Задържан в "Килърите 2" остава в ареста

Съдът във Варна отказа да пусне Райчо Стойнев
Обновена: 15 мар 2011 17:20 | 15 мар 2011 17:20,
1
Задържан в "Килърите 2" остава в ареста
Снимка: Булфото

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на един от задържаните при полицейската акция „Килърите 2“.

Съдът отказа да измени в по-лека мярката на хижаря Райчо Стойнев и той остава в шуменския арест, съобщиха от пресслужбата на съда.

Още по темата

Стойнев е в ареста от края на август миналата година. Тогава заедно с Петър Стоянов – Сумиста, Янко Попов – Туци, Васил Костов – Васко Кеца и Георги Вълев бяха привлечени като обвиняеми заради участие като помагачи за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено през юли 2009 година.

Освен това обвинение Стойнев се разследва и за притежание на боеприпаси, които бяха намерени в хижата, в която работи.

Той се явява пред Варненския апелативен съд за трети път. За пореден път съдът констатира, че събраните доказателства обосновават предположението, че Райчо Стойнев е съпричастен към престъпленията.

Според магистратите има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

Защитата на Стойнев твърди, че здравето му е влошено след прекаран преди три години инфаркт, но съдът изтъкна, че според медицинска експертиза той може да се лекува и в условията на ареста.

Определението на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Това си е новина, продажните съдии намериха годни доказателства за да не освободят поредния обвиняем, но сега вероятно адвокатите ще го измъкнат от затвора поради някоя"страшна" болест, я кръс, я *** ще го боли....