Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина

Военноапелативният съд намали наказанията на петимата полицаи
Обновена: 15 ное 2010 14:19 | 12 ное 2010 14:11,
80
Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина
Снимка: БГНЕС

Военноапелативният съд намали двойно присъдите на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

На първата инстанция майор Мирослав Писов получи 18 години затвор, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на по 16 години.

Сега Мирослав Писов е осъден на 9 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими получават по 8 години затвор.

Ангел Димитров – Чората, почина на 10 ноември 2005 г. при задържането му в хода на спецакция „Респект“ в центъра на Благоевград.

Още по темата

Повод за операцията бе оперативна информация, че той държи наркопазара в региона и склонява момичета към проституция.

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Според последната съдебномедицинска експертиза смъртта му е настъпила след блокаж на дихателните функции заради позата, в която е бил поставен при ареста.

Делото за смъртта на Чората се точи вече пет години и вече бе връщано от Върховния касационен съд.

Днешните присъди може да се обжалват и протестират пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
17
 
! Отговори
да да да преди 13 години
от 16 на 8 години и ще ги пуснат след 2 , тия филми ги знам !!!! ПОЛИЦАИ = УБИЙЦИ !!! ББ това искаше де... всичките му слуги в униформи да слушат и излълняват заповеди ;)
17
3
 
11
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Още малко трябва и герои да ги изкарат - не че оня не е заслужавал, но утре може да е някой от нас!
16
4
 
15
 
! Отговори
George преди 13 години
А.Димитров не почина при залавянето му, а беше убит.Сега го об виняват,че е бил наркоразпространител и дводник, а 2-3 месеца преди убийстото му подновиха лиценза на охранителната фирма. Питам как веднаж го оценяват като лоялен и неизвършващ прес тъпления гражданин, а след това-като престъпник. И петима пол ицаи ли са необходими за арестуването му.Освен това той беше убит след като му бяха сложени белезниците.Впрочем,това не е първата наглост,проявена от военните съдилища - двамата поли цаи,убили гъбар при безразборна стрелба с пистолетите,дори не бяха осъдени на ефективен затвор.Тези,изнасилвали в продълже ние на 10 дни момиче на морето,бяха глобени по 2 хил.лв. Ега ти полицията, ега ти правосъдиетона хора с пагони! За тях цивилни те ,без униформа,не са хора,а ***!И после пък стачкуват, зар ади това,че не вършат никаква работа!Грешка,някои от тях *** силват,други - убиват!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво означава блокаж на дихателната функция? Удушили ли са го? Те трябва поне няколко минути да са го задържали в тази поза, за да умре.
14
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде сега да заминават тия *** в затвора. Дано след обжалването да им увеличат пак присъдите. Мръсно ченге в затвора...честито да им е. А на тия долу, който искат да давт медал на убийци-помислете си добре, защото след време тези могат да убият вас или децата ви, и тогава други *** като вас ще се радват по форумите.
13
6
 
16
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Полицаите никога, ама никога не бият наркодилърите просто ей така, както се бие *** или кокошкар. Тоя са го убили, щото не им се е отчитал и се е пробвал да ги преметне с отчетите. В *** ПОЛИЦИЯТА УЧАСТВА В ОРГАНИЗИРАНЕТО НА НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО!!!!!
12
10
 
22
 
! Отговори
iCan преди 13 години
Тук 90% от хората които коментират не знаят, че Чората тормозеше целия град, нарко бос, проституция с МАЛОЛЕТНИ подяволите. Тези хора са за паметник затова че го убиха! Защото иначе сега щеше да е на свобода пак и щеше да държи нечия дъщеря в мазето си!
11
13
 
15
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Не, драги ми ушев!Не ги съдят заради наркоразпространител и т.н...! Съдят ги за убийство и много леко им се разминава! За убиство, с особена жестокост, по време на служба! Ей за тва ги съдят, ама в милицинерската ни вече Родина, май ще им се размине....
10
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Позорно е, че съдят полицаите заради наркоразпространител и престъпник.зарибил и погубил толкова млади хора.
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я колко мутри на едно място:) Снимката е трепач:) Класически мутри от прехода по визия:)
8
2
 
12
 
! Отговори
ъ преди 13 години
И децата знаят вече, че ушевите са на % във всеки град в България, където има наркопазар. Най-много прибират ушевите във Варна, като даже осигуряват чадър и медийно спокойствие, когато наркодилърите си разчистват сметките с бомби. Свидетел съм на 1такъв случай. 5 автомобила изгоряха заради един дилър - никой нищо не направи, а милиционерите направо си го казаха "По-добре не се занимавайте и не разпитвайте и не разправяйте за тази случка."
7
11
 
9
 
! Отговори
1 преди 13 години
Направо ги пуснете и ги наградете за "добре" свършена работа, само че този, който е убил веднъж, ще убие повторно, ама следващия път това може да бъде напълно невинен човек. Не е работа на полицай да раздава правосудие, а да бъде пазител на реда- никак не е карател на лошите или предполагаемите такива! Все едно като отидеш на лекар и имаш неизлечима болест, той просто да те убие, а не да чака Господ да реши дали ще живееш или ще умреш.
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Чората беше престъпник нямаше да им стиска да го убият.
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гарван гарвану око не вади
4
13
 
16
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Верно! Скапана държава сме!Щом може някакви бабаити да пребият до смърт вързан човек, и накрая да не лежат поне 10 години...какво да кажеш друго!
3
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скапана държава сме. Не медал ами и парична награда за тези полицай .
2
15
 
36
 
! Отговори
народен преди 13 години
един *** по-малко !медали за тия мъже, не затвор
1
2
 
22
 
! Отговори
jasd преди 13 години
хахах тъпия ни съд продължава да се-реее