Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!

Нападателят остава в ареста, нямал намерение да убива, а да сплаши Доган
Обновена: 22 яну 2013 14:54 | 22 яну 2013 12:46,
318
Октай не се разкайва: Съжалявам, че пистолетът ми засече!
Октай съжалява, че пистолетът не гръмнал. Снимка: БТА

Съжалявам, че пистолетът ми засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред Софийския районен съд, който го остави за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше поискана от прокуратурата.

В събота 25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство.

„Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган, насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша. В миналото съм правил престъпления, за които съм поел отговорност, но от години полагам усилия да допринеса с нещо за тази страна. Мисля, че съм в полза за обществото. Мога да съм заплаха за тайното общество на ДПС“, заяви пред магистратите Енимехмедов.

Още по темата
Той каза още, че не бяга от наказателна отговорност, нямал намерение да се укрива, но по думите му „някой друг може да има намерение да ме затрие“.

„Надявам се на справедлив процес. Може би възрастта ми и идеалите ми ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам. Единствено съжалявам, че пистолетът засече“, каза още 25-годишният бургазлия.

От прокуратурата поискаха Октай Енимехмедов да остане за постоянно в ареста, тъй като имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. У него се наблюдавал постоянен престъпен модел на поведение.

Съдия Вирджиния Петрова реши да наложи най-тежката мярка за неотклонение, въпреки че липсват данни, че обвиняемият може да се укрие. Според магистрата извършеното от него деяние е с повишена обществена опасност, а по делото към момента са събрани достатъчно доказателства.

Октай е осъждан два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция. 

Служебният адвокат на Енимехмедов поиска по-лека мярка, тъй като балистичната експертиза показва, че оръжието не е огнестрелно и е неизправно, а бургазлията съдействал напълно на полицията.

Енимехмедов отказа да разговаря с журналисти. На въпрос защо е насочил пистолет срещу Ахмед Доган, той отвърна с усмивка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Октай! Народът те подкрепя. Ако трябва да излезем на протест в твоя защита ще го направим! Макар и с турско име ти се доказа като истински българин и патриот!
33
0
 
9
 
! Отговори
слава на Октай преди 11 години
Окатай Енимехмедов е името, което към днешния ден символизира бунта на българският народ срещу политическата ДС мафия в страната !
32
2
 
4
 
! Отговори
Фатмак преди 11 години
Така е, ще засече, като не ходите войници, с един пистолет не можете да гръмнете.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Башибозуците, са известни...снимани са от хиляда камери, от незнам колко ъгъла, и са ясни до един...остава държавата да си свърши работата
30
0
 
3
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
НЯМА ДА СЕДНАТ НА РАЗПРАНИТЕ СИ ***, ДОКАТО НЕ НЕ НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА(дано не сме толкава прости, че да го допуснем)- До 97г. имаше война на Балканите, в Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Хърватска за Босна и Херцеговина да не говорим. От 1923 година се води гражданска война с кюрдите в Турция, гърците са на ръба да се колятПЪРВО С НАМЕСАТА НИ В СИРИЯ, А СЕГА С ПОЛИТИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪД ЗА ДЕЛЕГАТИТЕ и то ПО СЪЩИТЕ ОБВИНЕНИЯ КАКТО И САМИЯ ОКТАЙ < ДВЕТЕ ДЕЙСТВИЯ ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧВАТ
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 30Доган е ***.Даже и рима има.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абеее Октайчо и ако не беше засякал пистолета ти какво щеше да направиш с този звуков патрон? Най-много да му писне тъпанчето на Доган.Я кажи по-добре колко мангизи ти обещаха турчолягите за тази пародия в която участва?За тези тупаници и публичното ти смъкване на гащите бая парици трябва да си гушнал. Кажи колко вместо да се правиш на гневен анти- депесарски субект.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на момчето! Намери се човек, който се опъчи на престъпниците в политиката, Доган отдавна трябваше да е на топло в затвора.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 28Единият е общински съветник в Пловдив и присвоител на 2 милиона от мюфтийството, другият е кмет на Ардино / добре че не живея там/, останалите по-нататък.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А доган как е кога ще излезе публично да се извини на българския народ
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека видят тези от Делиормана как един студент по архитектура има смелостта да се изправи срещу сокола , шапка му свалям на това момче въпреки , че няма как да го одобря по принцип деянието му , но поне смелостта му да , явно има надежда за България и тя е в младите И нещо друго смятам , че трябва да бъде повдигнато обвинение от прокуратурата за опит за убийство и на тези делегати които бяха най- дейни . ЗА МЕН И ДВЕТЕ ДЕЙСТВИЯ СА РАВНОЗНАЧНИ.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искаме информация за башибозуците
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 18Няма значение. Като го гледам да снимката отгоре, направо ми става все по-симпатичен.Не че ти вярвам.
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днешни ***,тоя първо е турчин,а след това бургазлия.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КАКВо казаха в своя защита онези дебелите късокраки делегати за тях нищо ,ате в коя килия са защо не са задържани или прокоратурата пак няма доказателства
18
0
 
3
 
! Отговори
.. преди 11 години
Браво Октай ! Чакаме Ерай , на който няма да му засече пистолета , да вземе и господа делегатите и очарователната публика също , 100 потурчени фрага и му вдигаме паметник !
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е Местан какви лукуми ще разтяга сега
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички българи подкрепят Октай
15
0
 
8
 
! Отговори
Maketo преди 11 години
Абре момче тия гадове нема да си земат поука требе истинско джепане