Премиерно за България: Завоеванията на великия конкистадор Ернан Кортес

Сериалът - по Bulgaria ON AIR от 5 ноември
2 ное 2021 16:30, Анисия Иванова
8
Премиерно за България: Завоеванията на великия конкистадор Ернан Кортес
Снимка: Bulgaria ON AIR

Възможно ли е смел конкистадор, разполагащ само с няколкостотин войници, да завладее империя, която е на върха на своята слава? Отговорите на този въпрос идват с премиерния за България исторически сериал „Ернан“, който стартира в ефира на Bulgaria ON AIR на 5 ноември, от 20:30 часа, и ще се излъчва всяка делнична вечер.

Драматичната поредица от осем епизода ще завладее зрителите, като ги потопи в спиращата дъха история за храбростта и силата на конкистадора Ернан Кортес, който през 1521 г. успява да завладее империята на ацтеките и покорява Мексико, а тази победа допринася значително за установяването на испанска колония по тези земи. Базиран на действителни събития, сериалът проследява ключовите исторически моменти от ожесточените битки и военните постижения на великия конкистадор.


Кървавите атаки се водят и печелят, съюзите се разпадат, а военните завоевания водят до създаването на огромен нов свят, който за пръв път свързва две цивилизации, завинаги променяйки хода на историята.
Не пропускайте разгръщането на вълнуващата история за завоеванията и кървавите битки на конкистадора Ернан Кортес и поверената му армия – в премиерния за България сериал „Ернан“, от 5 ноември, в 20:30 часа, всяка делнична вечер, по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
обикновен бандит преди 2 години
Тръгнал да убива и граби!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конкистадора, а не коткистадора ----///----- точно така, идва от кон, а не от котка.
5
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 години
Истинската история за завоюването на Нова Испания е написана от Бернал Диас де Кастильо,който е бил с Ернандо Кортес в конкистата в Мексико.Предполагам ,че филма е правен по книгата. Факт е обаче ,че Кортес с 450 души и неговите индиански съюзници които са ненавиждали ацтеките успява да плени императора Монтесума. Но главна роля за успеха играят огнестрелното оръжие и кавалерията .
4
1
 
3
 
! Отговори
Пак Винету преди 2 години
Конкистадора, а не коткистадора. Може път това да е отговора - грешка, поради недоглеждане на автора какво е написал...Все пак правилното име е Ернандо Кортес.
3
1
 
5
 
! Отговори
Винету Оцеолов преди 2 години
Като дете съм чел "Истинската история за завоюването на Нова Испания" и недоумявам защо името на коткистадора е Ернан, вместо Ернандо Кортес, както би трябвало да се изпише.
2
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Кортес е затънал в дългове и кредиторите са го изпратили на експедиция с надеждата да успее да плати.
1
1
 
1
 
! Отговори
Алън Грант преди 2 години
Отдавна го гледах. Доста сносно е направен.