Изоставена от двама мъже, с три деца... Животът на Марина

Мария Силвестър и Бригадата преобърнаха живота на самотна майка
22 апр 2019 14:42, Александър Попов
34
Изоставена от двама мъже, с три деца... Животът на Марина
Снимка: bTV

Социалният проект на bTV "Бригада Нов дом" разказа историята на поредната изоставена българска майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си.

Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките. 

Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома й влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите й и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията.

За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад. По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща й не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа.

Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не стигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото й щастие – трите й деца. Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята. Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята. Но всичко това се промени с пристигането на Мария Силвестър и бригадата на Караджов.

Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всикчи стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата "с юмруците". През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус "с тераса" се оказа специално преживяване за тях.

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
Айде да си го кажем преди 1 месец
Сега със риск да бъда оплют ще кажа: Има жени за семейство и жени за курварлък. Не може да очакваш от двата вида да вършат обратното, то просто не им се отдава. Не става една "свободно мислеща жена" да я накараш да създаде семейство и да отглежда деца и обратното - една "жена-майка " да я накараш да се прави на пеперуда.
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До28. И за жени има различни норми. Такива да отричат мъжа. И да го имат като дойна крава дамо за заплатата. И да отчуждават детето от баща си .
Нова лие жената , това лие майката. А де по кротко и баба ми е родила четри деца и то на полето. От майка ми три, но не се е възгордяла и имаше уважение към баща ми. Не му е миришела на цитари , алкопол
28
3
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Като не искат да се обвързват с жени какво правят при тях и най-важното създават нещастни деца, които цял живот да се чувстват като птици с едно крило ?! В Белгия има 52 социални роли (джендъри). Мъжете, създаващи деца и не склонни да живеят семеен живот да имат код отговарящ на социалната им роля, който да бъде вписан в личната им карта. И по това да бъдат идентифицирани, че са джендъра, който създава деца с ясната мисъл, че ще ги изостави и му е през фyя за тях !!!
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До26. Не, те така не си мислят. Те вече не искат да се обвързват с жени и да правят семейство. Просто жени като тия , които са изоставили е пълно.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези мъже, които са я изоставили никоя нормална жена няма да се обвърже с такива. Ще намерят някоя кoбpa, която ще им стъпи на врата и ще ги командори за всяко нещо. Така като си изоставя децата ще не ще попада в ръцете на хищнитe жени. И като защитна реакция те си казват: "И с мен ли ще постъпиш така?!" И терорът започва. И по подмолния начин му влиза под кожата и когато дойде времето си показва ноктите, но за мъжа вече е късно да се откопчи. Те си мислят, че свестните жени ще се избият за тях.
25
28
 
3
 
! Отговори
бегаме преди 1 месец
Ей добре, че сме мъже. Който си ги е раждал да си ги гледа, ние само пълним фурните и на бегом...
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 21
Заради такива ,, мъже” децата растат с един родител и финансово са под ръба.
Много мъжки коментар
23
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените извършват селекцията, винаги раждат от някакъв там агресор и след това бягат понеже той е абсолютно неуправляем и търсят някакъв куковец да отглежда куковичите деца, може и дете да му родят за да го заблудят че има някаква своя изгода в цялата работа, но сред толкова баби тоя мъж ще бъде смачкан и подтиснат. Същевременно жените стават все по-слаби и деформирани и дават 50% от гените си на децата, след което и децата са слаби. затова целият ни човешки род е такъв сбъркан и се влошава.
22
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БРАВО НА ПРЕДАВАНЕТО А МАРИЯ Е ПРЕКРАСНА
21
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревлива драма за женички с участието на утайки.
20
1
 
6
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
до 13 Ти си МИСЛЕЛ? Я по-добре недей! Не ти се получава! Още един „мислител“ се извъди!
19
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После не питайте защо се увеличават гювендиите! Правете пропаганда на този начин на живот! Всяка патка не, че преди е мислела, но сега ще е и мотивирана да бъде все по-безотговорна. Показано й е вече, че е тъпо и неефективно да си прави сметката. Все по-гадно става да си отговорен и нормален. Направо противно. "Добро дело". А плюете политиците дето сами сте си избрали, че не правят оценка на ефекта от законотворчеството си. То си е народна черта.
18
7
 
26
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Това най-отляво само на мен ли ми прилича на боровинка?
17
5
 
63
 
! Отговори
Tanya преди 1 месец
Ами като няма закони така ще е! Я направи дете в Испания и да те видим къде ще ходиш. 400 евро на месец издръжка пък ако щеш го гледай. За перуанките си е направо бизнес. Знам подобен случай. Тук като гледам основно жената плюят, а никой не пита къде е издръжката от мъжете направили децата.
16
35
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изоставена от двама мъже. Къде ги намира тази тези мъже на конкурс ли ги избира. Като е видяла че не и е провървяло с първият и мъж защо се жени отново. Да създава мизерни деца ли. Когато нямаш сиво вещество в достатъчно количество по добре си живей сама а не създавай деца на които неможе да осигури елементарни условия за живот. Ако неможе без се.кс хората са измисли ли вибрато.ри да си е купила един и да се самозадоволява.
15
20
 
44
 
! Отговори
13 преди 1 месец
Симпатична и вероятно добра, но изключително проста жена. Ако не можеш да осигуриш поне относително нормален живот на дете просто не го правиш, а тя три пъти я напълнили като пуйка и не и дошъл акъла.
14
4
 
23
 
! Отговори
коняк преди 1 месец
Браво ! Наздраве за доброто дело !
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До маркиз дьо саП

Чети статията бе и се научи да пишеш на фонетик мислех, че само бабите пишат на БДС.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ннн.... дай аз да ти направа на тебе 3....
11
14
 
9
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
до 6 Прав/а си за мАжете. Като си дадеш труд да погледнеш клавиатурата обаче, може и да забележиш, че „А“ и „Ъ“ са съседни! Та сега ясно ли ти е, че при бързо писане се допускат и грешки? А по темата - пак да пиша. Един да не е бил читав случва се. Втори обаче да я отсвири, прави си изводите за тая!