Бягане с кауза – колкото километри, толкова пари за ученици

Ще се финансират младежки клубове по предприемачество в гимназии
12 юни 2020 11:23,
11

Бягането има много полезни ефекти върху човешкото тяло и емоционално състояние. Освен тях обаче, то може да бъде и с кауза. Ултрамаратонецът Красимир Георгиев и предприемачът Иван Димов бягат, за да разрешават проблеми.
Още по темата

Двамата записват всички пробягани километри във виртуалния клуб Runovator на мобилното приложение Strava за спорт. Километрите от всички бягания ще бъдат калкулирани и умножени по сума пари. Средствата ще бъдат дарени на младежки клубове по предприемачество в гимназиите - Teenaator.

Иван Димов обяви пред "България сутрин", че всеки може да се включи в каузата, за да се съберат колкото се може повече средства.

"С Краси предприемаме доста предизвикателства в бягането. Този път искаме да помогнем на млади хора, както и да загубим масата, която натрупахме по време на карантината", обясни Димов.

Само за 2 дни в предизвикателството са се включили над 200 човека от различни точки на света.

"Има хора, които тичат по 30-40 км. Момиче от Токио бяга за каузата, както и момче от Копенхаген. Ние двамата ще бягаме по 10 км всеки ден", отбеляза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Желаещите да се включат могат просто да ходят, ако бягането не е техният спорт. Целта е да се набират километри всеки ден. Тепърва ще се търсят партньори, спонсори и компании, които да подкрепят каузата чрез дарения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Абориген преди 3 години
В тази СТРАВА няма ли как да записвам по колко време ги клатя ? За една комшийка питам ? Някък по добра кауза ми се вижда ;)
10
0
 
3
 
! Отговори
татака преди 3 години
Ами, то тичането и стреса е като кокошката и яйцето- кое е първо. Естествено, че ако го комбинараш с гимнастика, силови упражнения, плуване, кол.спортове и трекинг е супер, но това да тичаш всеки ден, и още повече ултрамаратоните, си е тотално скапване на организма.Това го казвам като последните 10 години яко тичах, сега най-много 2-3 в месеца... Па и със силови упражнения се отслабва много по-лесно... Но щом си ви е кеф тичайте, това моето са просто наблюдения...
9
2
 
3
 
! Отговори
До 5: преди 3 години
Пълни нелепости си написал.Бягането е най-доброто, което човек може да си подари. В края на 30-те ми години вече бях наддал килограми, умора от работа и задължения, стрес от всичко. Плюс "умерено" пиене на алкохол. Отидох в болница защото си бях наранил ръката, случайно минах стандартна процедура за мерене на температурата и кръвно. Кръвно 140/100.Сега тичам редовно, изглеждам с 20 години по-млад, тонус, много рядко настивам, кръвно 110/70.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе може да ме сметнете за ***, ама откъде идват парите.?Ако искам и аз да бягам.Но не е ли по-добре вместо да избягам 5 км., да извадя да дам 5лв?
7
0
 
3
 
! Отговори
татака преди 3 години
За градината си много прав! А за железа- може и в къщи да вдигаш. Отделно въженце и успоредки в парка...И да, именно, позьорщината в това начинание ме издразни, ако искаш да помагаш верно отиди и помогни в строеж/ремонт на селски къща, окоси на някоя баба двора...А пък за деретата, в България вече има доста сполочливи екопътеки...
6
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Бягането ми се струва доста по-естествен спорт от това да вдигаш железа или да тичаш на пътека във фитнеса,обменяики си телесни течности,вируси,бактерии и *** с околните.Доста по-безопасно е от това да тръгнеш по баирите и да не знаеш в кое дере ще се озовеш.Но във всички случай-смятам,че работа изискваща физическа активност е много по-смислено от всички спортове,та дори сам да си обработваш градина примерно.Ако искаш да спортуваш за благотворителност-отивай в някое село и помагай на хората
5
2
 
4
 
! Отговори
татака преди 3 години
Бягането е най-малоумния спорт. В известен смисъл е дееволуция- връщаш се към номадските си корени. Повечето гора, които го практикуват са социопати и изнервеняци. Като хипстарчетата, дето убикалят света на автостоп. Цивилизацията изисква корени!По добре на фитнес или преход в планината...П.С. До това мнение стигнах след като 10 години тичах поне всяка седмица...
4
0
 
5
 
! Отговори
Optimum преди 3 години
Хората правят нещо позитивни и веднага започваме да оплюваме. Бягам 10+км почти всеки ден и не виждам нищо лошо ако е и с кауза, която касае не само мен.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Включвам се
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако се хване на работа , даже и като общ работник на някой строеж, ще изкара за 2-3 дни повече отколкото от това абсурдно начинание
1
1
 
10
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Изключително безсмислено предизвикателство.