Свидетел посочи двама от "Наглите" като похитители на Гунински

Студентът е държан в къща в с. Петревене, разказа Багрян Димитров
15 юни 2011 19:27,
25
Свидетел посочи двама от "Наглите" като похитители на Гунински
Румен Гунински (вляво) малко след като бе освободен от похитителите. Снимка: Булфото

Свидетел, доведен извънредно и тайно дори от самия съд по делото "Наглите", посочи двама от подсъдимите като извършители на отвличането на Румен Гунински-син и заяви, че знае кое е мястото, на което е държан студентът – къща в село Петревене.

За мястото разказа Багрян Димитров, който даде показания по делото срещу т.нар. група на "Наглите" – обвинени за 11 отвличания – едни от най-знаковите, извършени през последните 20 години.

Багрян Димитров днес бе доведен в съдебната зала от затвора в Плевен – извънредно и без знанието на съдебния състав или на адвокатите на обвиняемите.

Заяви, че е решил да даде показания едва сега, тъй като един от подсъдимите – Кирил Кирилов, му дължи 7000 евро, които не връща.

Още по темата

Димитров заяви, че познава Кирилов от 14 години, въпреки че Кирилов твърди, че са се запознали наскоро в Централния софийския затвор, където прекарали два дни в една килия.

Свидетелят разказа, че през 2009 г. Кирилов го потърсил по телефона и го помолил да носи на няколко пъти храна, вода и тоалетна хартия. Обяснил, че провизиите са за човек, когото държи в плен в къща, тъй като му дължал пари.

Багрян Димитров, който по онова време е бил таксиметров шофьор, предавал доставките на Горнобанския път.  

Според него в похищението е участвал и друг от подсъдимите – Прокопи Прокопиев – Културиста.

Разказа, че след време Прокопиев и Кирилов отново се свързали с него с молба да им намери необитаема къща край Червен бряг.

Обяснили му, че в нея ще държат сина на бизнесмен, който също им дължи пари. Багрян Димитров им предложил къща в село Петревене, където по думите му сам се криел, когато бил преследван от полицията.

След това завел подсъдимите до къщата, а те я одобрили. След време Багрян Димитров чул по новините, че е отвлечен синът на Румен Гунински.

Разказа, че тогава попитал Кирил Кирилов: "Това ли е човекът", а той му отговорил: "Да".

По време на разпита защитата възрази срещу начина, по който свидетелят е доведен в съда. Според адвокатите прокурорът по делото Бисер Кирилов предварително е знаел какво ще отговаря свидетелят и че той е бил разпитван, преди да бъде уведомен съдът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 12 години
До #14 НЛО:Я да видим кой днес е пропуснал да си вземе хапчетата...
20
3
 
6
 
! Отговори
гадината преди 12 години
ЕЙЙЙЙЙ БОКЛУЦИИИИИИИ СГОТВИХТЕ МОМЧЕТАТА И СИ ВОДИТЕ НЕКВИ СВИДЕТЕЛИ ДА РАЗКАЗВАТ ГЛУПОСТИ НА ХОРАТА, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ, ЧАК И ИМЕТО МУ СМЕНИЛИ! ВСИЧКО Е ЗА ДА СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ ПРЕД СВЕТА ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ *** ТВА Е! ВИДОВ ДЕН ИДВА ЕЙ, ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ И ЖАЛНА ВИ МАЙКА ... НЕ СА ТЕ ВИНОВНИ!!!
19
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Човек....моля те !!! *** на преглед,бързо става,ще се почувстваш по-добре....
18
2
 
5
 
! Отговори
ив 05 преди 12 години
ПЪЛЕН ЦИРК
17
2
 
7
 
! Отговори
бравус преди 12 години
тоя наистина много нагъл---
16
1
 
9
 
! Отговори
пчеличката мая преди 12 години
Много болни червени мозъци пишат тук.
15
4
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
vsichki tia sa edin dol drenki .edia ot tiah e diasnata raka na boko.
14
4
 
