Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина

Военноапелативният съд намали наказанията на петимата полицаи
Обновена: 15 ное 2010 14:19 | 12 ное 2010 14:11,
80
Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина
Снимка: БГНЕС

Военноапелативният съд намали двойно присъдите на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

На първата инстанция майор Мирослав Писов получи 18 години затвор, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на по 16 години.

Сега Мирослав Писов е осъден на 9 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими получават по 8 години затвор.

Ангел Димитров – Чората, почина на 10 ноември 2005 г. при задържането му в хода на спецакция „Респект“ в центъра на Благоевград.

Още по темата

Повод за операцията бе оперативна информация, че той държи наркопазара в региона и склонява момичета към проституция.

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Според последната съдебномедицинска експертиза смъртта му е настъпила след блокаж на дихателните функции заради позата, в която е бил поставен при ареста.

Делото за смъртта на Чората се точи вече пет години и вече бе връщано от Върховния касационен съд.

Днешните присъди може да се обжалват и протестират пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
i преди 13 години
idealno edin bolkuk martav kato 4orata i tezi bokluci kakvito vsa6tnost sa da lejat v zatvora ,az sam ot blagoevgrad i nekoi ot tezi sa si za zatvora
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** неземен, тези трябва да бъдат в затвора до живот без право на замяна, защото овластени от закона са извършили УБИЙСТВО !
36
0
 
5
 
! Отговори
забравих преди 13 години
ДА СПОМЕНА ЧЕ Е РЕЦИДИВИСТ !!!!!!!!!!!!!!!!
35
4
 
4
 
! Отговори
Тъпанари преди 13 години
Абе може ли да ревете всички за неква мутра мн ясно че ше им намалят присъдата , аз познавам човек убил бабичка при обир на апартамента и като я е удушил с връзка за обувки и той получи 11 години , а вие за тях искате по 16-17 години....
34
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
склоняваше малолетни момичета към проституция.знаете ли колко хора страдаха заради това ***,колко майки са плакали заради дъщерите им които той е направил *** и синовете им наркомани,но нямаше на кого да се оплачат.евала на полицаите те се опитаха да отарват града и хората от този *** и успяха,а сега ги изкарват виновни.позор за скапаната ни държава.какво са виновни полицаите че са се заклели да изпалняват заповеди.просто са получили заповед и са я изпалнили.
33
3
 
4
 
! Отговори
нло преди 13 години
НАКРАЯ ЦВЕТАНОВ ЩЕ ГИ ПОМИЛВА И ЩЕ ИМ ДАДЕ ПО ЕДИН АПАРТАМЕНТ ОБЕЩЕТЕНИЕ ОТ ФОНДА НА МВР ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз бих убил с удоволствие *** като Чората!Свобода за полицайте !
31
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
всички нападат петимата полицаи които убиха това ***,а никой не се пита кой им е наредил да го убият.нима мислите че те просто ей така са решили и са го убили.не хора те са получили ЗАПОВЕД да го направят и тази заповед е от високите етажи на полицията.трябва да се замислите по този въпрос.а що се отнася до Чората,той беше един нагъл ***,който се беше помислил за много голяма работа.целия град пищеше от него,хората ги беше страх от него.разпространяваше наркотици и
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама моля ви ! Нали ушевите прасета трябва да протестират за още и още пари. Как ще го правят от затвора ?!
29
1
 
7
 
! Отговори
Рики преди 13 години
"Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина"Когато присъдата се стопява, джоба на правосъдието се увеличава.Престъоник от затвора, неможе да изкарва големи пари за милосърдните съдии?Много често ги освобождават след кратко време, достатъчно е да разберът какъв е престъпния им потенциал т ги пускат пак на работа.
28
7
 
15
 
! Отговори
! преди 13 години
В държавата на мутрите и беззаконието - никога няма виновниМизерна милиционерска държавица
27
1
 
2
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Дайте им на тези съдии и 13-а заплата, ама да млъкнат и до края на годината да не се обжадат.Символът на съдиите е Темида с превръзка на очите и везни в ръката.За нашите съдии символът трябва да бъде *** - на светло си трае,но стане ли тъмно,тя излиза и прави белите - тук яде,там изцапа,на трето място се изсере.Стане светло - скрива се и чака следващата тъмнина. Съди ите са същите - работят на тъмно; погнат ги медиите за далавери - скрият се и замълчат; замълчат медиите - пак започват работа та си натъмно тук далавери,там под масата, на трето място оневиняване,на четвърто оправдаване. И оплакване във в-к Билд.
26
3
 
9
 
! Отговори
RED преди 13 години
8 години вазелин за мутренски ануси пак е добре...
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
21Що! да не е имал да му дава пари:) Такива рекетирани ги знаем
24
6
 
8
 
! Отговори
ВЕЛИКА НОВИНА! преди 13 години
и на снимката по-горе ви представям мутрите на ЦЦ и ББ: Мирко,Ивчу,Боро,Калинката и Янкууу - сладури само
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички, които твърдят, че някой си заслужава насилствената смърт им пожелавам същото:! Максимално скоро, за да може да си оправим държавата и да се изчистим от първосигналните ченгета и техните поддръжници!
22
7
 
8
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 13 години
Полицейска държава начело с мутро-полицаи. Какво очаквате ?!
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато утрепаха чората един познат даде банкет , каза само - нямаш идея що за *** беше.............оказа се рекетиран от него
20
8
 
13
 
! Отговори
до номер 2 и 3 и още преди 13 години
Aко тези башибозуци убият някого от вашето семейство е така, за кеф,просто за да си начешат ръцете друга песен ще пеете,сигурно ще оревете форума.Ама сега много ви знаят големите бг-усти !
19
4
 
6
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Може ли такава разлика в присъдите! Първо,на две инстанции оп равдаха убийците на Чората,плюха си на очите,обвиниха го във всички земни грехове,та накрая се оказа,че "използвал" наркоти ци , дробовете му са били повредени и когато полицаите (5 чове ка) го арестували,взел,че умрял.Такава гадна лъжа могат да я скроят само магистрати,особено ако са решили да оправдаят няк ого.Сигурно и гъбарят чул,че се стреля, и решил да умре от поли цейските куршуми!Е, такава съдебна с-*** не се реформира, тряб ва да ги пратят да носят кафето на немските и френските магис трати.Американците въобще няма да се разправят с тях. А наш ичките съдии си гледат кефа и издават присъди,различаващи се с 10 години! Накрая ще ги оправдаят.Интересно, армия вече не остана, ама военни съдилища си имаме.Да оправдават виновните