Росен Петров: Кръв и мъка лежи между балканските народи

Водещият ще разбива исторически митове в "Операция: История"
6 апр 2018 22:32,
56

След 4-годишна пауза Росен Петров се завръща на екран като водещ на историческото предаване "Операция: История" по Bulgaria ON AIR. То ще бъде излъчвано всяка неделя от 16:30 ч.

"Винаги когато съм на живо дланите се изпотяват, сърцебиене... Нормално е човек да се притеснява", призна той в предаването "Денят ON AIR".

В контекста на днeшния Разпети петък Петров посочи, че България в своята история е била разпъвана многократно. България е извървяла много трънлив път, за да постигне своето обединение, посочи той.

"Толкова кръв и мъка лежи между балканските народи и не можем да го преодолеем. На Балканите всеки се бори да е велик. При толкова величия къде е Велика България, къде е Велика Сърбия, къде е Велика Гърция?", каза още Росен Петров.

Според него сами сме унищожили елита на страната ни, а най-умните и храбри българи са отивали на фронта. Първата световна война е най-голямата касапница, подчерта той и разказа интересна история за нелепата смърт на Димчо Дебелянов.

"Бих искал да разбия някои митове", посочи Росен Петров, запитан за идеята на новото предаване. И даде пример с Византийската империя, каквато по думите му никога не е имало.

"Това е научен термин. Имало е Източна Римска империя. България е воювала не с византийци, а с римляни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Барекоф преди 6 години
Имаме новина..ха.ха И аз ще се върна в някоя тв след народното съкращение на такива като мен
23
5
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Приключи ли с депутатството тоя мързеливец ?
22
0
 
18
 
! Отговори
МУНЧО преди 6 години
Като за ченге, добре се справя...хахахахаахах...Едно време и сред ченгета имаше някакъв интелект, сега мъка..
21
2
 
13
 
! Отговори
ХИСТОРИ преди 6 години
Е много ясно ,че не е имало Византийска империя. Това го знае всеки ,който е учил история. Това е термин създаден за да се отделя в цивилизационно отношение Източната римска империя от Западната. Те са си РОМЕИ, демек Римляни.
20
10
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
Росен е много начетен човек, добър водещ, и още по-добър разказвач. Изгледах видеото, няма как да не се впечатлиш от познанията му и от начина по който ги представя. Водещата не беше много в час. Това е обективното.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня че бащата на непълнолетната му приятелка му счупи носа преди време.И че беше слуга на Слави Трифонов преди да го изгони.
18
2
 
20
 
! Отговори
О,времена.О,нрави. преди 6 години
Тези които ви ги натрапват по радио,телевизии и вестници,не са дали и един ден от живота си добруването на България.Само червени ***,и ченгета от Симеоново.Този специално е шлайфан в профил Психология,обучаван е специално в манипулиране на общественото мнение,какво по лесно да го направиш в публицистично предаване.Ако не си доносник,и маша на службите,ще си останеш най обикновена мижитурка.Без значение колко знаеш,разбираш или си учил история.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочети си по-подробно историята!Симеон е коронясан за император официално от византийците,на официална церемония,но по-късно се сдърпват българите и византийците и византийците казват,че му отнемат титлата.Ако не са му я дали защо ще му я отнемат и се отричат от даването на титлата?Това с патриаршеската корона са глупости,начин чрез който византийците се опитат да се измъкнат от ситуацията на подчинение.По-късно става война,защото синовете на цар Петър -Борис 2 и Роман са не само български ца
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Прощавайте но кой е този плешив човек?"---Абе, и аз не знам. Отвреме-навреме се появява на различни места, партии, телевизии ама е ЗАВИРШИЛ ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО. Като Боко.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като погледнем,всички европейски владетели са драпали за признание на титлите им от византийците,но не всички са имали възможност да получат такива.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че учените са я нарекли Византия е правилно.Защото Константинопол не е било официалното име на града,а населението е наричало града "Цариград" или "Константинопол" по народному,а действителното първоначално,старо име на града е Биза и в някой случаи Виза(при липса на буква "Б" в някои езици),от тракийското племе Бизи,което е живяло там,преди идването на гърци или римляни.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тъпан,нямало Византийска империя?Я стига глупости!Византия е била центъра на света повече от хилядолетие,официалния език е бил гръцки,въпреки,че е променян през вековете и че е многонационална импе-яВизантия е една християнска империя,не е дори и съвсем Римска,а само зачената от римляните.Първи приемат християнството за официална религия и още преди император Ираклий постепенно започва смяната на езика,следва подем на науките.Я ми кажи колко римски императора е имала и колко с друг произход?
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прощавайте но кой е този плешив човек?
11
2
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
1913, 1915 и 1941-44 сме воювали баш с византийци.
10
10
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Едно ферари го преследва в живота,явно го е настигнало,не е успял да се качи в движение,и е паднал с главата надолу...Като резултат-тази любов към историята,и скритите й тайни,които смята да ни "разкрие",мда.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен ***
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Имало е Източна Римска империя. България е воювала не с византийци, а с римляни"Семамтика ли разесняваме или история ?!
7
5
 
7
 
! Отговори
43 преди 6 години
..тоя пък..
6
6
 
13
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Росен фъфлека
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операция гнус!