Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина

Военноапелативният съд намали наказанията на петимата полицаи
Обновена: 15 ное 2010 14:19 | 12 ное 2010 14:11,
80
Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина
Снимка: БГНЕС

Военноапелативният съд намали двойно присъдите на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

На първата инстанция майор Мирослав Писов получи 18 години затвор, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на по 16 години.

Сега Мирослав Писов е осъден на 9 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими получават по 8 години затвор.

Ангел Димитров – Чората, почина на 10 ноември 2005 г. при задържането му в хода на спецакция „Респект“ в центъра на Благоевград.

Още по темата

Повод за операцията бе оперативна информация, че той държи наркопазара в региона и склонява момичета към проституция.

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Според последната съдебномедицинска експертиза смъртта му е настъпила след блокаж на дихателните функции заради позата, в която е бил поставен при ареста.

Делото за смъртта на Чората се точи вече пет години и вече бе връщано от Върховния касационен съд.

Днешните присъди може да се обжалват и протестират пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В полицията има и много каубои и даже гамени. Акциите по залавяне на главни бандити трябва да се поверява на истински професионалисти, каквито няма, а не на каубои с пищови " утепах го.. ".
57
4
 
3
 
! Отговори
полицай преди 13 години
Ще си пипам оная работа да ги хващам другия път .
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnoogoo 4engeetsaa tuukaaaa
55
4
 
11
 
! Отговори
Спокоен преди 13 години
Единственото, което ме притеснява напоследък /особенно/ е, че всеки полицай си повярва, че е нещо като `свещенна крава`. Че законите не се отнасят до него. Че може да прави каквото си иска, без да се съобразява с правила и процедури. А това никога /поне според познатата история/ не е водило към добро. Необоснованото насилие ражда ответно такова. Страшното е, когато наглед безобидни хора хванат паветата и оставят пребити полицаи. А това въобще не е невъзможно ... за съжаление.
54
4
 
11
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Хайде дайте по ред. Някой позннава ли ЛИЧНО въпросната `Чора` ? Или се поддадохте на милиционерските малоумия `Ама той е наркобос`. Ми като е такъв къде спахте досега, на не събрахте доказателства да го вкарате в затвора ? Нали за това ви ПЛАЩАМЕ !!! Май целия здрав разум сочи към версията, че тези красавци на снимката, са се притеснявали тоя същия Чора, да не ги писне, че и те са в лай*та. За това са го убили.
53
3
 
14
 
! Отговори
До Злобен преди 13 години
Това ,че са убили Чората не означава ,че са го направили защото са загрижени за децата, а друг човек да наследи бизнеса.Или е спрял да им плаща ,или са в тефтера му .защото не съм чул в Благоевград вече да няма наркотици и проституция
52
6
 
10
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
Не защитавам полицаите, но ако този *** беше жив , нямаше да е в затвора ,защото щеше да се откупи от продажните магистрати , и представете си колко деца щеше да умори , и колко майки и бащи щеше да разплаче!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
Brat преди 13 години
Problema sus zalavqneto na takiva e ot policaite prez prokororite prez sudiite 4e 4ak do svidetelite, za dokazatelstva za takiva i nie mojem da suberem nali se se6ta6, sudebnata sistema e propita na mn niva tva e vqrno oba4e ne samo zaradi pari ami prosto ne iskat da stupqt na nqkoi koito moje da susipe jivota mu i tozi na semeistvoto mu
50
2
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 13 години
Голям си наивник-съдебната система не може да се справи с такива като Чората защото същите тия полицаи вместо да съберат нужните доказателства прибират пари и си затварят очите,а в някои случаи основните дилъри са полицаи.И сега как е в Благоевград като от толкова години Чората е мъртъв.Вече няма дрога ,няма проституция така ли .Така ,че Чоровци винаги ще има докато има полицаи-престъпници
49
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 13 години
Suglasen sum nqma smisul da se psuvame za hora koito ne poznavame dori za zapoved za ubiistvo estestveno 4e su6testvuva takova ne6to no ne i pri obiknovenni policai. Kletvi , zaklinaniq da tva sa gluposti li4no men nikoi nemoje da mi naredq da ubiq protiv volqta mi se pak policaite ne sa voinici 4e da imat takuv instinkt za tova se razhojdat vaorajeni v civilizovani mesta a ne na boinoto pole , 6to se otnasq do prisudite 7-8 godini e dostatu4no ima brutalni ubiistva s po-malki
48
1
 
4
 
! Отговори
Замислен преди 13 години
Лекичко с нервите. Пръскаш монитора, а това му придава неестетичен вид. А относно конкретиката, ще пиша бавно защото усещам, че бавно възприемаш. Не съществува такова нещо като заповед за убийство. А и говорим за едни прости полицаи /в смисъл прости като служба. Нямам представа колко са интелигентни, но предвид че са български полицаи - не ще да са от най умните хора/. Това за клетвите, заклинанията и прочее ... твърде шизефренно е за да го коментирам дори.
47
1
 
1
 
! Отговори
.... преди 13 години
Попринцип не отрочам че голяма част от МВР е срам и позор но аз ти говоря за самия характер и магнитуд на престъпленията в този смосъл мисля че разбираш защо говоря че заслужават свъртна присъда босовете не за друго а просто защото в съдебна зала неможе да бъде постигната справедлива такава (присъда)
46
1
 
3
 
! Отговори
do zamislen преди 13 години
ти толко ли си *** или се правиш на такъв.как може да си помислиш че те просто ей така са решили и са го убили.ПАЛЯЧОООО осазнай се малко *** такъв.имали са заповед която са изпалнили перфектно-това е.надявам се знаеш че са дали КЛЕТВА да следват заповеди и т.н.,но какво ти обяснявам явно си 13 годишен необръснат ***.
45
1
 
5
 
! Отговори
Замислен преди 13 години
Много често, между полицай и наркобос или сводник разлика не съществува ... Би трябвало от дълги години да не живееш в България за да не знаеш това.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това полицаи ли са били? На мен ми приличат на мутри-биячи.
43
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 13 години
Ти полицаите сравняваш с наркобосове и сводници ли ? Питам се примера който ми даваш същият ли е като въпросният случаи ?
42
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
аз съм от Благоевград и наистина някои от полицаите на снимката си превишаваха правомощията от време на време-съгласен съм.НО относно Чората едно голямо БРАВО на момчетата.след като не може съдебната система да се справи с такива ***-това е начина.БРАВО и на хората които са взели решението за ликвидирането на този ***.
41
3
 
4
 
! Отговори
Замислен преди 13 години
Питам се, какви ли присъди би предложил, ако петима цивилни, ей така, вземат че убият от бой униформен полицай ? Просто любопитство ...
40
2
 
2
 
! Отговори
ДО 37ми преди 13 години
Абе пич като няма правосъдие за хората с парички не само в БГ но и по света и аз бих го убил ходи обесни на сички дето са проплакали от чората че тия полицаи са за доживотен. И *** ще викаш на приятелчетата ти ***.
39
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Благоевград е един от най чистите градове от към разпространение на наркотици и за това точно полицаите имат заслуга.появи се чората на хоризонта и за няколко години както е думата "колеше и бесеше''в града.евала на полицаите че го очистиха.скъпи съграждани ние всички трябва да благодарим на тези хора че дъщерите и синовете ни живеят в един спокоен град.осазнайте се нима вие няма да очистите тази *** ако е направил дъщеря ви "платена компанйонка".СРАМ И ПОЗОР