Когато битовизмът убива романтиката в "Един по-добър живот"

Гледайте филма по телевизия Bulgaria ON AIR
20 апр 2019 10:16, Петя Славова
6
Когато битовизмът убива романтиката в "Един по-добър живот"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Как битовизмът поглъща мечтите за "Един по-добър живот" проследява френският режисьор Седрик Кан в едноименния си филм.

Сюжетът ни среща с Ян (Гийом Кане) главен готвач и неговата приятелка Надя (Лайла Бехти), чиито житейски стремежи постепенно се провалят, покрай неуредици в бизнеса им. Сблъсъкът с реалността разкрива колко лесно и бързо самочуствието и желанията могат да изчезнат. Режисьорът разкрива колко безмилостно изглежда картината, когато всекидневието убива романтиката.

Седрик Кан много точно улавя илюзорната романтика и безперспективната действителност. Разграничението е ясно и сложно, а персонажите се превръщат в истински герои, за да победят така устроения свят.

За участието си във филма Гийом Кане печели награда за най-добра мъжка роля в Рим през 2011 г. Гледайте "Един по-добър живот" на 20 април от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 


6
Още по темата: Bulgaria ON AIRСедрик Кан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Qwerty Yop преди 4 седмици
Убива романтиката само когато и двамата индивиди са "убити"... от работа или простотия! Умните хора винаги намират начин да се справят с моментите на трудности, защото алкохола и наркотиците не решават проблеми, само ги отлагат за по-късно!
4
4
 
3
 
! Отговори
Ина преди 1 месец
Много добър филм! Много истински филм, в който общо взето се вижда че винаги има изход от трудностите, колкото и големи да са те, стига да сме хора.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ви кара на сила да живеете заедно. Битовизма убива романтиката когато мъжът и жената заживеят под един покрив.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И те така де!И нашите нагушили се управляващи се опитват да се оправдаят,че скандалите около тях били битовизми.Амчи то целия живот на човека си е битовизъм.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е няма да гледаме филма по тази "телевизия"