Празничен 6 май с именици по Bulgaria ON AIR

Празничното издание на "България сутрин" започва в 8 часа
4 май 2018 14:52, Екип на Dnes.bg
7
Празничен 6 май с именици по Bulgaria ON AIR

Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще отбележи Деня на храбростта и Българската армия с впечатляваща празнична програма. Специалното студио ще започне в 8 часа, в неделя, и ще продължи чак до обедна емисия в 12.30 часа. Bulgaria ON AIR ще предава тържествата на живо както от студиото на "България сутрин", така и директно от площад "Народно събрание", където водещият на "Операция: История" Росен Петров ще коментира от първо лице военния парад.

В духа на Деня на българската армия, пряко от Паметника на Незнайния войн и "Княз Александър Батенберг" ще бъдат излъчени тържественото освещаване на бойните знамена и почетния строй. На живо от "Враждебна" и "Граф Игнатиево" Bulgaria ON AIR ще направи зрителите част от впечатляващото излитане на самолетите от военните авиобази към военния парад.

Тържественото настроение няма да отсъства и от студиото на Bulgaria ON AIR, където водещите Лора Инджова и Златимир Йочев ще празнуват Гергьовден заедно с известни именици. Гости в "България сутрин" ще бъдат авторите на проекта "Пощенска кутия за приказки" Гери Турийска и Димитър Калбуров, които ще ни забавляват с приказки за Гошо.

Водещата на предаването "Фамилно" Деляна Маринова – Джуджи пък ще посрещне празника с легендарния български баскетболист Георги Младенов, познат още като българския Майкъл Джордан.  Изненада е подготвил и оркестърът "Виво Монтана", който ще изнесе специален концерт с изпълнения на някои от най-известните военни маршове и гергьовденски песни на живо.

В рамките на празничното студио зрителите ще проследят и интересните истории на българи от цялата страна, които са се отдали на признанието да служат на страната си. От първо лице за състоянието на българската армия и честта да си военен ще говори Николай Ненчев – бивш министър на отбраната на България. Какво вдъхновява млад мъж да се откаже от медицинската професия, за да преследва мечтата си да стане летец, ще сподели 27-годишен пилот от Бургас. А как се става жена-войник и трудно ли е да се бориш за родината наравно с мъжете – това ще разкаже за зрителите млада военнослужеща от Велико Търново. На свой ред фотографът на Investor Media Group Олег Попов ще ни разходи из някои от най-горещите точки в света, с разкази и кадри от войната в Близкия Изток.

За любителите на празничните гозби Bulgaria ON AIR ще излъчи и традиционното варене на войнишка боб чорба директно от Военноисторическия музей, а автентична българска рецепта за печено агне по Гергьовски ще представи на живо пред зрителите шеф Георги Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 коментар благодаря ще я гледам защото е супер яка телевизиятаА малумниците да си гледат турската Телевизия Диема фемили
3
3
 
3
 
! Отговори
До 2,3 преди 5 години
Гледай си я
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си е яка телевизията
1
6
 
2
 
! Отговори
Наистина боли преди 5 години
Телевизията, която чалгарите не гледат.