Клеветят ме, не съм заплашвала прокурори!

Делото срещу Цветанов не било в ресора на Ася Петрова
12 юни 2013 10:18,
62
Клеветят ме, не съм заплашвала прокурори!
Ася Петрова. Снимка: архив, Булфото

Заместник-главният прокурор Ася Петрова категорично отхвърли твърденията, че е възпрепятствала разследването срещу Цветан Цветанов, като е притискала и заплашвала прокурори.

Тя обясни пред Нова телевизия, че досъдебното производство срещу бившия вътрешен министър не е в нейния ресор.

В медиите излезе информация, че Ася Петрова е заплашвала с уволнение прокурори, които не са "с нея, Цветанов и ГЕРБ".

„Категорично и ясно заявявам, че аз не съм отправяла закани, заплахи към които и да било прокурори, не само към тези прокурори, които работят по това досъдебно производство. Написаното не отговаря на истината, написаното считам, че е едно абсурдно клеветническо твърдение, което цели да дискредитира мен в качеството ми на прокурор, работещ по тежки дела, включително и по делото, което известно в медийното пространство като делото „Килърите”, и на следващо място цели да дискредитира и мен в качеството ми на зам.-главен прокурор, отговарящ и за противодействието срещу организираната престъпност. На трето място считам, че това е клеветническа кампания, целяща дискредитиране на прокурорската институция“, отсече Петрова.

Още по темата
Тя беше категорична, че не познава доказателствения материал делото срещу Цветанов  и не зная кои са прокурорите, които работят по него.

Прокурорът се оплака, че че се намира под медиен натиск и е жертва на компроматна война. 

Ася Петрова заяви, че знае кой стои зад „тази кампания” срещу нея и ще обяви имената им, когато събере доказателства по това.
 
„Тази компроматна война започна срещу мен още от времето на делото „Килърите”. Тя беше доста интензивна, преди да стартират пледоариите по това дело”, заяви Ася Петрова.
 
Тя обясни още, че сега съпругът й е заплашван по телефона, а нея от няколко дни мъже с автомобили я следят.
 
„Записала съм им номерата и съм ги предала в СДВР”, заяви Ася Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
33
 
! Отговори
Боян преди 10 години
Та ние съдебна система имаме ли изобщо ?!?!? Ние имаме само хубави жени , така че главната прокурорка РУСА палава с големи очи , замесничката и черна и много много верна :) Максимална възраст за двата поста 30 годинки !
40
8
 
33
 
! Отговори
Stefan преди 10 години
Това ще го кажеш на съдията....
39
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По същия начин и мен ме притискаха от ГРОБ на предните избори - "Ако не си с ГЕРБ значи си против ГЕРБ и тогава знаеш......!" Така че аз съм склонен да вярвам че има нещо вярно в това!
38
9
 
34
 
! Отговори
пушек и дим преди 10 години
ПУШЕК И ДИМ В УЧИТЕ НА ХОРАТА СА ГЛ.ПРОКУРОР И ЗАМЕСТНИЧКАТА МУ,ИЗМЕСТВАТ ОСН.ПРОБЛЕМИ ОТ ХОРАТА,ТИЯ НАСЛЕДСТВЕНИ УЯДНИЦИ И ДВАТА НЕ СА ЗА МЕСТАТА СИ,ПОКВАРЕНА НИ Е СИСТЕМАТА И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА .........
37
9
 
39
 
! Отговори
зам.гл.прокурор преди 10 години
тая млада дама няма място на поста който е,има достатъчно правоспособни хора с с стаж и опит за нейното място .......излагация пълна ние системата.....в цялото държавно управление са се населили нахалитетите на държавата.....
36
12
 
35
 
! Отговори
С политическа поръчк преди 10 години
Защо след като свидетел каза, че Борисов е имал връзки със Сретен Йосич и е "прибрал" от него 3 млн. за нещо, което явно не е изпълнил, съдът и тази прокурорка отказаха да се разискват тези показания, под предлог,че е минала давността. Тази прокурорка изпълни политическа поръчка-да се осъдят с лъжесвидетелства до живот малкото останали живи неудобни свидетели на криминалното минало на Борисов и за награда тя, със съмнително юрид. образование, беше наградена с поста зам. гл. прокурор и в САЩ с Цв
35
12
 
