Калина Малина, детските пюрета и пишещата машина

Във "Фамилно" гостува внукът на известната детска писателка
13

3462 гледания   |  Още видео

Тази събота в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR - "Фамилно" гостува внукът на известната детска писателка Калина Малина, автор на романа "Златно сърце" и на множество детски стихотворения.

Антон Митов е потомък и на няколко известни българи, чиято фамилия носи – художниците Антон Митов и Борис Митов, и литературният и театрален критик Д. Б. Митов, който е и съпруг на Райна Иванова Радева – Митова, станала известна с псевдонима Калина Малина.

Антон Митов разказа, че баба му се подписвала като авторка с около 20 псевдонима. Но един ден на Орлов мост срещнала Дора Габе, с която била приятелка, и тя й казала: "Появила се е някакво нова страхотна детска писателка – Калина Малина!.."

Дора Габе не занела, че зад това име стои Райна. И така Райна Митова избрала за постоянно псевдонима Калина Малина.

"Когато на 60 години се натрови с някакво месо, тя спря да яде месо, употребяваше само детски пюрета и зеленчуци и може би това й помогна да доживее до 80", разказва още Митов.

Малко известен е фактът, че Калина Малина е един от основателите на трезвото движение в чужбина, допълва нейният внук.

Детската писателка обичала да стои на балкона, точно по времето, когато другите си почиват следобед – между 2 и 4, и пишела на пишеща машина, което било изпитание за всичките й съседи.

"Фамилно" започва в 10:30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен - Доволен ли си? Има банани и можеш да ходиш на запад да миеш...

а най-хубавото, освен бананите, е превръщането на всички комунисти в богаташи-магнати, кълчещи се всеки ден на простолюдието, докато яде банани, по всички възможни средства за осведомяване!
8
0
 
5
 
! Отговори
сведущ преди 7 месеца
До Горда българка

В Испания пак ще карате вносни коли и ще носите вносни дрехи, ще ядете местни плодове и зеленчуци, произведени в басейни пълни с химикали и други ла..на. Така, че вместо за имигрирате и да чистите къщи, съберте се с други българи, пък протестирайте и изхвърлете тази *** дето ви управлява, а не се жалвайте за ситуацията.
7
0
 
5
 
! Отговори
Горда българка преди 7 месеца
Като се замисля, май само хляба и малка част от храните са произведени в България от български фирми. Всичко е или вносно, или произведено от чужди фирми, които изнасят печалбата си от тук. Единствено жилището ми е българско, строено през социализма и купено с кредит от чужда банка. Как да не съм горда
6
0
 
9
 
! Отговори
Горда българка преди 7 месеца
Работя в гръцка банка, мъжът ми в американска фирма, която някога беше българска. Купувам американски ток от чешка фирма, пазарувам вносни храни от немска верига, пия "френска" вода, нося китайски дрехи, техниката е пак китайска,, карам френска кола, купена на старо от Австрия, дори сиренето е правено от немско сухо мляко и палмово масло, а в магазина през август продават полски оранжерйни домати и ябълки. Месото също е вносно, но има банани. Ако не ми харесва, мога да ида в Испания да чистя къщ
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма кво да гледам - всичко е вносно, дори дрехите и храната не са български. Ама то и държавата ни вече не е българска, а краварска колония. Доволен ли си? Има банани и можеш да ходиш на запад да миеш ***, което явно правиш с кеф.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Марката на смартфона ми е huawei, и мисля, че в Китай е на власт комунистическа партия все още. А ти марш в Сомалия - там цари капитализъм от най - чист вид-който има оръжие, убива и краде от от този, който няма.
3
0
 
11
 
! Отговори
Сузенита преди 7 месеца
Тази България вече е само умиращ спомен! Малките са хард още при зачеването и преди това!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама при соца пюрето беше 6 ст., а баба ми, учителка взимаше 117 лв. пенсия, а се беше пенсионирала на 52 години. Живя до 95 г. А сега пюрето е 3 лева, пенсията на учителите 300 лева, възрастта за пенсия плюс още 10 години. Яжте ми... пастите и асфалта, ще живеете до 105...
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Моята учителка казваше "пишУща" машина! Ми тогава и учителите са били необразовани!