Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган
Обновена: 22 яну 2013 14:54 | 22 яну 2013 12:46,
318
Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!
Октай съжалява, че пистолетът не гръмнал. Снимка: БТА

Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

В събота 25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

„Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС“, заяви пред магистратите Енимехмедов.

Още по темата
Той каза още, че не бяга от наказателна отговорност, нямал намерение да се укрива, но по думите му „някой друг може да има намерение да ме затрие“.

„Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, каза още 25-годишният бургазлия.

От прокуратурата поискаха Октай Енимехмедов да остане за постоянно в ареста, тъй като имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. У него се наблюдавал постоянен престъпен модел на поведение.

Съдия Вирджиния Петрова реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че липсват данни, че обвиняемият може да се укрие. Според магистрата извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Октай е осъждан два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция. 

Служебният адвокат на Енимехмедов поиска по-лека мярка, тъй като балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно, а бургазлията съдействал напълно на полицията.

Енимехмедов отказа да разговаря с журналисти. На въпрос защо е насочил пистолет срещу Ахмед Доган, той отвърна с усмивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това момче-бичме и брат му Метин са гаменчета и диваци ! Цял Бургас им знае магариите - побой над българи в дискотека в Бургас. Кой викаше "***" с цяла група турци а след това се опита и да набие полицаите ?Айде у лево с тоя героизъм
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж ти. Ц ц ц ц ц. На раздледващите рекъл, а на журналистите не щял а пък журналистите знаят кво е рекъл. И ко прайм ся ?Цирка продължава драги съдебни заседатели.
12
0
 
5
 
! Отговори
борба с мафията преди 11 години
***, Тиквата, Съсела и всички останали изедници от политическата мафия да знаят, че вече имат истинска опозиция, МЛАДИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ !
11
1
 
6
 
! Отговори
учуден преди 11 години
Това не е ли следствена тайна?!?!Или да го оречним колкото се може повече?!?!Ако искаше да го убие MMI боец можеше да го напарави.Освен Дребно хулиганство друго не можете да му пришиете .......
10
1
 
9
 
! Отговори
АА преди 11 години
Както казва принц Хари : Отнемаш живот, за да спасиш живот! ...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ, ИНАЧЕ НЕ ОКТАЙ, А ДОГАН ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С КУП ДРУГИ МРЪСНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ - ПРОДАЖНИЦИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА!!!!!!!!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
mdaaaa преди 11 години
Силно се надявам това момче, да се води от патриотични и идеалистични чувства, а не просто да е платен или да има други прозаични причини. Ще видим. Ако е така, го подкрепям изцяло...И ще се окаже, че марак и турчин, е по-българин от доста българи. Но нека изчакаме, само да не се замажат нещата, защото тази версия, че на човек му е писнало от тази политическа *** е най-лошият вариант за партиите и засяга всички..............Podkrepiam!!
7
1
 
7
 
! Отговори
mnenie преди 11 години
Силно се надявам това момче, да се води от патриотични и идеалистични чувства, а не просто да е платен или да има други прозаични причини. Ще видим. Ако е така, го подкрепям изцяло...И ще се окаже, че марак и турчин, е по-българин от доста българи. Но нека изчакаме, само да не се замажат нещата, защото тази версия, че на човек му е писнало от тази политическа *** е най-лошият вариант за партиите и засяга всички....
6
1
 
7
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Да, и ние съжаляваме. Язък. Началото беше добро.
5
1
 
8
 
! Отговори
даяна преди 11 години
браво на Октай, все пак се намери един смел човек да се опълчи срещу убиеца Сокола!!!!! Да бъдат подведени под съдебна отговорност тези *** дето биха зверски момчето! Искаме справедливост !
4
1
 
10
 
! Отговори
Октай е велик ! преди 11 години
Ето ви пример за етническа толерантност, че даже и отгоре, всички нормални православни българи се възхищават на постъпката на едно етническо турче !Местан да види как българите обичаме турци, ама такива, честни, с чест и смелост, а не престъпници и мафиоти !
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да му мислят политиците ---младите не искат да търпят
2
1
 
13
 
! Отговори
Гойко Митич преди 11 години
Това момче Октай Енимехмедов имаше уникалният исторически шанс да стане първият български национален герой от турски произход. Дано да е бил искрен в намеренията си а не да е бил част от тетъра на Доган...
1
1
 
9
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
Няма за какво да съжалява!