Доган бил изключително притеснен след нападението

Полицията не закъсняла, МВР шефът осъди линчуването на Октай
Обновена: 21 яну 2013 14:59 | 21 яну 2013 09:32,
273
Доган бил изключително притеснен след нападението
След нападението с Доган не можело да се говори. Снимка: БТА

„Никой не е казал, че разследването за нападението над Ахмед Доган е приключило. Това  заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV.

„Разговарях с лидера на ДПС след инцидента, той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме, и да го убедя, че се прави всичко необходимо”, каза Цветанов.

По повод упреците от ДПС, че полицията е закъсняла с повече от час при инцидента с Ахмед Доган, министърът обясни, че сигналът е подаден в 12.15 ч в събота и критиките не отговаряли на истината.

Полицаи веднага са се отправили към НДК, а в 12,30 ч са били в сградата.

Още по темата
„Това, което мога да кажа е, че дори, когато аз бях в НДК, служителите от МВР, които бяха – дознателите, полицейските служители, които бяха цивилни и трябваше да извършат съответния оглед, служителите, които бяха от СДОТО, те също бяха цивилни. Дойдоха със съответната апаратура, за да се направи проверка на залата.

Полицейската униформа, когато не е била забелязана там, не означава, че няма полицейски служители, които са започнали да правят съответните процесуално-следствени действия“, коментира МВР шефът.

Цветанов заяви, че ако действията на НСО са били неадекватни, ще има санкции, но не пожела да конкретизира какви ще бъдат те.

Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено, смята още вътрешният министър.

Преди четири месец имаше подобна хулиганска постъпка в ескорта, в който аз се возя, която беше направена много професионално. Колегите обаче не предприеха действия да размажат конкретното лице, каза Цветанов относно делегатите, които линчуваха Октай Енимехмедов след опита му да нападне Доган.

„Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стиган да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо, каза още Цветанов. 

Шефът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев описа действията на 25-годишния Октай като „солова акция”. Той обясни, че младежът е искал да нарани Доган емоционално, не физически. Октай не е споделил намеренията си с никого. Част от думите в предсмъртното му писмо са написани с изрязани от вестник букви, които гласели „действай сам”.

„Дал си е сметка как ви са вариантите и ги е обмислил - или да умре, или да оцелее и да каже защо го е направил. Той не е носител на идеи, просто иска чрез действията си да покаже на Доган, че не е недосегаем, че греши. Той е харесвал Доган и се е разочаровал, че той не е честен с хората си”, обясни Неделчо Стойчев.

Относно упреците на ДПС, че разследващите подменят тезата от политическо убийство към една хулиганска проява, Цветанов заяви, че в първоначалния момент се е говорило за опит за убийство, тъй като все още не била готова техническата експертиза на пистолета.

„Ако проследим цялата хронология от момента, в който бях в НДК заедно с градския прокурор Кокинов, знаете, че ние заедно застанахме пред медиите и казахме това, което беше известно към тогавашния момент. Както г-н Кокинов каза, че има опит за убийство, никой не противоречеше в този момент, защото липсваше експертиза за техническото състояние на пистолета. Само се знаеше, че това е газов пистолет, но има случаи, в които газов пистолет може да бъде преправен на боен.

Техническата експертиза и експертната справка беше прочетена от директора на СДВР Валери Йорданов в 20.30 часа в събота, за да не допуснем подобни спекулации и, разбира се, да информираме обществеността за всичко, което е свързано с разследването в съответните етапи на времевите порядки, коментира Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
1
 
! Отговори
ognian.varbev преди 11 години
Има основания за притеснение, не за живота ! Доган е един от малкото политици, направил всичко възможно за по- добър живот на електората си ! Накрая едно ла.но, от същите тези хора, обичащо камерите, побоищата и екшъните в края на кариерата му излезе и показа , че нищо не е разбрало за 23 години !Сега в ГЕРБ или в шоуто на Трифонов ще просперира ли, как мислите, ако можете разбира се !?
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Притесненията ние ги изпитваме сутрин, обед и вечер. С убийствата, с несигурността, с нищетата, с безработицата, с мизерните подаяния, наречени от Вас заплати, с наркотиците, с престъпността, с арогантността.... които ежедневно ни сервирате.И при Вие ли почнахте да усещате по врата си? Белким Ви пренареди приоритетите...
167
0
 
2
 
! Отговори
васко преди 11 години
Много навременна случка.Нека и те да се поуплашат малко.Оградени от гавази, тези разбойницине им пука за нас, дето ни бият и убиват по улиците.
166
1
 
0
 
! Отговори
Марин преди 11 години
"Поводът е нападението над вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган в събота, на което Уотсън стана свидетел. В текста се изразява шокът, който той е изпитал заради случилото се. "Надявам се правителството да предприеме бързи действия, за да установи силите зад този ОПИТ ЗА УБИЙСТВО и за изправянето им пред съда" ЧАК В ЕВРОПА РАЗБРАХА ЧЕ ТОВА Е ........ОПИТ ЗА УБИЙСТВО но в БиеГие прокуратурата и Цвъки ДРУГИ ПЕСНИ ПЕЯТ.
165
1
 
