Делото „Килърите“ отложено за след седмица

Защитата нямала време да се запознае с протеста на прокуратурата
5
Делото „Килърите“ отложено за след седмица
Арестантите в съда. Снимка: БулФото

Апелативният съд във Варна отложи днес делото "Килърите" за 19 ноември.

Причината е постъпило допълнение към протеста на Шуменската окръжна прокуратура срещу решенията на Шуменския окръжен съд, който бе първата инстанция по процеса.

Председателят на състава Илия Пачолов посочи, че протестът е от 100 страници. Позицията на магистратите е, че защитата на подсъдимите не е имала време да се запознае с него. Другите претенции на адвокатите съдът определи като неоснователни, съобщи БТА.

Следващото заседание бе насрочено за 19 ноември в 10.00 часа.

Както Dnes.bg писа, в края на миналата година Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев.

Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.

Присъдите бяха издадени за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Престъпната група бе осъдена също за лихварство, палежи, побои и притежаване на незаконни оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УсмивкатаЧети внимателно, че "момченцето" с леви убеждения /снощи го слушах внимателно в тв-репортажа/ има вече издадена присъда. Значи ... А ако си мислиш, че такъв бивол може да бъде удържан лесно - *** и се пробвай.
4
3
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 10 години
Съгласно НПК, редно ли е подсъдимият в съдебна зала да бъде с белезници? Нали по презумпция той е невиновен до прочитане на присъдата му? Ако има заплаха за сигурността на съдебния състав, направете клетка. Иначе се насаждат внушения - той е опасен престъпник, той е много опасен и т.н.
3
2
 
3
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Вай на батьо шопара, невинен то ***, как го къйдисват, ама цвъко е виновен и кръф ***. Аз ако съм го пращам да пази границата, та да видим колко *** ша трепе.
2
1
 
9
 
! Отговори
Ч4ичо преди 10 години
Тая дебела *** *** - Сумото - става за добри пържоли.Да го свитнат и да го разфасавота за кухните по социално направление.
1
2
 
13
 
! Отговори
готин преди 10 години
еееее докога ще се точи това дело мамкаму