11
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
ТИЯ ПАРИ ЗА НАЕМ НА КЪЩАТА ЛИ СА ИЛИ ЗА ДОСТАВКИТЕ ОТ КОШАРЕВСКИЯТ СВИДЕТЕЛ.В СДВР ЛИЦЕТО СЛАДУНКА ВЛАДИМИРОВА СИМЕОНООВА ЗА КОШАРЕВСКИ ПОКАЗАНИЯ Я ОБЕЩИТИХА С ДВУССТАЕН ОТ МВР-ТИЛ В ЖК.ЛЮЛИН БЛ.618 ВХ.Г ЕТ.2 АП.55 .ТЪКМО ЗА КОКТЕЙЛ *** ПРИ НАЛИЧИЕ НА СОТ КЪМ МВР.*** ПОСЛУШВАТ-ПРОСЛЕДЯЯВАТ И ТОРМОЗЯТ НЕУДОБНИТЕ В БЪЛГАРИЯ С ОПТИЧЕСКИ- ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПРОСЛЕДЯВАЩ ЛАЗЕР ОТ ГОДИНИ КОЙТО Е ЧАСТ ОТ СРС НА БАЗИ В ГР.БАНКЯ В ЕДНО СЪС СИСТЕМАТА СВОЙ-ЧУЖД РЕШЕТКА ЕКРАН ПРСЛЕДЯВАЩ ЛАЗЕР ТИП-СНОП.
13
3
 
21
 
! Отговори
ъ преди 12 години
Златев яко е подпомогнал да се намерят свидетели. Комунистите винаги така си измислят история, както им отърва. Наглите са гнусни ***, ама тези червени *** Златев и сол-ташака му Гунински са още по-гадни същества!
12
6
 
29
 
! Отговори
saki преди 12 години
Кво ме интересува аферата със сина на съмнителен "бизнесмен" близък до БКП.Тати му е платил откупа, после го е утешил с някое чисто ново Ламборджини и почивка на Малдивите. След това татито е продължил с далаверите си да ощетява народа и държавата.
11
5
 
16
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Този Багрян Димитров дето тайно са го закарали в залата и си е търсил 7000-те евро от Кирилов и го е припознал заедно с Културиста за отвличането май няма да живее много ми се струва... Какво ли са му обещали ченгетата и прокурорите? Нищо, че се правят на изненадани, че уж го виждат за първи път и е вкаран едва ли не нелегално в залата...
10
3
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
По-добре ще е полицията такива да ги разстрелва на място , все ще намерят как да се оправят.Но е кощунство по такива *** да се трошат после маса пари по доказване на вината им.1 олово със сигурност ще струва по ефтино на данъкоплатеца.Пък и без това съдиите ги пускат така че отстрела е най-ефикасен.
9
2
 
7
 
! Отговори
ivo преди 12 години
ebati boklucite ima v taq durjava tova ako stane v Amerika sled tova 6te zaminat celite im emeitva na teq naglite i de4icata i maikite im i vi4ko tuk nikakvo otmu6tenie nqma
8
15
 
10
 
! Отговори
Костур преди 12 години
Защо плюете адвокатите и съдиите.Виновни са полицията и следствието-за некачесвени докъзателства.След тях са прокурорите.Тук играят ПАРИТЕ.ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!!!!!!!!!
7
2
 
6
 
! Отговори
John преди 12 години
Все готини хора! Да си поет да ги опишеш. ;)
6
2
 
4
 
! Отговори
от емо (2) преди 12 години
иЗпитателен срок;потомък;
5
8
 
30
 
! Отговори
БГ-блато преди 12 години
България е ***! България ще се разпадне!
4
2
 
38
 
! Отговори
Евросъдия преди 12 години
Да е** този съд! И адвокати?! *** с ***. По-гадни са и от наглите. Гадни, дебелогъзи ***. За онзи, Марковски, стол не може вече да се намери в тази държава. От какво? От нагли, наркотрафиканти, изнасилвачи, убийци, изкормвачи и всякакви друга помия. Защитават - кого? Правят ни на маймуни. Но това ще е до време. После жална им майка.
3
5
 
4
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
тръгнали са пътя на шефо на федерацията двете гейчета:))
2
1
 
39
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Да ви го туря журналисти прости! Напишете ясно какво е станало! Вие журналистика следвали ли сте изобщо и ако сте на какво ви научиха там? Още от сега ще ви кажа какво ще стане - тези ще се признаят за виновни ще сключат споразумение с прокуратурата, 1 година условно и 2 години испитателен срок. После пак на свобода да тормозят малцината честно успели хора в България! Що не отмъкнат на ***-аджия отомък да искат откуп или на депутат или съдия, прокурор..демек на някой от шефовете си?