42
 
! Отговори
Край преди 10 години
възрастов ценз за съдии и прокурори. Няма как млади дами да имат достатъчно жизнен опит че да съдят и да обвиняват престъпници още от студентската скамейка. Пряк избор на магистрати. За това трябват примени в Конституцията. А иначе тогата на тази дама и отива - особено ако е почорапи с жартиери отдолу.
34
11
 
40
 
! Отговори
Пострадали преди 10 години
Тази " дама" /пардон да не обиждаме значението на думата / ,тази Шуменска пръчка / пардон да не обиждаме всички граждани на Шумен /е доста ниска топка най-вече за себе си. Който работи в тази структура,където се намести тя , с упорити тренировки по хотелите с всички с които трябва знае за какво иде рече. Никога не се е явявала по тежки дела,изключваме фарса заради,който уж я издигнаха,второ като прокурор е изключително мизерна,за справка слушайте внимателно как се изразява на правни теми.
33
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Клеветата (лъжа, с която се злепоставя някой) е обвинение. Сега като те подхванат прокурорите, които обвиняваш в лъжа ще отлетиш като калинка там където ти е мястото.
32
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази пишман юристка,*** на политическото недоразумение Цветанов,трябва час поскоро да напусне не само прокуратурата ,а съдебната система въобще.Тя е опасна.Недоучен юрист,ако въобще може да носи тази квалификация,който с действията си застрашава живота на хората,попаднали под ударите на закона.Вън от съдебната система,без право да се занимава с юридическа дейност.
31
15
 
50
 
! Отговори
Неда преди 10 години
Няма дим без огън! Да не беше си дзарязала мъжа в Шумен заради спорната си "кариера" в София. А колкото до това, че вече се вижда в креслото на главен прокурор - сигурно е така, те недоучените герберски "калинки" си живеят в страната на чудесата...
30
14
 
47
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Ами да ги обяви имената на "клеветниците" щом ги знае. Иначе и нейните думи могат да се приемат за лъжа. Факти, факти, нали е прокурорка и знае, че само така се доказва нещо. Ама щом не казва нищо "остава съмнението..."
29
16
 
48
 
! Отговори
тома неверни преди 10 години
Ами така ще е,докато завършила бургаският СВОБОДЕН университет (с какъв успех ли?),е станала зам. глав. прокурор,как во очакваме?А вътрешният ми глас шепти-а какво очаквахме от завършила раб. фак председател на народното събрание??А иначе момето е хубаво........*** като визия...
28
10
 
37
 
! Отговори
До "es": преди 10 години
И ще сме в пъти по-добре от сега, нещастнико / ако изобщо знаеш какво е било преди повече от 20 год./!!!
27
11
 
46
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Е...е и майката на тази прогнила страна истината е навънка извън пределите на тази прогнила от алчност и безхаберие страна.
26
15
 
67
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
Тая колко **я е строшила да се издигне до тук....
25
10
 
60
 
! Отговори
Сократис преди 10 години
Когато магистрати се обвиняват един-друг в лъжа,то какво ти остава да мислиш?!Благодарение на медиите всичко свято в тази държава се обърна в махленска клюкарница а хората взеха да свикват и да приемат това за нормално.Парламента не се занимава със задълженията си а с интригите на собствените си депутати-и това вече се прие за нормално.И след като ТЕ абдикираха от преките си задължения и се опитват да вкарат Народа в безконечен турски сериал,то Народа трябва да ги постави там където им е мястото
24
10
 
51
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
напред/д/ е правилно!Освен винету има и други книги
23
8
 
39
 
! Отговори
Карамбо преди 10 години
няма нищо, всичко ще оправиме..
22
26
 
40
 
! Отговори
es преди 10 години
браво другари с БКП напрет . ще ни върнат с 20 г. на зад .