Енимехмедов върви към съда, грози го доживот

Според прокуратурата той умишлено искал да гръмне Доган
Обновена: 9 юли 2013 15:25 | 9 юли 2013 15:25,
118
Енимехмедов върви към съда, грози го доживот
Октай Енимехмедов. Снимка: архив, Булфото

Прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Октай Енимехмедов, който на 19 януари т.г. насочи газов пистолет към тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Обвинителите винят Енимехмедов, че е направил опит умишлено да убие Сокола, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Сали Карадайъ.

Още по темата

Прокуратурата обвинява Октай Енимехмедов и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Обвинителите са написали, че при провеждането на Националната конференция на ДПС в НДК той се е качил на трибуната и е прекъснал представянето на доклада на Ахмед Доган, демонстративно насочвайки срещу него газов пистолет.

За първото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а за второто - лишаване от свобода до 5 г.

Първоначално Октай Енимехмедов бе обвинен в хулиганство и закана за убийство, но в последствие прокуратурата събра данни от назначени експертизи и преквалифицира обвиненията.

От януари до днес 25-годишният бургазлия е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

През април той направи опит да излезе от ареста като кандидат за депутат, след като Инициативен комитет го номинира за независим народен избраник в 42-рото НС.

Бургаската СИК обаче не го регистрира, след като се оказа, че от събраните и нужни за това 5000 подписа, едва 3900 са легитимни, останалите са на несъществуващи лица.

Макар кандидат-депутатите да имат имунитет, още в самото начало на предизборната кампания прокуратурата настоя Енимехмедов да остане в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според обвинението у него се наблюдава постоянен престъпен модел на поведение и затова е най-добре да остане в ареста.

Октай Енимехмедов е осъждан на два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Срещу него има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
43
 
! Отговори
МАМУТ преди 10 години
Съдебната система е толкова СМЕШНА , че чак е ЖАЛКА
62
2
 
31
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Доживотна присъда за "убиеца" с газовия пистолет, а истинските убийци с бойни пистолети на свобода. Направо смъртна присъда му издайте за тази шега с играчката пистолет. Мен 15-16 годишни момичета си играят с мен и са ме стреляли с газови пистолетчета и нищо ми няма, а се забавлявах с тях, а тук ще осъдят човек на доживотна присъда за това, че дори не е успял до произведе изстрел с газов пистолет.
61
1
 
63
 
! Отговори
ddt77 преди 10 години
я за убийство условна, за заплаха за убийство доживот. ЦИРК
60
2
 
49
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Ами какво стана с биячите - нищо не се чува за тях?
59
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според член 18, алинея 1 от НК, опит за извършване на престъпление се наказва с предвидената присъда за извършено такова. Според член 116, алинея 1, точка 1, наказанието е между 20 и 30 години, доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна. Лицето Енимехмедов е с криминално досие, което мигновено му лепва то-тежка присъда. Колкото и да не ми харесва, то Октай ще получи доживотна, било то със или без право на замяна.
58
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи за убийство се дава 15 години, а за ОПИТ за убийство с ГАЗОВ пистолет се дава доживот в ***. Ей това е законодателство. Какво да приказвам.
57
1
 
13
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
kakyv zatvor za dogan tova si e pomilvane , dogan napravo jiv da go oderesh i da go zapalsih s nafta mu e malko
56
1
 
17
 
! Отговори
Хипократ преди 10 години
Жалко за момчето/сега започва неговата сага..........
55
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОРКИЯТ ! ЛОША СЪДБА ! ПАДНА МУ СЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ОТ ТАЗИ ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ДА ГО ОСЪДЯТ. МАКАР ,ЧЕ АКО ПИТАТЕ МЕН ,АЗ БИХ ХВЪРЛИЛА В ЗАТВОРА БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ ДОГАН!
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А националиста Сидеров-*** на Доган.
53
3
 
5
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
strahliv tur4in za gazov pistolet mi otiva , mishka turska, na takiva mesta se hodi ili s ak 47 ili s rpg
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майката кърмилница БКП иска да сплаши простия народ, за да не въстава срещу нея. Сплашва неудобни опозиционни лидери и не обръща внимание на никакви мирни протести. Българи, върнахте се 70г. назад. Скоро очаквайте и връщането на трудовите лагери, за да се превърнем в комунистическия рай на земята!
51
1
 
38
 
! Отговори
WRC преди 10 години
ТАКА ЗНАЧИ ЩОМ Е ЗА ДОГАН ДО ЖИВОТ А ОСТАНАЛИТЕ ХУБАВЦИ КОИТО ПОЧЕРНИХА ЖИВОТА НА ТОЛКОВА СЕМЕЙСТВА ПО НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА ДА ВИ *** МАЙКАТА
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това стане, очаквайте бат' Бойко на бял кон.
49
2
 
23
 
! Отговори
??? преди 10 години
Трябва да продължим протестите и да не допускаме самозабравилата се съдебна система да върши безобразия.За доживотни присъди са Доган и цялото ръководство на ДПС за геноцид срещу Българският народ.Ако тези *** ги нямаше това момче нямаше да е в това положение.Това момче прояви героизъм.Да го подкрепим.
48
1
 
42
 
! Отговори
Румен преди 10 години
А бе я пускайте момчето и направете едно социологическо изследване , да видим колко българи ще искат да бъде осъден изобщо Енимехмедов.
47
1
 
34
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ЖАЛКО ,ЧЕ ЗАСЕЧЕ ПИСТОЛЕТА-нищо,че е газов!
46
1
 
23
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ЖАЛКО ,ЧЕ ЗАСЕЧЕ ПИСТОЛЕТА-нищо,че е газов!
45
3
 
48
 
! Отговори
- преди 10 години
До живот за опит за обийство?!?!?! А истинските убийци и изнасилвачи седят по 4-5-6год. и край даже и толкова не им дават, срам бе продажни *** срам!
44
2
 
34
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До viktor.stoichevМного им се иска и протестиращите наистина да са простаци и мутри като на Сидеров, но Уви, не!Претестиращите не мразят турските граждани на България, а крадливата и престъпна *** от ДПС и Доган- главния Кръстник на мафията.