0
 
! Отговори
Вени Марковски преди 11 години
Това, че нашата прокуратура го определя като хулиганска проява, при това ей така, още в първите 24 часа, може само да затвърди представата ни за правохранителна система в България: с такава прокуратура и МВР нищо чудно, че не намериха убийците нито на Луканов, нито на Илия Павлов, нито на Кюлев. Нищо чудно, че не откриха извършителите на стотици хиляди (sic!) кражби и други престъпления срещу обикновените граждани. Няма и да ги намерят. А и да ги намерят, току-виж ги осъдили на обществено порицание. Вени Марковски
164
1
 
0
 
! Отговори
Вени Марковски преди 11 години
Според мен той в никакъв случай не изглежда като човек, готвещ се за шоу и желаещ да демонстрира нещо. Ако искаше, щеше да го направи с торта върху лицето на Доган така, както е правено, например срещу Бил Гейтс. Използването на пистолет (впрочем никой до този момент не е доказал, че е газов; нали не сте станали внезапно силно религиозни и вярващи, че от МВР ни казват истината?) води само до един извод: опит за атентат.
163
0
 
0
 
! Отговори
Вени Марковски преди 11 години
Човекът се опитва да застреля лидера на една от партиите в България, а гледам, че немалка част от хората се притесняват за това как се били нахвърлили да бият арестувания. Ако не е тайна, как разбрахте, че е арестуван? И защо не се запитахте къде са били охраната от НСО, която уж цял живот е обучаване да се справи точно с такива ситуации? Впрочем, дали е театър или не вие си решавате, но според това, което се вижда по CNN, човекът стреля; не чува и не вижда изстрел, прави опит да зареди пистолета и да стреля отново. Според мен той в никакъв случай не изглежда като човек, готвещ се за ш
162
0
 
0
 
! Отговори
симеон преди 11 години
Циркът продължава!!! Местанчо, кого защитаваш, като твоите хора аха и да го убият!!! Това ли е твоята партия, а??? За кого се представяш???
161
0
 
0
 
! Отговори
emil55505 преди 11 години
Няколко дни нямах интернет и като прочетох тая новина се смаях. И да му засече пистолетът на сиромахът. Ако беше успял щяхме да му направим паметник като на ония, дето ги убили при прекръстването.
160
0
 
3
 
! Отговори
stundji преди 11 години
Доган е бил единствено притеснен да бе би да се разкрие истината за тоя фарс дето разигра,
159
1
 
1
 
! Отговори
emil55505 преди 11 години
от ГърцияА възможно ли е атентаторът да е подставено лице? Да вдигне предизборно рейтинга на Доган.
158
0
 
0
 
! Отговори
Осведомен преди 11 години
Долните *** на ***,бяха като -царска бюлетина.С две ЖЪЛТИ ИВИЦИ.-ЗАЯВИ цВ.цВ.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До справедлив Ами бих казал ,че вие сте не справедлив,по ви приляга смешен и бих се обосновал,незная откъде е възможно такова безочие и нахалност у човек и как е възможно да се съпоставя мандела с този терорист и престъпник доган ( а пиша доган с малка буква ,защото е нищожен и лицемерен червей) и накрая ,както се казва. На него никой ,не му направи нищо лошо. И не че аз му го желая,но природата е наистина справедлива и ря ще го съди,както него ,така и вас г-н справедлив
156
1
 
0
 
! Отговори
Само СДС преди 11 години
Трябва да се промени нещо, затова СДС е точната формула за страната ни...СДС винаги са били чиста и точна партия. Там няма олигарси, бити карти, а честни и нови лица, успешни кметове и експерти, просто СДС си е СДС, най-доброто, към което до посегнат българите.
155
0
 
2
 
! Отговори
Аналдола преди 11 години
Абе тия като му свалиха панталоните и заголиха *** на атентатора взех да се замислям. То се знае се комшийте го обичат отзад. Ама вече и да не подбират мъжко от женско. Аман бее.
154
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Защо е тази "зверска "охрана от 3000000лева годишно?Какво е сторил та толкова много хора го мразят? Сигурно е ,че има много грехове.До кога ще охраняват политици -престъпници с парите ни ?
153
0
 
1
 
! Отговори
ЛПД преди 11 години
Това национално богатство г-н Доган ни струвало доста скъпо (3 000 000 лв.) годишно и то без да е работил един ден в парламента. Ашколсум, Аферим паша ефенди биха възкликнали отрудените българи от която и да е етническа общност ако знаеха този факт. Близо 3 млн. лв. на година струва охраната на Доган сметна Гяуров
152
0
 
1
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
*** пишман бабаит на зорлем калабалък с кьорфишек пищов, барут йок, бастиса *** политик. Баш сакатлък, бая кютек, бол сеир. Сокол паша сарай ефенди тепих шашкън, дур базик шаркан бабана сакатлък, хептен уйдурма.Тенеке бабаит кахър сурат зорлен патлъдъ.Двама кандърмъ патаклъмъ, трети кяр! Конак *** яваш яваш на сандък кириз базик, че *** йок контра.
151
0
 
0
 
! Отговори
Guffaw $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП!
150
0
 
0
 
! Отговори
Мандова преди 11 години
Боядисал с жълта боя долните си ***.Бравус.