Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков

Дирекция "Програма" също е с нов директор
Обновена: 21 дек 2020 16:50 | 21 дек 2020 15:27, Веселина Йорданова
98
Хекимян оглави новините на bTV, сменя Венелин Петков
Снимка: bTV

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в "Би Ти Ви Медия груп". Венелин Петков, който заемаше поста, е отстранен от днес.

Шеф на дирекция "Програма" става Христо Хаджитанев. На поста досега беше програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха официално от медията. От октомври Би Ти Ви е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на Би Ти Ви още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява  Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп".

От телевизията ще заложат на нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на Би Ти Ви, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. "Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията", казва Хекимян по повод на новия си пост.

Решение на ръководството на "Би Ти Ви медия груп" е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън Би Ти Ви. Същевременно Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Заплатата на Венелин Петков е била между 15-20 хил. лева + допълни бонуси.
77
0
 
5
 
! Отговори
ббб преди 3 години
До Много разбирачиХората си казват мнението и е ок,а държавата ни е на това положение от *** като Хекимян!
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглия гном, вместо да го махат те го повишават. Тази лъжица не е за неговата уста.
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето един мръceнМангaл прегази българско дете, и репортер на тая телевизия защити малцинствения отпaдък. От тогава съм я зарязал и я прескачам умишлено, като взема дистанционното.
74
2
 
26
 
! Отговори
леле преди 3 години
Това сигурно е някакъв майтап?!Не ,че Петков ми е нещо симпатичен.Но да сложиш за шеф Малкият Бареков,това е някакъв черен хумор.
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лошо за Николета Маданска. Вече няма да може да плете интриги. Дори не вярвам да се върне в телевизията.
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му пука? Турски телевизия не гледам.
71
12
 
3
 
! Отговори
Много разбирачи преди 3 години
Ми имате дистанционо пред вас като не ви харесва сменяте на гел ага! Разбирачи пфф за това държавата е блато!
70
0
 
20
 
! Отговори
Стефчо преди 3 години
Семейната фирма работи на пълни обороти. Кой се е намърдал там няма изместване до края му. Няма журналисти там,има платени удобни *** и подмазвачи. Също като арменчето и дргитр покрай него още 30 броя мъже и жени. Радвам се че има срийм платформи и зарязах телевизора!
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма грешка,но това е бизнеса.
68
1
 
24
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Шефа Хекимян,май ще привика на оперативка Натали Трифонова ,в кабинета си.
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И забележете - Хекимян ще води сутрешния блок, докато самият той не назначи свой заместник. Нищо, както си на върха, така можеш и бързо да слезнеш от него.
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72Виктория Петрова не е с Крален Краев в момента.
65
3
 
12
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До АнонименЛичен животПрез август 2008 г. се омъжва за оператора Добромир Иванов, но през 2010 г. той я изоставя заради танцьорка от балет M Dance.[5] През 2011 г. има връзка със спортния коментатор Петър Бакърджиев,[6] но двамата се разделят.[7] В момента Виктория Петрова има връзка с настоящия министър на младежта и спорта Красен Кралев.[8]По принцип имам доста отпадъчно мнение за родните телевизии, но след последния ред - "Баста"! Поредната мyрва... Обсужва орално Прасен Крадлев, ужас!
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦървулЧе той Хикимянчето никога не е бил "демократ"!Винаги е бил нещо усреднено, амалгама между "патриотите", Яни Янев, Сидеров и Вожда!
63
2
 
29
 
! Отговори
Леле Босфор преди 3 години
Босфор тв яко са закъсали, щом шеф им става репортера от леденото хоро. Той там не се справяше, та като шеф..не ми се мисли. Като водещ е слагач, няма богат език, дикция. Една Цънцарова, макар не топ водещ, го слага в малкият си джоб. Въобще от 99-та до ден днешен само надолу. Бяха добри в началото, особено в новините и ги гледах. После всеки изгонен отнякъде го подслониха, отделно нищо за размисъл, нищо неудобно за властта, само слагачество и лош хумор, тип Цеетанка и този мушморок.
62
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
би било смешно, ако не е жалко. Един необразован и неук хапльо ще опитва да ръководи нещо, което не разбира и което никога през живота си не е виждал. Това се казва да си сложиш подходящ послушен позлизурко, който да изпълнява и да не разбира какво точно прави. Визията е ясна ще промиваме мозъци с халтурки и простотии и съответно за целта е необходим клоун, който да ръководи цирка. Днес журналистиката в българия се срина до дъното. Жалко.
61
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Хекимян Е мъж на място,ще откаже длъжността от солидарност към човека,който го наложи.Ама НЕ Е..
60
0
 
27
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Когато Келнер ти стане шеф ,трябва да се готвиш за работа в миячното!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГАДОРЯНHekimqn ako spresh turskite seriali shte zagubish i babite i shte stanete mahlenska televiziya