Енимехмедов върви към съда, грози го доживот

Според прокуратурата той умишлено искал да гръмне Доган
Обновена: 9 юли 2013 15:25 | 9 юли 2013 15:25,
118
Енимехмедов върви към съда, грози го доживот
Октай Енимехмедов. Снимка: архив, Булфото

Прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Октай Енимехмедов, който на 19 януари т.г. насочи газов пистолет към тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Обвинителите винят Енимехмедов, че е направил опит умишлено да убие Сокола, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му.

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Сали Карадайъ.

Още по темата

Прокуратурата обвинява Октай Енимехмедов и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Обвинителите са написали, че при провеждането на Националната конференция на ДПС в НДК той се е качил на трибуната и е прекъснал представянето на доклада на Ахмед Доган, демонстративно насочвайки срещу него газов пистолет.

За първото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а за второто - лишаване от свобода до 5 г.

Първоначално Октай Енимехмедов бе обвинен в хулиганство и закана за убийство, но в последствие прокуратурата събра данни от назначени експертизи и преквалифицира обвиненията.

От януари до днес 25-годишният бургазлия е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

През април той направи опит да излезе от ареста като кандидат за депутат, след като Инициативен комитет го номинира за независим народен избраник в 42-рото НС.

Бургаската СИК обаче не го регистрира, след като се оказа, че от събраните и нужни за това 5000 подписа, едва 3900 са легитимни, останалите са на несъществуващи лица.

Макар кандидат-депутатите да имат имунитет, още в самото начало на предизборната кампания прокуратурата настоя Енимехмедов да остане в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според обвинението у него се наблюдава постоянен престъпен модел на поведение и затова е най-добре да остане в ареста.

Октай Енимехмедов е осъждан на два пъти като непълнолетен -  за грабеж и за причиняване на телесна повреда. Срещу него има висящо дело в Бургас за хулиганство, на което е осъден на първа инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
59
 
! Отговори
Баба Гица преди 10 години
ОПИТ за убийство = доживот . УБИЙСТВО (вкл.на пешеходна пътека ) =1г.4 месеца ИЛИ условна(най-често) ??? Е ????? С какво живота на един политик е по-важен от това на обикновения човек ????
82
1
 
47
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
След като така или иначе ще го съдят доживот, защо поне не носеше Калашник - и стреляй на месо, вместо празен газов пистолет?
81
1
 
38
 
! Отговори
соня преди 10 години
Интересно защо не се изказва по въпроса и другаря Сидеров!?!?!
80
2
 
39
 
! Отговори
иван преди 10 години
"Шоуменът" Славчо Трифонов защо не направи нещо в защита на Енимехмедов, държи ли му да се опълчи срещу Доган!?!?!
79
3
 
14
 
! Отговори
osman преди 10 години
В името на ДПС,да се ЗАТРИЕ и България.
78
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поне да го беше гръмнал да знае за какво ще лежи ....
77
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До живот ли?Доган доста парички е набутал за да се даде тази присъда, защо не се провери съдията какви постъпления има в сметката си .... през коя година беше последно дадена доживотна присъда?!
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toi Bog vijda i na vseki mu vazdava spored delata, kak spish noshtem Dogane????
75
1
 
38
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Как да се помогне на това момче, като тия *** сега са на власт.И тоя главен прокурор,какъв Троянски кон излезе.
74
1
 
53
 
! Отговори
ии преди 10 години
За премазани и убити 6 деца от пиян нехранимайко 6 г и 1/2 затвор.За размахване на газов пистолет доживотна.Каква ли ще е присъдата на делегатите които за малко да линчуват ?
73
0
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Този, който граби България в продължение на 23 години и продължава да го прави е невинен, а този който се опита да потърси справедливост тъй като съдебната ни система е глуха, алчна и корумпирана ... естествено ще бъде осъден доживот. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖВА!
72
0
 
12
 
! Отговори
hands преди 10 години
Ха,ха,ха!Той пазеше Доган да не би да го нарани случайно.Какви са тези глупости-всички многократно видяхме записа.А онези страхливци дето скачаха върху краката му,след като се появи охраната?Къде бяха те по време на смешното покушение?
71
1
 
20
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Пуснете това лошо момче да си довърши работата и после го съдете. То и аз щях да му се подпиша да е народен представител ако беше успял ама на така се плащат неуспехите!!!
70
0
 
22
 
! Отговори
баба Кунка преди 10 години
Малко му е доживотна, 3 доживотни поне. Заради него Героят с орден Стара Планина (май беше) - Сокола е изцапал гащите. Всеки провинил се към бащицата на нацията трябва да бъде утрепан с камъни на площада от всички правоверни килимчета, а този с пистолета след трепането с камъни да го пращат на атомните мини.
69
0
 
2
 
! Отговори
velina izvan Bg преди 10 години
Biya4i,izvinete me za gre6kata
68
1
 
11
 
! Отговори
velina izvan Bg преди 10 години
Kakvo stana s 'geroite' ,koito zverski go go ritaha?!Nali ima6e glas koyto kante6e v zalata ubiyte go!A NEGOVATA PRISADA?I NA OSVIREPELITE BIYCHI?! Boje,pazi Bulgaria!!!:|
67
3
 
35
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Да споменем Октай тази вечер на протеста ,защото е истински патриот и го заслужава .
66
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важното е, че цацата си върши работата съвестно... Мишоците в затвора... Когато остане време за другите, тогава...
65
1
 
37
 
! Отговори
Ивайло Христов преди 10 години
ВИЖДА СЕ КОЛКО Е ДОЛНА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО ОСЪДЯТ НА ДОЖИВОТ А ЗА *** КОИТО ПРЕМАЗАХА МЛАДОТО БЪЛГАРЧЕ ИЛИ ПЪК КОЛКО ТАКИВА ИЗВЕРГИ ПОЧЕРНИХА БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА АМА ЩОМ Е ЗАМЕСЕН АХМЕД ДОГАН ТОГАВА С ДРУГ АРШИН ЩЕ МЕРИМ
64
1
 
43
 
! Отговори
СЕЗЕР преди 10 години
Опит за убийство, с пистолет, в който не може да се убие! Значи, ако беше с воден пистолет, в съда лауреатите на човешка мисъл щяха да кажат, че е имало опит за убийство чрез удавяне. А Октай е истински патриот!!! Като турчин, който преди всичко е българин заставам зад него и призовавам на протест с/у присъдата му. ДПС и Атака вън от парламента. Искам присъди за дебелите депутати от ДПС които ритаха като животно Октай!!!