Прокуратурата иска постоянен арест за Октай

Трябва да се търси отговорност и на делегатите, отсече Сарафов
21 яну 2013 10:47,
95
Прокуратурата иска постоянен арест за Октай
На делегатите също ще се търси отговорност. Снимка: БТА

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на 25-годишния Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет срещу лидера на ДПС Ахмед Доган по време на доклада му на Осмата национална конференция на партията в събота.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обясни пред БНР, че мярката се налага, за да не може Енимехмедов да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинителят акцентира и на личната безопасност на младежа.

Лично според мен за него е по-добре да остане в ареста, допълни още Сарафов.

По негови думи има основание да се търси наказателна отговорност на хората, които биха Октай Енимехмедов след нападението над лидера на ДПС.

След като насочи пистолет към Доган, младежът бе повален, а група делегати го би и рита, въпреки че беше паднал на земята. Зам.-главният прокурор подчерта, че участниците в конференцията са продължили да нанасят удари и  след като Енимехмедов е бил обезвреден.

Сарафов обясни още, че проверката на прокуратурата по случая за това кой точно е нанасял ударите и е участвал в побоя продължава.

Мнението на зам.-главния прокурор се различава от това на градския обвинител Николай Кокинов, които обясни, че реакцията на делегатите е била “обезвреждане“.

Никой не е имунизиран от наказателно преследване и когато е извършил нарушение, трябва да бъде санкциониран, категоричен е Сарафов.

С този пистолет не може да се убие човек, с тези патрони също не може да се убие човек, посочи Сарафов и добави, че затова не може да се говори за опит за убийство.

Зам.-главният прокурор обясни още, че Енимехмедов е разпитан в хода на досъдебното производство. Той се възползва от правото си да не дава обяснения, посочи заместник-главният прокурор.

Сарафов допълни, че това, което знае прокуратурата за Енимехмедов, е от психолозите на МВР и то няма процесуална стойност. Той посочи, че нападателят не е минал през детектор на лъжата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
14
 
! Отговори
х преди 11 години
Да се махнат всички от ДПС които ни изложиха пред света.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая партия ДПС е създадена за лични облаги и пиар на Турция
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затвор за биячите и то строг
72
0
 
14
 
! Отговори
BG преди 11 години
Prokurora - tezi koito ritat chovek koito e bezashtiten na zemiata po evropeiskite zakoni se sadiat. Chakame da vidim.
71
0
 
14
 
! Отговори
Арест преди 11 години
Турския шпионин Доган и неговият помощник Люцкан са за ЗАТВОРА???Ха ха На шпионите , българска охрана , , а Гюл иска да знае добре ли се грижите ?
70
0
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааа.... преди 11 години
..."постоянен арест"....ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....И ЗА КАКВО ,БЕ ДЖАНЪМ...??!!!..за да не "избяга"----или за да не се гръмне с "ГАЗОВ ПИЩОВ"....ха,ха,хааааааааааааа...!ПЪЛНИ *** ----ПРАВИТЕ МЕТАНИ НА АГЕНТ "ПАВЕЛ"-от ДПС/дс!ВЪН КРАСТАВИТЕ ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ ОТ Т.Н."ПРЕХОД"!!!ТЕ НАИСТИНА СА ЗА УБИВАНЕ!
69
0
 
14
 
! Отговори
До Прокурора преди 11 години
Веднага трябваше да бъдат изведени и разпитани и както ги нарекоха " делегатите башибозуци", който събуват *** .Люцкан трябваше да пише показания ( какво става в неговата партия вместо , да хвърля обвинения срещу българите.Тази етническа партия , създадена за лични облаги и подръжка от Турция, ( уж да защитава малцинството о българите . Насажда омраза . Те са предимно български граждани и като такива , не стоят над закона ?След като Турския президент се изразява че Доган изпълнява мисия ,,
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До категорично," - Ако Доган не амнистира такива *** като Октай и Волен Сидеров, няма да е изобщо във властта ..., дори опозиционната позиция ще му е несбъдната мечта ...!!!
67
0
 
