У-лицата с Джералдин Хейкуил в "Новите приключения на Мис Фишър"

Нови обрати и загадки в сериала по Epic Drama
23 сеп 2022 17:45, Петя Славова
0

Снимка: Epic Drama

12
Из джаз клубове, тъмни улички и скъпи имения може да открием Мис Фрайни Фишър. Борейки престъпността с ефирен мини пистолет с перлена дръжка, детективът в ефирни рокли се наслаждава на острия си ум за да разкрива тайни и загадки от 20-те години на миналия век.

Историите с нея са вдъхновени от книгите на Кери Грийнууд, а "Новите мистерии на Мис Фишър" може да проследим всеки делничен ден от 20.30 часа по Epic Drama.

Този път начело е племенницата на госпожица Фишър Перегрин, изиграна от Джералдин Хейкуил.

Действието се развива през 1964 г., Перегрин води свободен живот, спи в каравана, излиза с безразсъдни момчета и не може да задържи дълго на едно работно място. Така че, когато получава писмо с молба да посети Мелбърн, за да вземе наследство от лелята си, за която не знае нищо, е заинтригувана. Фишър не е виждана, откакто самолетът й се разби в джунглата на Папуа Нова Гвинея преди година. Всичко, което е намерено, е любимият й пистолет с перлена дръжка.

Във внушителна градска къща в Мелбърн, Перегрин е въведена в Клуба на приключенците, където вижда своя шанс да покаже, че притежава всичко необходимо, за да следва стъпките на леля си. И ето, че й се отдава възможност: Модел е убит на местно модно ревю. За нещастие на разследващия полицай, Дет Джеймс Стийд (Джоел Джаксън), Перегрин изглежда е навсякъде и въпреки че я предупреждава, униформеният осъзнава, че героинята има талант за детектив и може да бъде полезна.

"Да играя Перегрин  се оказа страхотно и забавно занимание", споделя австралийската актриса Джералдин Хекууил, която влиза в нейния образ. Тя споделя, че Одри Хепбърн и Джули Андрюс са били нейна отправна точка за мен, за да влезе под кожата й.

"Джоел (Джаксън) и аз говорим често за филм, който и двамата обичахме - "Шарада" с Одри Хепбърн и Кари Грант. Това е вид комедия, но и мистерия. Неизпълненото сексуално напрежение между двамата беше това, което искахме да се чувства във връзката между Перегрин и Джеймс.

А  когато става дума за дрехи и декор от миналото Джералдин се оказва голям фен на стила от 60-те години на миналия век.

"Перегрин е получила тази прекрасна къща от леля си, в която се мести. Изглежда като нещо, което Остин Пауърс може да притежава!', обяснява още Джералдин и допълва, че екстериорът е оригинална къща в предградие на Мелбърн. А интериорът е построен в студио, за да може екипът да има пълна свобода на движение, със стени, които могат да бъдат извадени.  "Всички вложиха толкова много работа в интериорните комплекти и се почувствах вълшебно, когато за първи път влязох там.", допълва актрисата.

"Наистина харесвам стила на 60-те. Мисля, че се върна много на мода. Обичам всички кръгли мотиви, кръгли прозорци и извити ръбове на стените и хлътналите салони. Те са като къщи за партита, създадени, за да могат хората да приемат гости, а дизайнът им е прост. Въпреки че може да е скандална материя, има нещо много елегантно във формите.", разказва още тя.

Актрисата допълва, че обича и прическите и грима от онова време, въпреки че не притежава търпението да се грижи за подобен външен вид всеки ден, защото отнема поне 45 минути.

"Дрехите са страхотни. Някои от тях са ретро оригинали, които промениха, за да ми паснат, а няколко от тях просто паснаха перфектно", допълва тя и определя като любимо облеклото си от първия епизод, който героинята й, когато Клубът на авантюристите я подлага на някои изпитания, за да види дали има всичко необходимо, за да стане един от техните членове. "Това е доста семпло облекло – синя рокля с бели цветя, съчетана с бледолилави чорапи и жълти обувки. И просто си помислих, че това е толкова забавно като капсулира 60-те години.", обяснява Хейкуил.

Джералдин също се определя като щастлива в момента, в който сяда зад волана на привлекателния кабриолет на леля си, въпреки че влизането и излизането от него се оказва сложно предизвикателство.

"Винаги съм обичала да карам коли, но тази е ретро и наистина е по-забавно", разказва тя и обяснява, че е така защото автомобилът няма серво управление и е трудно при завоите.

"Имах няколко възможности наистина да го пробвам на дълъг участък от пътя, така че беше наистина забавно. Автомобилът е доста нисък, до земята е и е много по-малък отвътре, отколкото изглежда, а аз съм доста висока",  продължава с разказа си Джералдин, допълвайки, че изглеждала като "жираф, който се опитва да се извъкне от Mini Cooper."

За героинята си допълва, че се заиграва и с физиката й. "Тя може да бъде много пъргава в една минута и невероятно некоординирана в следващата. Въпреки че е необикновена, тя все пак е човешко същество", коментира още образа си актрисата. За нея Перегрин е импулсивна, инстинктивна и се оказва доста различна от истинската й същност в доста отношения.
 
"Мисля, че като актьор трябва да си доста инстинктивен, така че има част от мен, която е такава, но аз съм много по-внимателна и не толкова смела. Но това е една от радостите на актьорството – ставаш някой, който е по-смел от теб.", допълва Джералдин.

Животът й всъщност е като на измислена героиня. Родена  е в Париж през 1987 г., където семейството й живее временно. Баща й, Питър, е общопрактикуващ лекар.

Когато тя е на девет месеца, се преместват в Женева, Швейцария, след това в Ченай в Южна Индия, за да могат родителите й да практикуват медитация. Майка й, Елизабет, все още е учител по медитация и сега разделя времето си между Австралия и Индия. Джералдин израства в Сидни от четиригодишна възраст и сега живее с партньора си, актьора Марк Леонард Уинтър.

"Никой в семейството ми не е актьор, но имам много творческо семейство", казва тя. "Дядо ми беше адвокат, но пишеше прекрасно. Баба ми основа филмово дружество в Нов Южен Уелс тук, в Австралия. Другите ми баба и дядо винаги са гледали много филми, а майка ми и чичо ми са музиканти."

"Винаги съм обичала да разказвам истории. Обичах да чета толкова много и мисля, че исках да бъда вътре в книгите, които четях. Аз все още го правя. Обичах да се губя в книга и мисля, че това беше част от причините, поради които исках да бъда актьор.", допълва тя.

"Аз също съм музикант и певец, така че мисля, че имаше естествено развитие в музикалния театър и след това в чистото актьорско майсторство. Осъзнах, че харесвам драма повече, но все още имам тайна любов към мюзикълите. И, за мой късмет, тъй като семейството ми е креативно, никога не съм имала някой да каже: "Това не е разумно. Трябва да направиш нещо друго. Всички винаги са ме подкрепяли.", уточнява Джералдин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари