са негативни коментари за самата победа и никои не отрича трудът на тази жена, нито уменията и. Просто във този случай има неправда и хората затова реагират, защото се видя кой е по добрият. Дори самите коментари и държанието на журито ги издаде!Така че не дей да бързаш с преценката. Сигурно има и такива които си хейтват по принцип но във случая те са доста малко.
22
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги 98% от коментарите са негативни.Типично по български,не е на почит човека,който е положил труд за да постигне нещо.Така беше и с Поли Генова,така беше и за Стоичков.Героят на деня е този на когото някой е дал милиони откраднати от българския данъкоплатец за да джитка из София с безумно скъпа поръчкова кола.Хора,вижте реалността и дано от сърцето ви се откъсне поне една добра дума за това,което един обикновен човек е постигнал със собствени усилия.
21
9
 
13
 
! Отговори
Blake преди 7 години
До s"Първта вегетарианка" спечели МШ с МЕСНИ ЯСТИЯ, това повод за някаква вегетарианска гордост ли ти е?!?
20
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата бяха много добри,но Севда беше една идея над Евгени.Заслужи си първото място.Браво,Севде,желая ти успех!
19
27
 
12
 
! Отговори
мудно и скучно преди 7 години
Мудно и скучно предаване.
18
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганка казвате? Ама си хапна мръвка на последния етап - предател мършояд!
17
30
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ти дадът награда само защото ще бъдеш първият вегетарианец победител във световен мащаб и само защото си се "престрашил" да опиташ месо е меко казано идиотско. Да си правиш пиар на гърбът на истиският победител е малоумно и ще им се върне. Победителката изобщо не заслужаваше да спечели ама сега тримцата ще има с какво да се хвалят по светът ' Видиш ли ти вегетарианка........" Еми затова следващия сезон няма да го гледам. Безмислено е спрямо критериите за победа!
16
10
 
17
 
! Отговори
s преди 7 години
Първата вегетарианка спечелила МШ. Това обяснява много неща.
15
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превъзмогнала себе си и затова и дали наградата ? Абе вие нормални ли сте. Нали за манджа е предаването, не за емоционални тъпни.
14
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно предаване. Много по интересно от скандалджийските гллупости по нова ТВ. Дано да има повече такива предавания в които се подкрепя отборната игра и креативност. Иначе не ми се гледат *** истории от сорта на "София ден и нощ". Колкото пъти го пусна дават разни пачаври как врякат
13
9
 
40
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Малки злобни човечета. Не може и кафето си да изпиете спокойно сутрин, ако не излеете злоба по някой.
12
40
 
15
 
! Отговори
Тъпото преди 7 години
Не говореха ли за нея, че била дъщеря на някакъв депутат... и сещате се нататък...
11
16
 
40
 
! Отговори
91423 преди 7 години
За мен истинският победител е Евгени...В реалния живот той е получил вече голямата награда-две дечица...Той се бореше за кауза ,която се изпълни -даде пример на сина си как трябва да се бори човек в живота ,за да бъде победител...И в този смисъл той стана пример за всички татковци,че се печели не с мускули ,а с ХАРАКТЕР...Някъде от средата на предаването започна да си личи ,че Севда е фаворит...Пожелавам и ,да си изпълни каузата не само в професионален,но най-вече в личен план...
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия предавания...