14
 
! Отговори
категорично преди 11 години
Ако Доган не амнистира Октай няма да е изобщо във властта ......дори опозиционната позиция ще му е несбъдната мечта ....
66
0
 
14
 
! Отговори
смехория преди 11 години
Октай показа железна психическа устойчивост .......ако искаше можеше да направи екшън тип Рамбо N....За ареста са делегатиет ,които омазаха конференцията със золума си.....
65
0
 
15
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Има опасност Октай да се опита втори път да извърши "покушение", този път с воден пистолет, или не дай си боже с пластмасово нунчако от Илиенци. Доживотна присъда най-малко трябва да се иска, както обещетение за Доган, заради наакания костюм
64
0
 
15
 
! Отговори
САРАФ преди 11 години
САРАФОВ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО СЕ ЗНАЕ КОЙ КОГО Е НАПАДНАЛ И КАК,НО КОКИНОВ ВЪРТИ ОПАШКА МОМЧЕТО Е РИТАНО.МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ "ИЗНАСИЛВАНО"ПО НАЙ ЖЕСТОК НАЧИН,ЗА ТОВА ,ЧЕ Е ГРЪМНАЛО С ГАЗОВИЯ ПИСТОЛЕТ,СЪД ЗА ВСИЧКИ БИЯЧИ.
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е Кокинов да си ходи.
62
0
 
17
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Най-смешното "НАПАДЕНИЕ, АТЕНТАТ" ОТ БОКСЬОР, който вместо да нокаутира Доган-сергей,сава,ангелов, след "ЗАСЕЧКАТА" на пистолета, СЕ ДАВА ДА ГО ПОВАЛИ ЕДИН ДРЕБОСЪК И СЕ ПОДЛАГА НА ЖЕСТОКАТА РАЗПРАВА НА ТЕЗИ ЕНИЧАРИ, КОИТО СИ ПОКАЗВАТ ИСТИНСКАТА ОМРАЗА В БЪЛГАРИЯ!!?? Явно лош СЦЕНАРИЙ НА ДПС ЗА СПЛОТЯВАНЕТО НА ЕНИЧАРСКИТЕ РЕДИЦИ В БЪЛГАРИЯ!!?? Доган и Местан, вместо да говорят за ОМРАЗА, ТЕ НАЙ-ЖЕСТОКО Я ПРАКТИКУВАТ В БЪЛГАРИЯ!!?? Българио спасявай се от тези МАФИОТИ ИЗЕДНИЦИ!!??ОК??Read more:
61
0
 
17
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
Да ги затворат и тея *** анадолски! Цел свет им виде гаджалските муцуни!
60
0
 
19
 
! Отговори
_Анонимен преди 11 години
Свобода за Октай и съд за озверелите биячи-депутати! Те са срам за България и българския парламент!
59
0
 
17
 
! Отговори
Векил преди 11 години
Тези делегати ритайки Октай не са нищо повече от улични хулигани. *** първоначална реакция. Служител на НСО е там, но те ритат ли, ритат. Отвратително! Още повече, че всичко това е сценарий. Вижте героят на ДПС напуска и в последният момент, някой иска да го убие. Повече от тъпо! Обикновеният турчин не се интересува от Доган, а хляба, който му се взема. С това, което се случи Доган оправдава безразличието си към електората си.
58
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мен всеки член на тази партия прилича на озлобените ,*** биячи на свит на пода и обезвреден човек. Не знам колко и какви са хората заявили преданост на идеите на ДПС ,но за мен са нещо грозно и гнусно! Дано тази партия се саморазпусне ,иначе ще е завинаги образ на злобата ,саморазправата ,лицемерието ,подлостта...
57
2
 
14
 
! Отговори
до делегатите преди 11 години
...ех Бейлер ! Защо не си свършихте работата до край ?!...следваше манавска процедура за този *** ... амънакодумун олмаджана бир ярак атмак геректи...
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да арестуват веднага биячите. Браво на Сарафов!